از استارلینک در سومالی تا آژیر خطر در حیفا

در حالی که ترامپ با تکیه بر مزدوران خارجی، فناوری‌های نوین و ناوگان نظامی به‌دنبال فشار بر یمن است، آژیر خطر اینبار در حیفا به صدا درآمد؛ پاسخی که نشان می‌دهد معادلات قدرت آن‌گونه که کاخ سفید تصور می‌کرد، پیش نمی‌روند.
گروه فارس پلاس، در هفته‌های اخیر، دولت ترامپ با تکیه بر صدها حمله خشونت‌آمیز که بیش از یک ماه است روزانه در یمن انجام می‌شود، به دنبال از بین بردن قابلیت‌های نظامی انصارالله بوده است؛ اما این حملات بیش از آنکه بر توانایی‌های نظامی صنعا تأثیر بگذارد، زیرساخت‌های غیرنظامی و مردم بی‌گناه را هدف قرار داده است.

دریای سرخ هم چنان در دستان یمن

حملات یمن به سرزمین‌های اشغالی نیز برنامه‌های واشنگتن برای تشکیل کمربندهای دفاعی جهت حمایت از رژیم صهیونیستی را مختل کرده است؛ چه در خشکی و چه در دریا. طی هفته‌های گذشته، رژیم صهیونیستی و آمریکا از مشارکت کشورهای عربی و خلیج فارس در تلاش برای رهگیری حملات یمن تمجید کرده‌اند. کشورهای عربستان سعودی و اردن، به‌ویژه، به سکوهای دفاعی پیشرفته‌ای برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده‌اند.از سوی دیگر، از سرگیری عملیات یمنی‌ها در حمایت از غزه، که حدود یک ماه پیش آغاز شد، با عملیاتی جدید در سواحل شرقی یمن همراه بوده است. منابع خبری روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، به نقل از کمیته عملیات تجاری بریتانیا، از عملیاتی در حدود ۱۰۰ مایلی خلیج عدن خبر داده‌اند. این عملیات همزمان با افشای مکان استقرار ناو هواپیمابر جدید «کارل وینسون» توسط آمریکا صورت گرفت؛ ناوی که طبق گزارش آسوشیتدپرس در دریای عرب متمرکز شده است.در صورت ارتباط این عملیات با یمن، پرسش‌هایی جدی مطرح می‌شود: پیام انصارالله در دریای عرب چیست؟ آیا مرحله‌ای جدید از عملیات آغاز شده؟ آیا متحدان منطقه‌ای صنعا نیز در عملیات پشتیبانی مشارکت دارند؟چنین عملیاتی ممکن است هشداری آشکار به ناوگان آمریکا باشد، مبنی بر اینکه نیروهای یمنی می‌توانند به ناو «کارل وینسون» دسترسی پیدا کنند، پیش از آنکه وارد دریای سرخ شود.

سومالی محور جدید معادلات دریای سرخ

هم چنین اظهارات اخیر مقامات آمریکا مبنی بر نفوذ انصارالله که بر خلیج عدن و دریای عرب مشرف است، می‌تواند نشانه‌ای از نگرانی فزاینده آمریکا باشد. این مسئله ممکن است بیانگر آن باشد که دیگر مسئله «نفوذ» در میان نیست، بلکه همکاری عملی میان انصارالله و نیروهای مختلف سومالی برقرار شده است.ترامپ در اظهاراتی از افزایش رویارویی با انصارالله در سومالی سخن گفته است؛ نکته‌ای که توانمندی یمنی‌ها در گسترش دایره نبرد به مناطق مختلف را نشان می‌دهد. درگیری در سومالی یعنی هدف گرفتن پایگاه‌های مهم آمریکا مانند جزیره دیگو گارسیا، که در حال حاضر از آن برای حمله به یمن استفاده می‌شود.بر اساس ادعای پایگاه خبری یمن، سومالی نیز به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی آمریکا، به کانونی از تحرکات تبدیل شده است. آمریکا با انتقال نیروهای نیابتی، عمدتاً از مزدوران کلمبیایی، به سواحل سومالی، تلاش دارد تا جبهه‌های جدیدی علیه صنعا بگشاید.اقدام اخیر ایلان ماسک برای راه‌اندازی سرویس اینترنتی استارلینک در سومالی و اقدام امارات برای نصب رادارهای اسرائیلی در این کشور، نگرانی‌های امنیتی را تشدید کرده است. ایلان ماسک در حساب ایکس خود اعلام کرد که سرویس ماهواره‌ای Starlink در سومالی در دسترس قرار گرفته است. همچنین مصطفی یاسین، مدیر ارتباطات وزارت ارتباطات سومالی، مجوز فعالیت این شرکت در کشور را تأیید کرده است.بر پایه اطلاعات و تصاویر هوایی، امارات سامانه‌های راداری چندمنظوره ELM-2084 ساخت شرکت دفاعی اسرائیلی ELTA را در نزدیکی فرودگاه بوساسو، در کنار پایگاه هوایی تحت اداره امارات در منطقه پانتلند نصب کرده است. همچنین ویدیوهایی منتشر شده که ورود مزدوران خارجی، عمدتاً کلمبیایی، به این پایگاه را نشان می‌دهد.

حملات در یمن ، صدای آژیر در حیفا

در حالی که آمریکا در تلاش برای حل و فصل موضوعات با ایران به نظر می‌رسد، پرونده یمن همچنان خارج از این روند است و مسیر آن نه به سوی صلح، بلکه به سوی تشدید درگیری‌ها پیش می‌رود. حملات هوایی گسترده، تهدید حمله زمینی، و تشدید تبلیغات رسانه‌ای و سیاسی همگی نشانه‌هایی از تمرکز واشنگتن بر گزینه نظامی در قبال یمن است. سرتیپ مجیب شمسان، فرمانده و کارشناس نظامی یمنی، در سخنانی گفت: «یمن با موضع شرافتمندانه خود، صرف‌نظر از سطح تنش، عقب‌نشینی نخواهد کرد. هر عمل تجاوزکارانه‌ای تنها عزم و مقاومت ما را تقویت می‌کند. ما درگیر یک نبرد مقدس هستیم، نبرد ملتی که جایی برای بی‌طرفی ندارد. تا آخرین گلوله از فلسطین دفاع می‌کنیم.»در همین حال، کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بین ۱۳ تا ۱۶ ماه مه به خاورمیانه سفر خواهد کرد. این سفر شامل عربستان سعودی، قطر و امارات می‌شود. کارولین لی‌ویت، سخنگوی کاخ سفید، ضمن اعلام این خبر، خاطرنشان کرد این نخستین سفر ترامپ به منطقه از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش در ژانویه ۲۰۲۵ است. این سفر، به‌ویژه با توجه به قراردادهای تسلیحاتی و فرش قرمزهای آماده، حامل پیام‌های مهمی از سوی واشنگتن به متحدان منطقه‌ای خود است.در تحولی دیگر، برای نخستین بار، صدای آژیر خطر در شهر حیفا به دلیل حملات موشکی یمن شنیده شد. رسانه‌های صهیونیستی این حادثه را بی‌سابقه خوانده‌اند. با توجه به فاصله جغرافیایی زیاد حیفا از یمن در مقایسه با تل‌آویو، این حمله می‌تواند آغازگر مرحله‌ای تازه از عملیات راهبردی انصارالله باشد؛ موجی از حماسه‌آفرینی که رژیم اشغالگر را با چالشی جدی روبرو می‌کند.
«با دنبال کردن صفحه‌ فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.» #یمن #حملات_آمریکا #سومالی #استارلینک
21:00 - 6 اردیبهشت 1404

103٫2k بازدید