انتشارات خوارزمی احیا می‌شود

آیت معروفی مدیرعامل انتشارات خوارزمی می‌گوید که انتشارات خوارزمی در طول سال‌ها با دست‌اندازهایی مواجه بوده که ضربه‌هایی را به این نشر وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در چند روز گذشته خبر انتشار نسخه صوتی کتاب «سووشون» اثر سیمین دانشور در رسانه‌ها بازتاب داشت. آیت معروفی مدیرعامل انتشارات خوارزمی در پی این خبر، از انتشار کتاب‌های صوتی و الکترونیک برخی دیگر از عناوین این انتشارات خبرداد.معروفی با اشاره به تغییر رویکرد انتشارات خوارزمی بیان کرد: انتشارات خوارزمی یک انتشارات اصیل، با سابقه و قدیمی است و تا به امروز به صورت سهامی اداره شده است. در طی بیش از نیم قرن فعالیت خود هم حدود ۳۰۰ عنوان کتاب منتشر کرد. بعد از فوت مدیرعامل سابق انتشارات این نشر از لحاظ تعداد عناوین و تجدید چاپ در رکود قرار گرفت. به همین سبب تمرکز ما در این مدت بر احیای انتشارات بوده است. وی افزود: انتشارات باید عناوین گذشته خود را که فایلی از آن‌ها موجود نیست، بازتولید کند و آن‌هایی که موجود است را هم بازطراحی کند و برنامه‌ریزی کند تا در شکل و شمایل به‌روزی منتشر شوند. تمرکز دیگر انتشارات خوارزمی این است که تعهدات سابق خود برای تولید کتاب‌هایی را که سال‌ها پیش به انتشارات سپرده شده‌اند، ایفا کند و بعد وارد مرحله بستن قراردادهای جدید و تولید آثار تازه شود. به عنوان نمونه، در انتشارات مجموعه‌های متفاوتی از محتواها وجود دارد که در طی سال‌های طولانی فعالیت انتشارات، منتشر نشده اند. مثلا مجموعه آثار ژول ورن که ترجمه شده اما هرگز منتشر نشد. یا مجموعه آثار گوگول که در آستانه‌ی انتشار است.
این مسئول ادامه داد: در این سال‌ها به دلیل این که مسیرهای رسمی، قانونی و اصولی شرکت‌داری در خوارزمی طی نمی‌شد، فعالیت‌ شرکت با دست‌اندازهای زیادی روبرو بود. حوادث متعددی هم در سالیان مختلف برای شرکت به وجود آمده بود که دسترسی به منابع مالی را محدود کرد. البته در دهه اخیر مدل و سبک اداره انتشارات و توزیع کتاب‌ها نیز مزید بر علت شد. همواره کتاب‌ها دیر به دیر تجدید چاپ می‌شد و به معنایی همیشه کتاب‌ها نایاب بودند. این موارد ضربات جبران‌ناپذیری را به مجموعه خوارزمی وارد کرده است. به عنوان مثال وقتی کتابی در بازار نباشد، آن کتاب کپی می‌شود و فایل پی دی اف آن دست به دست می‌چرخد و از فرآیند اصلی عرضه و تقاضا خارج می‌شود. ورود انتشارات خوارزمی به عرصه کتاب‌های الکترونیکی و صوتیمدیرعامل انتشارات خوارزمی همچنین به راهکارهای جبران این کم‌یاب بودن کتاب‌ها اشاره کرد و گفت: ما سعی کردیم که در یک سال اخیر، گام اول را احیای انتشارات درنظر بگیریم؛ به این معنا که تمام عناوین باید فایل به روز داشته باشند و فرآیند انتشار تجدید چاپ بهتر شود. چون این فرآیند زمان‌بر است و نیازمند دقت است، ما هم‌زمان بعد از نزدیک به ده سال با فیدیبو و طاقچه قرارداد بستیم و کتاب‌ها را وارد این اپلیکیشن‌ها کردیم. در مرحله اول، نزدیک به ۳۰ عنوان در دسترس قرار گرفت و تا چند روز دیگر ۴۰ عنوان دیگر هم اضافه می‌شود. علاوه بر آن نزدیک ۴۰ عنوان کتاب را برای تبدیل شدن به کتاب صوتی در نظر گرفتیم. این دو تصمیم کمک کرد تا کمی به نیاز مخاطب بعد از سال‌های طولانی پاسخ داده شود.
حضور خوارزمی در نمایشگاه کتاب با عناوین هیجان‌انگیز/ تجدیدچاپ آثار قدیمی انتشاراتمعروفی به حضور دیرهنگام نشر خوارزمی در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: امسال بعد از سال‌ها این انتشارات در نمایشگاه کتاب غرفه گرفت و حضور پیدا کرد و خوشبختانه بازخورد بسیار خوبی هم گرفت. به همین دلیل بنای ما بر این است که سال آینده نیز در نمایشگاه حضور داشته باشیم. معروفی به عناوین تازه انتشارات خوارزمی که به نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ می‌رسد اشاره و بیان کرد: یکی از این عناوین کتاب «همزیایی» اثر ایوان ایلیچ با ترجمه سروش حبیبی است که موضوع آن نقد تکنولوژی است و تقریبا سال ۱۳۵۷ ترجمه شده اما در طول این سال‌ها در انتشارات مانده بود. این کتاب مراحل نهایی خود را طی می‌کند و در نمایشگاه به دست علاقه‌مندان می‌رسد.
وی افزود: بسیاری از تجدید چاپ‌های ما هم از مواردی است که بعد از سال‌ها رخ می‌دهد. مثلا کتاب «خزران» که استاد موحد آن را ترجمه کردند بعد از نزدیک به ۴۰ سال تجدید چاپ می‌شود و با فضای معاصر ما بی‌مناسبت نیست. این کتاب درمورد ریشه‌های نژادی ساکنانِ یهودیِ فعلی در فلسطین اشغالی است. از مجموعه کتاب‌های دیگر نیز که آماده کرده‌ایم کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» آقای جلال آل احمد است. این کتاب که برای اولین بار در خوارزمی منتشر شده بود چندین سال است که تجدید چاپ نشده و اکنون با ویراست جدید نسخه دوجلدی آن منتشر می‌شود. این کتاب، عنوان بسیار مهمی در تاریخ و نقد روشنفکری ما است.
14:09 - 28 ژانویه 2025




2 پاسخ

@M_Oujan9 فوریه 2025
در پاسخ به
به امید سربلندی و پیشرفت نشرهای عالی و غنی کشورمون مثل خوارزمی، علمی و فرهنگی، امیرکبیر و...