شکست نقشه تجزیه طلبان به پشتیبانی واشنگتن

واشنگتن در آستانه جنگ جاری سلاح‌هایی را برای راه‌اندازی جنگ شهری در تهران از طریق «تجزیه‌طلبان» ارسال کرد. ترامپ اما اعتراف کرده است که این اسلحه‌ها به دست معترضان نرسید و «ناپدید شدند». این شکست، محور محاسبات جدید واشنگتن و آتش جنگ رمضان را رقم زد.
گروه دیده‌بان غرب: عملیات «سلاح گمشده»؛ طراحی از دو جبههداستان جنگ رمضان از چند ماه پیش از آن آغاز شد؛ جایی که خیابان‌های ایران دستخوش ناآرامی‌های گسترده‌ای بود که از دی‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده بود. ایالات متحده برای تبدیل این اعتراضات به یک «جنگ داخلی» تمام‌عمار برنامه کشید با واسطه‌گری «تجزیه‌طلبان» مستقر در اقلیم کردستان عراق و اربیل عراق، محموله‌های بزرگی از سلاح را به سمت تهران هدایت کند. هدف، مسلح کردن عوامل نفوذی و معترضان خیابانی بود تا ناآرامی به یک قیام سراسری با سلاح سرد و گرم تبدیل شود و زمینه را برای سقوط نظام فراهم آورد.اعتراف تاریخی؛ چه کسی اسلحه‌ها را نگه داشت؟اما در اوایل جنگ رمضان، دونالد ترامپ علنا به نقشه های مستقیم امریکا برای جنگ داخلی ایران اشاره کرد و تلاش‌های محرمانه واشنگتن را فاش کرد. او به صراحت گفت ما تعداد زیادی اسلحه به معترضان فرستادیم و آنها را از طریق تجزیه طلبان ارسال کردیم اما فکر می‌کنم آنها خودشان این اسلحه‌ها را نگه داشتند. این اظهارات بی‌سابقه، ادعاهای پیشتر وزارت اطلاعات ایران مبنی بر حمایت مستقیم آمریکا از شرارت‌های دی ماه را تائید کرد.
چرا محموله‌ها قفل شدند؟بر اساس اسناد افشاشده از منابع مختلف، مأموریت توزیع این سلاح‌ها که عمدتاً شامل سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین بود، با شکست فاحشی مواجه شد. ترامپ به خبرنگاران گفته است: «افرادی که اسلحه‌ها برایشان فرستاده شد، آنها را برای خودشان نگه داشتند... من از یک گروه خاص خیلی ناراحتم و آنها بهای سنگینی برای این کار خواهند پرداخت». در این میان برخی تحلیلگران غربی نیز به این احتمال اشاره کردند که بخش قابل توجهی از این محموله‌ها یا توسط نیروهای امنیتی ایران رهگیری و توقیف شده، یا اینکه «همان گروه ها و فروشندگان اسلحه در این ماجرا کلاه بزرگی بر سر سیا گذاشته‌اند». این شکست استراتژیک، واشنگتن را در عمل، ناتوان از برپایی «جنگ دوم» در داخل ایران نشان داد. نتایج این شکست، باعث شد ترامپ و نتانیاهو برنامه خود را تغییر داده و در اسفند ماه حملات هوایی مستقیم و ترور های پی در پی موسوم را جانشین نقشه از کار افتاده جنگ داخلی کنند تا به اهداف خود برسند.لابی گری بعد از شکست؛ گفته های لیندسی گراهامحتی بعد از این رسوایی و اعلام ناپدید شدن صدها تن سلاح، سناتور جنگ‌طلب آمریکایی، لیندسی گراهام، بیتاب از عدم موفقیت واشنگتن در ایجاد بی‌ثباتی در ایران، خواستار عملیات جدید مسلح‌سازی در اردیبهشت ۱۴۰۵ شد. او در شبکه فاکس‌نیوز راه‌حلی موسوم به «راه‌حل متمم دوم» را مطرح کرد و گفت: «اگر جای ترامپ بودم مردم ایران را با اسلحه پر می‌کردم تا بتوانند به خیابان‌ها بیایند و جریان نبرد داخل کشور را تغییر دهند». مجری برنامه در پاسخ به او یادآوری کرد که بر اساس اطلاعات موجود، در تلاش‌های قبلی برای قاچاق اسلحه به ایران، نزدیک به ۹۰ درصد محموله‌ها توسط واسطه‌ها دزدیده شده است.
۷۷۴ KB
اینجا ایران است، نه لیبی و نه عراقشکست عملیات‌های واشنگتن در دی ماه ۱۴۰۴ یکبار دیگر این واقعیت تاریخی را اثبات کرد که معادلات ایران با الگوهای لابی‌گری آمریکا در سایر نقاط جهان تفاوت دارد. نظام منسجم جمهوری اسلامی که پیش‌تر نیز عملیات مشابه سیا را در دهه‌های گذشته خنثی کرده بود، توانست یک بار دیگر نیز زنجیره تأمین سلاح دشمن را قطع کند و طرح «تغییر رژیم» را ناکام بگذارد. این دستاورد اطلاعاتی و امنیتی، زمینه‌ساز شکست اطلاعاتی و اتاق فکر های امریکا شد که این هوشمندی امنیتی ایران بر برخی ناکامی های آن‌ها در جنگ رمضان هم موثر واقع شد.
برای دنبال‌کردن تحلیل‌ها و گزارش‌های مرتبط با حوزه غرب‌شناسی، رسانه های معاند، پهلوی، اپوزیسیون و گروهک‌های ضدانقلاب به صفحه «دیده‌بان غرب» مراجعه کنید.
18:04 - 17 اردیبهشت 1405

0 بازدید