آتش در کمین سربازان آمریکایی در خلیج فارس

لری جانسون، تحلیلگر سابق سیا، هشدار می‌دهد نیروهای آمریکایی پیش از آغاز هر حمله زمینی، در همان نقاط تجمع تکه‌تکه خواهند شد. از سویی محاصره دریایی ترامپ نیز با بن‌بست مواجه شده و تهدیدات ایران برای غرق کردن ناوهای آمریکایی، کاخ سفید را در باتلاقی عمیق‌تر فرو برده است.
گروه دیده‌بان غرب: برای هر فرمانده نظامی، اولین درس این است: هیچ‌گاه نیروهایت را در محوطه تیراندازی دشمن جمع نکن. اما آمریکا اگر قصد حمله زمینی به ایران داشته باشد، چاره‌ای جز این ندارد. کریس آزبورن، کارشناس دفاعی پنتاگون، در تحلیلی نوشته است که یک تهاجم تمام‌عصار به ایران، «یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های نظامی در تاریخ مدرن» خواهد بود. کوه‌های زاگرس و البرز، مساحتی چهار برابر عراق و جمعیتی که در جنگ‌های ۸ ساله و ۴۰ سال تحریم، صبوری را آموخته‌اند، اولین موانع هستند.لری جانسون، تحلیلگر سابق سیا، اما فراتر از موانع طبیعی می‌رود. او در گفت‌وگو با مت گیتز، نماینده سابق کنگره، تصویری از یک کشتار را ترسیم می‌کند: «اگر امروز بخواهیم در هر نقطه نزدیکی به مرز ایران تجمع کنیم، آن نیروها پیش از آنکه حتی فرصت حمله پیدا کنند، تکه‌تکه خواهند شد.» او به تجربه عراق در سال ۲۰۰۳ اشاره می‌کند که صدام از توان موشکی ایران امروز برخوردار نبود؛ امروز اما زرادخانه ایران، پر از موشک‌های کوتاه‌برد و بالستیک با برد ۲۰۰۰ کیلومتر است که پایگاه‌های آمریکا در سراسر خلیج فارس را نشانه گرفته است.
۵ MB
بمب‌های گران در برابر پهپادهای ارزانتنها چند روز پس از آغاز جنگ، تحلیل‌گران موسسه JINSA هشدار دادند که درگیری احتمالی با ایران، برخلاف درگیری‌های قبلی، یک «حمله غافلگیرانه سریع و گسترده» خواهد بود که با هدف تحمیل حداکثر هزینه، پیش از واکنش پدافندها طراحی شده است. کیلی گریکو از مرکز استیمسون نیز تأکید کرد که «استراتژی فرسایشی از منظر ایران منطقی است». معادله ساده است: هر موشک پاتریوت آمریکا ۴ میلیون دلار هزینه دارد، در حالی که ایران با پهپادهای ۲۰ هزار دلاری شاهد، زرادخانه پدافندی دشمن را خالی می‌کند. تخمین زده می‌شود ایران حدود ۲۰۰۰ موشک بالستیک در اختیار دارد و توان تولید روزانه چند صد فروند پهپاد شاهد را نیز داراست.اما در طرف مقابل، به اعتراف مقامات کاخ سفید، «کمتر از ۱۰ درصد از قدرت دریایی آمریکا» در منطقه مستقر است که شامل ۱۱ ناوشکن، سه کشتی آبی‌خاکی و یک ناو هواپیمابر می‌شود. ژنرال کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، به طعنه فضای پرتلاطم خلیج فارس را به «رانندگی با یک ماشین اسپورت در پارکینگ شلوغ یک جمعه عصر تشبیه کرده است» که مملو از هزاران کودک است.
پیامدهای محاصره دریایی؛ فریاد علیه فاجعهترامپ در آخرین مانورهای خود محاصره دریایی ایران را اعلام کرد. سنتکام مدعی شد در ۳۶ ساعت ابتدایی، «تجارت دریایی ایران کاملاً متوقف شده است». اما واقعیت میدان متفاوت است. داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد از زمان آغاز جنگ، میانگین عبور روزانه از تنگه هرمز از بیش از ۱۳۰ کشتی به حدود ۵ تا ۱۰ کشتی سقوط کرده و اکنون بیش از ۹۵ درصد کاهش یافته است. مقامات آمریکایی اعتراف کرده‌اند که تاکنون موفق به توقیف هیچ کشتی نشده‌اند. محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز با اطمینان کامل گفته است: «ناوهای آمریکایی در معرض موشک‌های ما هستند و ما می‌توانیم همه آنها را غرق کنیم».در داخل آمریکا، صداهای مخالف بلند شده‌اند. کریس ون هولن، سناتور دموکرات، ترامپ را به دروغگویی درباره «پیروزی» متهم کرده و فریاد زده است که «جنگ غیرقانونی» او جان ۱۳ نظامی آمریکایی و هزاران غیرنظامی را گرفته و روزانه ۲ میلیارد دلار هزینه دارد. ژنرال فرانسوی ژان مارک ویجیلانت نیز هشدار داده که «ایرانی‌ها به دنبال طولانی کردن جنگ هستند» و پنتاگون را به انجام محاسباتی اشتباه متهم کرده است. جالب آنکه متحدان عرب آمریکا نیز از ماه‌ها قبل به واشنگتن هشدار داده بودند که توان موشکی ایران «یک تهدید جدی» برای منافع آنهاست، اما کاخ سفید این هشدارها را نادیده گرفت.
ایران؛ پیروز نبرد اراده‌هاایران از همان ابتدا ثابت کرد که یک جنگ فرسایشی تمام‌عیار را بر یک جنگ تمام‌عیار ترجیح می‌دهد. راهبرد تهران، نه پیروزی نظامی مطلق که تحمیل هزینه‌های سنگین و ایجاد ناامنی برای جریان انرژی جهان است. لری جانسون در تحلیل خود به این نکته طلایی اشاره کرد: «مشکل ایالات متحده، مناطق تجمع نیروهاست. اگر امروز بخواهیم در هر نقطه نزدیکی به مرز ایران تجمع کنیم، آن نیروها پیش از آنکه حتی فرصت حمله پیدا کنند، تکه‌تکه خواهند شد.» محاصره دریایی نیز عملاً نتوانسته است قدرت چانه‌زنی ایران را کاهش دهد. آنچه اکنون باقی می‌ماند، یک بازی باخت-باخت برای واشنگتن است.
برای دنبال‌کردن تحلیل‌ها و گزارش‌های مرتبط با حوزه غرب‌شناسی، رسانه های معاند، پهلوی، اپوزیسیون و گروهک‌های ضدانقلاب به صفحه «دیده‌بان غرب» مراجعه کنید.
18:18 - 28 فروردین 1405




9 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌بهمن لامعی‌
@Bahman134028 فروردین 1405
چرا آقای عراقچی مطلبی از پایان محاصره دریایی ایران در قبال آزادسازی عبور مشروط ناوگان تجاری از تنگه هرمز بحثی بیان نکرد؟!!

@naser9228 فروردین 1405
در پاسخ به
صدا و سیما شروع به ماله کشیدن توئیت عراقچی کرده حرف عراقچی هم حرف شعام هست ما بدون دریافت غرامت تنگه هرمز را باز کردیم و قراره اورانیوم را هم بدیم. اگه ما پیروز شدیم چرا امتیاز میدیم این چه کاری هست که مسئولین می کنن

تصویر نمایه‌ی ‌از هیروشیما تا میناب‌
@IranianCivilisation28 فروردین 1405
در پاسخ به
جناب ‎@Ashgheiran , اون 400 تروریست مزدور که تجزیه میخواستن ، اون هزار اغتشاشگر هم که بیشترشون از طبقه مرفه بودن احتمالا دیسکو میخواستن، بعضیاشونم اقتصاد بهتر و اون دو هزار پلیس و بسیجی که کشته شدن هم امنیت میخواستن. تو هم قول شرف میدم ته دلت برعندازی و تجزیه میخوای که همچین دروغایی میگی.دریدگان پرغ…
نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌محمد رضا استکی‌
@mresteki28 فروردین 1405
در پاسخ به
بچه های فعال درحوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات و طراحی وب سایت و سئو و تولید محتوا برای احقاق حقوقمون این پویش را حمایت کنیدhttps://farsnews.ir/mresteki/1776358262579915956
تصویر نمایه‌ی ‌محمد رضا استکی‌
محمد رضا استکی

@mresteki  •  27 فروردین 1405

مطالبه

چرا هیچ حمایتی از کسب و کارهای افراد حقیقی با پروانه کسب نمی شود؟!

در فضای اخبار مرتبط با حمایت دولت از کسب و کارهای فضای مجازی آسیب دیده کشور از جنگ تحمیلی سوم که این روزها میخوانی یا کسب و کارهای مجازی با پسوند دانش بنیان هست یا شرکت های دانش بنیان یا نهایتا در اقدام اخیر دولت حمایت از کسب و کارهای با 2 الی 50 نیروی انسانی هست، میبینیم.یعنی عملا نگاهی به اشخاص حقیقی آسیب دیده در این نگاه و طرح های حمایتی وجود ندارد. من و امثال من که در حوزه کسب و کارهای مجازی با عناوینی همچون : طراح وب سایت، تولید محتوا کننده، متخصص سئو، برنامه نویس و ... یا دهها عنوان شغلی دیگر، که بیمه پرداخت میکنیم مجوز کسب و کار داریم عضو اتحادیه هایی هم بعضا هستیم مثلا : اتحادیه فناوری اطلاعات و ارتباطات، که به شدت آسیب دیده ایم و هیچ راه حل درآمدی نداریم، ماه ها هیچ درآمدی نداشتیم، انواع قراردادهای از بین رفته داریم، انواع بدهی ها و مخارج یومیه داریم انواع هزینه های ثابت و پرداخت های خرید سرویس های مختلف داریم بعضا نیروهای انسانی داریم که به آنها هم تعهد داریم و هزار و یک مشکل دیگر و در عوض هیچ درآمدی نداریم، ما چه راه حلی داریم؟ چه کسی باید از ما حمایت کند؟ تا الان بعد از حداقل سه هفته پیگیری هم در انتهای سال 1404 و هم از ابتدای سال کاری 1405 از انواع و اقسام دستگاه های مرتبط و غیر مرتبط داشته ام هیچ راه حلی ارائه نشده است. حدود 25 روز هست که با حداقل 200 نفر از کسانی که پروانه کسب از اتحادیه های مختلف و مرتبط دارند و در شهرهای مختلف در ارتباط بوده ام همگی این مشکلات حاد را دارند حتی مشکلات شدید معیشتی ساده!!!!! از خبرگزاری فارس صمیمانه و عاجزانه درخواست دارم که این مورد را برای هزاران نفری که شبیه بنده هستند را پیگیری کنند و به ما کمک کنند تا دیده و شنیده بشویم.

وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت صنعت، معدن وتجارت

0
100
گزارش از مطالبه

@NMNMN28 فروردین 1405
در پاسخ به
پاشید جمع کنید دیگه جنگی نیست. عراقچی آتش بس داد

@Iranitaabad29 فروردین 1405
در پاسخ به و
انتشار متن دقیق ونهایی شرایط ۱۰گانه ایران که قراربوده مبنای مذاکرات اسلام‌آباد باشد می‌تواند تردیدها و نگرانی‌های مردم را که هنوز هرشب کف خیابان مقابل دشمن قدار ایستاده‌اند، برطرف‌کند.لطفا با پیوستن به این‌پویش به شفافیت شرایط فعلی کمک‌کنید:https://farsnews.ir/Doustdar_Velayat/1775712579428049943
تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه صحرائی‌
فاطمه صحرائی

@Doustdar_Velayat  •  20 فروردین 1405

اعلام عمومی شروط ۱۰گانه آتش‌بس با آمریکا
مطالبه

انتشار دقیق و‌ کامل شروط ۱۰گانه مربوط به آتش‌بس با طرف آمریکایی

باتوجه به اعلام آتش‌بس درشرایطی که حملات کوبنده و‌ غرورآفرین نیروهای مسلح، به‌ویژه نیروی هوافضای سپاه پاسداران، باعث استیصال و درمعرض نابودی قرارگرفتن رژیم غاصب صهیونیستی شده‌بود و بادرنظرگرفتن صحبت رسمی سخنگوی کاخ سفید و‌ معاون رییس‌جمهور آمریکای جنایتکار درخصوص مفاد شروط اعلامی ایران که به‌نظر با آنچه تاکنون ازسوی سخنگوی وزارت امورخارجه اطلاع‌رسانی شده‌است تفاوت‌های اساسی دارد، درراستای ابهام‌زدایی و احترام به مردم جان‌فدا که همیشه در خیابان حضور داشته، حمایت خود را به بهترین‌شکل از میدان انجام داده‌اند، لازمست دقیقا متنی که به طرف میانجی‌گر و همچنین طرف آمریکایی ارسال شده‌است ازسوی وزارت امورخارجه منتشر شود تا ابهام‌ موجود برطرف‌شده، مردم بدانند چرا آتش‌بس اعلام شده‌است و مذاکرات با طرف آمریکایی بر چه مبنایی انجام خواهدشد. این‌حق مسلم و‌طبیعی یکایک ‌مردم‌ ایرانست.

وزیر امور خارجه، سخنگوی امور خارجه، رئیس جمهور، شورایعالی امنیت ملی ، وزارت امور خارجه، رئیس جمهور محترم، وزیر امور خارجه ، دبیر شورای عالی امنیت ملی

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

تصویر نمایه‌ی ‌دکتر محمدحسین(سجاد) عباسی کارآفرین‌
@Sajjadabbasi29 فروردین 1405
در پاسخ به

آمریکا،قابل اعتماد نیست ،اما سلام بر ایران نوین

ساعتی پیش طی بیانیه شورای امنیت ملی آمریکا این کشور امپریالیستی شروط ده گانه ایران را پذیرفت یاد مقاله ای افتادم که در روزهای گذشته تحت شکسته شدن هیمنه آمریکا و سلام به ایران نوین نوشته بودم عمو ترامپ بزرگ ترین کمک را به ایران انجام داد بعد از پنجاه سال مجاهدت و به برکت خون شهید والا مقام رهبر معظم…
نمایش بیشتر

نمایش گزارش