تحقق عدالت در سلامت با اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانوادهرئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات با بیان اینکه ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی از اولویت‌های طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است، گفت: مهم‌ترین اولویت این طرح نهادینه کردن فرهنگ خودمراقبتی و غربالگری بیماری‌های مزمن است.
به گزارش خبرنگار فارس از محلات، محسن اسماعیلی در شورای اداری شهرستان محلات که در فرمانداری لین شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه تمرکز این پروژه روی پیشگیری است، اظهار کرد: عدالت در سلامت و دسترسی‌های مردم، به صورت سریع و موثر اتفاق می‌افتد اما اگر مراجعه به پزشک خانواده اتفاق بیفتد، دسترسی به پزشک متخصص سریع‌تر خواهد بود.وی با تاکید بر ضرورت همکاری تمام ادارات در طرح نظام جامع سلامت، ادامه داد: فرهنگ این طرح باید در جامعه نهادینه شود. با گذشت حدود ۲۰ سال از آغاز این طرح در کشور و اجرای مرحله به مرحله آن در کشور، اکنون محلات به عنوان شهر پایلوت این طرح در دانشگاه علوم پزشکی اراک انتخاب شده است.وی با اشاره به استقرار ۴۹ هزار نفر جمعیت شهری و ۱۱ هزار نفری روستایی شهرستان محلات، افزود: این افراد به گروه‌های ۳ هزار نفری تقسیم شده و به ازای ان یک پزشک، یک ماما و یک مراقب سلامت در نظر گرفته می‌شود تا سلامت افراد را به صورت روزانه پایش کرده و سلامت آنها را ارتقا دهند.رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات تصریح کرد: مراجعه افراد به پزشک به صورت خودسرانه به پزشکان متخصص موجب سردرگمی در سطح درمان شده و باعث می‌شد مردم خدمات شایسته را دریافت نکنند. در این طرح هر خانواده یک پزشک مشخص خواهد داشت که به پرونده سلامت و داروهای مصرفی آنان دسترسی خواهد داشت.وی گفت: در این طرح با شکل‌گیری پرونده سلامت برای هر فرد، روند کلی سلامت وی پایش خواهد شد. در مرحله نخست اگر فرد دچار بیماری شود، باید به پزشک خانواده خود مراجعه کند که اگر نتوانست به روند درمان وی کمک کند، بیمار را به سطح بالاتر ارجاع خواهد داد و موظف است از پزشک متخصص برای وی نوبت اخذ کند.
وی اظهار کرد: نظام ارجاع از موارد ارجاع غیرضروری که موجب افزایش بار سیستم سلامت و افزایش هزینه خانوار می‌شود، جلوگیری می‌کند. اگر در طی این مراجعات نیاز به بستری باشد، این بستری به صورت رایگان انجام می‌شود.اسماعیلی ادامه داد: مادران باردار، کودکان زیر ۷ سال و خدمات اورژانسی نیز در این طرح رایگان هستند. مهم‌ترین اولویت این طرح نهادینه کردن فرهنگ خودمراقبتی و غربالگری بیماری‌های مزمن است.وی افزود: بیماری‌های مزمن مانند فشار خون و دیابت از مهم‌ترین چالش‌هایی است که در شهرستان محلات با ان روبرو هستیم. در این طرح، تمام این بیماری‌ها کنترل و پایش می‌شوند و تلاش می‌شود این بیماری‌ها رخ ندهد و در مرحله بعد برای این بیماری‌ها درمان موثر با کمترین هزینه انجام شود.وی تصریح کرد: تمرکز این پروژه روی پیشگیری است. عدالت در سلامت و دسترسی‌های مردم، به صورت سریع و موثر اتفاق می‌افتد اما اگر مراجعه به پزشک خانواده اتفاق بیفتد، دسترسی به پزشک متخصص سریع‌تر خواهد بود.رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات گفت: ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی از اولویت‌های این برنامه است. تمام دستکاه‌ها باید همکاری کنند تا به این هدف برسیم و مردم بتوانند خدمات شایسته را دریافت کنند.وی با اشاره به آغاز به کار رسمی پروژه از ابتدای مردادماه، اظهار کرد: در این طرح پزشکان، ماماها و مراقبان سلامت زیادی به شهرستان تزریق خواهد شد که می‌تواند خدمات را افزایش داده و حمایت اجتماعی از سلامت مردم را ارتقا دهد. در این طرح پوشش بیمه‌ای نیز صددرصد خواهد شد.#پزشک_خانواده#نظام_ارجاع
16:32 - 2 تیر 1405

13k بازدید