با بستن تنگه هرمز تحریم ایران رفع شد

آمریکا که برای مهار ایران ۸ سال تحریم نفتی حفظ کرده بود، حالا در جنگ با ایران مجبور شد معافیت ۳۰ روزه برای خرید نفت ایران صادر کند. برت اریکسون، تحلیلگر انرژی، می‌گوید: «اگر به نقطه لغو تحریم کشوری که با آن در جنگیم رسیدیم، یعنی واقعاً گزینه‌هایمان تمام شده است.»
گروه دیده‌بان غرب: اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا، اعلام کرد دولت ترامپ معافیت ۳۰ روزه برای خرید نفت ایران صادر کرده است. این معافیت به خریداران اجازه میدهد نفت ایران را که پیش از ۲۰ اسفند روی کشتی ها بارگیری شده، تا ۳۰ فروردین تحویل بگیرند . حجم نفتی که با این معافیت آزاد میشود، حدود ۱۴۰ میلیون بشکه برآورد شده است . این سومین بار در دو هفته اخیر است که آمریکا تحریمهای نفتی علیه متحدان خود را به حالت تعلیق درمیآورد .آمریکا از ایران نفت می‌خرد؟بسنت در مصاحبه با فاکس بیزینس گفت: «ما از بشکه‌های ایران علیه خودشان استفاده می‌کنیم تا قیمت را پایین نگه داریم» . اما واقعیت تلختر از این حرف‌هاست. برت اریکسون، تحلیلگر ارشد انرژی، در تحلیل خود گفت: «لغو تحریمها نگرانیهایی درباره کاهش سریع ابزارهای اقتصادی واشنگتن ایجاد میکند. اگر به نقطه لغو تحریم کشوری که با آن در جنگیم رسیدیم، یعنی واقعاً گزینه‌هایمان تمام شده است».
ینبع؛ پالایشگاهی که تنگه را دور می‌زدرضا نوشادی، کارشناس مسائل انرژی، در تحلیل خود اشاره مهمی کرد: «پالایشگاه ینبع که ایران آن را هدف قرار داد، آن پالایشگاهی است که به دریای سرخ وصل است و می‌توانست تنگه هرمز را دور بزند.» عربستان با سرمایه‌گذاری روی این پالایشگاه در ساحل دریای سرخ، تلاش کرده بود وابستگی خود به تنگه هرمز را کاهش دهد. اما ایران با هدف قرار دادن این پالایشگاه، نشان داد هر مسیر جایگزینی را هم می‌تواند ببندد .ترامپ به نقطه صفر رسیدترامپ برای کنترل قیمت نفت، دو هفته پیش تحریمهای روسیه را برداشت تا نفت روسیه وارد بازار شود . سپس مجبور شد معافیت موقت برای نفت ایران صادر کند. حتی برای نفت روی آب ایران هم معافیت داد. او که سال ۲۰۱۸ تحریم نفتی ایران را با شعار «فشار حداکثری» آغاز کرده بود، حالا در میانه جنگی که خودش شروع کرده، ناچار است از ایران نفت بخرد تا قیمت را کنترل کند.
هند و چین در صف خریدپس از اعلام این معافیت، پالایشگاه‌های هند بلافاصله اعلام کردند آماده خرید نفت ایران هستند و منتظر دستور دولت و شفافسازی درباره جزئیات پرداخت هستند . چین نیز که از ابتدای تحریمها بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران بود، برای افزایش واردات آماده میشود . نفت ایران که تا دیروز تحریم بود، حالا به کالایی تبدیل شده که آمریکا التماس میکند خریدارانش آن را بخرند.ایران؛ صادرکننده‌ای که دیگر نفت ندارد!اما شگفت‌انگیزترین بخش ماجرا این است: سخنگوی وزارت نفت ایران اعلام کرد «ایران اساساً نفت مازادی در دریا یا برای عرضه به بازارهای بین‌المللی ندارد» . یعنی آمریکا برای کنترل قیمت نفت، مجبور به لغو تحریم کشوری شده که حتی نفت اضافی هم برای فروش ندارد! بسنت در اظهاراتی که بیشتر شبیه اعتراف است، گفت این اقدام «تا ۱۰ تا ۱۴ روز قیمت را پایین نگه می‌دارد» – یعنی خودش هم می‌داند راهحل موقتی بیش نیست.پایان فشار حداکثری۸ سال تحریم نفتی ایران، که بنا بود «فشار حداکثری» نامیده شود، در ۲۵ روز جنگ با بستن تنگه هرمز رسماً شکست خورد. آمریکا که برای آزادسازی نفت خود در تنگه هرمز به کشورهای مختلف التماس کرد و جواب «نه» شنید ، امروز مجبور است با لغو تحریمها، نفت ایران را به بازار بیاورد. ایران اما حالا نه تنها نفتش را می‌فروشد، که نحوه فروش و مسیر عبور آن را هم تعیین میکند. تحریم‌ها شکست خوردند، فشار حداکثری به پایان رسید و پیروز میدان کسی است که تنگه را بست.
برای دنبال‌کردن تحلیل‌ها و گزارش‌های مرتبط با حوزه غرب‌شناسی، رسانه های معاند، پهلوی، اپوزیسیون و گروهک‌های ضدانقلاب به صفحه «دیده‌بان غرب» مراجعه کنید.
17:55 - 8 فروردین 1405
فارس پلاس



23 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌امیررضا نادری‌
@AmirrezaNaderi11 ساعت پیش
در پاسخ به
عالی... و پیروز میدان درنهایت کسی است که بر تنگه سیطره پیدا میکند یعنی ایران همچنین کشور عمان نیز برای ما اهمیت دارد .

تصویر نمایه‌ی ‌سرباز خلیج فارس‌
@Khalij_e_irani11 ساعت پیش
سلطنت طلبانِ بوسنده ترامپ بدانند ما با نمایش قدرت و اقتدار تحریم ها را رفع میکنیم، نه با ماچ و بوسه.

@Hadi8011 ساعت پیش
در پاسخ به
یعنی اصالت #قدرت و نه #مذاکره #ایران_قوی

تصویر نمایه‌ی ‌امیر ش‌
@Power_Progress_Pride11 ساعت پیش
سالها تحریم، دوبار مثل گانگسترها وسط میز مسلسل خالی کردند. استعمار فقط زبان قدرت و سود-زیان میفهمد. بدنبال ایرانِ تجزیه شده و ضعیف، فارغ از نوع حکومتش است. خوب میدانند ایران ذخایر و موقعيت استراتژیک دارد با ملتی باهوش و مفتخر. ایران یا باید تجزیه شود، یا برتری ژئوپولیتیک را به دشمن تحمیل کند. خلاص

تصویر نمایه‌ی ‌سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی‌
@sco_razavi_ir10 ساعت پیش
در پاسخ به

آستان قدس رضوی؛ سنگر مقاومت و عقبه تمدنی ایران امام رضا علیه‌السلام در نبرد اراده‌ها

ایران، سرزمینی است که تاریخ، تمدن، فرهنگ، هنر، حماسه و معنویت در تار و پود آن تنیده شده است. از روزگاران کهن، این خاک نه‌تنها زادگاه تمدن‌ها بوده، بلکه خود مظهر تمدنی الهی بر پایه توحید، عدالت و ولایت است. اوج درخشش این پیوند آسمانی، با هجرت تمدن‌ساز امام رضا علیه‌السلام رقم خورد؛ هجرتی که ایران را …
نمایش بیشتر

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌پاینده ایران‌
@user17723919415210 ساعت پیش
در پاسخ به
این تازه اول راهه ، ایران بعد گذر از جنگ به چنان جایگاهی تو دنیا دست پیدا بکنه که تا قبل از این باید می بوددنیا قدرت و عظمت ایران رو تازه درک کرده

@R_Rashidi10 ساعت پیش
در پاسخ به

تصویر نمایه‌ی ‌یواش یواش‌
@yawashyavash10 ساعت پیش
در پاسخ به
تنگه NPT راچه کنیم؟

@Javade10 ساعت پیش
در پاسخ به
ج
جواد سلام زاده

@Javade  •  10 ساعت پیش

در پاسخ به
پرسش اصلی این است که آیا انصارالله یمن حاضر است در حمایت از ایران، تنگه باب المندب را بر روی کشتی هایی از مبدا رژیم صهیونی و آمریکا و یا به مقصد رژیم صهیونی و آمریکا حرکت می کنند را مسدود کند یا فقط در حمایت از غزه این کار را انجام داد؟این آزمون وفاداری #یمن است.#جنگ #آمریکا #اسرائیل #مرگ_بر_اسرائ…
نمایش بیشتر

@user170910151319001824610 ساعت پیش
در پاسخ به
با فروش نفت به غیر از دلار میشه ضربه خوبی به امریکای جنایت کار زد

تصویر نمایه‌ی ‌اینترنت‌
@user17747106979210 ساعت پیش
اصلشم همینه باید کسایی که ما رو تحریم کردن مالیات بدن برای عبور کشتی. اگه نمی‌خوان که بدن پس باید تحریم رو بردارن. در دو حالت ما برنده ایم.ولی به فکر ما گیمر ها هم باشید.بازی ها هیچکدوم بدون نت بالا نمیاد.از بس فحش خوردیم توی این چند روز از آدم های افراطی و تهمت بهمون زدن که شما"جاسوسی".عجب #اینترنت

@Khandaee10 ساعت پیش
در پاسخ به
D
Daee

@Khandaee  •  1 روز پیش

مطالبه

جنگ خلیج فارس

نام جنگ خلیج فارس با توجه به اینکه تنگه هرمز مهم ترین بخش جنگ هست و مهم ترین درگیری و منطقه استراتژیک جنگ در خلیج فارس بوده و دشمنانی که به ایران حمله کرده و کشورهایی که در این تجاوز مشارکت داشته اند همیشه بدنبال گذاشتن نام جعلی روی خلیج فارس بوده اند نام جنگ را باید خلیج فارس گذاشت تا همیشه در ذهنشان بماند و نام جنگ هم خاری در چشمانشان باشد جنگ خلیج فارس جنگ خلیج فارس جنگ خلیج فارس

شورای امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، هیات دولت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران ستاد کل نیروهای مسلح

0
100
گزارش از مطالبه

@Tajalli10 ساعت پیش
در پاسخ به
دورازجونتون باغ وحش دنیا فقط زبان زور رامیفهمد ولاغیر.حالا اگه برعکس بشه وآمریکایی ها ازسلاحهای کشتارجمعی استفاده کنن ومثل ژاپن چندصدهزارنفرروازما بکشندفکر میکنیداز هیچ دولتی صدای اعتراض دردنیا بلندخواهدشد؟!قابل توجه طرفداران گفتگوی تمدنها و کشوری عاری از سلاح!

@user17744135712310 ساعت پیش
در پاسخ به
ج
جواد شیر

@user177441357123  •  16 ساعت پیش

اجازه تردد از تنگه هرمز
پیشنهادها

اجازه عبور کشتی‌های دوست با ارزهای ملی از تنگه هرمز داده شود

کشورهایی که با محکومیت تجاوزهای سیاسی به ایران، همراهی با کشورهای متخاصم را رد کرده و نفت خریداری شده خود را به جای دلار، با یوآن، روبل یا ریال معامله کرده‌اند، در صورتی که محموله را برای مصرف داخلی خود حمل کنند، با هماهنگی ایران اجازه عبور از تنگه هرمز را خواهند داشت تا بحران سوخت کشور خود را مرتفع نمایند.

دولت جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران ستاد کل نیروهای مسلح

0
100
گزارش از مطالبه

@Karbarjadidi9 ساعت پیش
در پاسخ به
خدا لعنت کنه سیاسیون غربگرا رو که کشور رو معطل رفع تحریم با مذاکره کردن و حرف رهبر شهید رو گوش نکردن

@user1774714709899 ساعت پیش
در پاسخ به
برای دسترسی به اینترنت بین الملل بیو رو چک کنید#اینترنت #اینترنت_آزاد #اینترنت_بین_الملل

تصویر نمایه‌ی ‌سید علی توفیقیان‌
@S_Ali_Tofighiyan9 ساعت پیش
در پاسخ به
ای کاش وقتی حاج قاسم رو شهید کردن تنگه رو می بستیم اون موقع آقا بود، سید بود، سوریه بود و... .

تصویر نمایه‌ی ‌محمد امرائی‌
@MohammadAmraei9 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌محمد امرائی‌
محمد امرائی

@MohammadAmraei  •  14 ساعت پیش

پیشنهادها

افزایش نظارت در هرمز؛ نگذاریم «اسب تروا» با کشتی‌های تجاری وارد شود

اسب تروا در تنگه هرمز؛ هشدار حمله پنهان با پوشش کشتی‌های تجاری تاریخ جنگ‌ها گواه آن است که پیروزی در برابر استحکامات مستحکم، اغلب با تکیه بر شگردهای غیرمستقیم چون فریب، نفوذ از نقاط ضعف و بهره‌گیری از مسیرهای جانبی حاصل شده است. این الگوی تاریخی، اکنون تحلیلی جدی را در مورد جایگاه راهبردی تنگه هرمز، این دژ مستحکم دریایی، به میان می‌آورد. افزایش کنترل ایران بر این آبراه حیاتی و ضرورتِ درخواست اطلاعات دقیق از شناورهای عبوری، دو تفسیر کلیدی را برجسته می‌سازد: 1. تقویت پدافند و اشراف اطلاعاتی: این رویکرد، مشابه افزایش گشت‌زنی و هوشیاری در یک قلعه مستحکم برای دفع تهدیدات احتمالی است. 2.حساسیت نسبت به نفوذ پنهان: این تفسیر، یادآور شگردهای تاریخی است که در آن فعالیت‌های تجاری ظاهراً عادی، به پوششی برای انتقال نیرو، تجهیزات یا اطلاعات حساس تبدیل می‌شدند. در چنین شرایطی، کارشناسان نظامی بر اهمیت حیاتیِ راستی‌آزمایی هویت و مقصد کشتی‌ها، بررسی دقیق مسیرهای پیموده شده و مدیریت هوشمندانه اطلاعات تأکید می‌ورزند. تجربیات تاریخی نشان داده است که تهدیدات بزرگ، گاه در قالب فرصت‌های روزمره و فعالیت‌های عادی رخنه می‌کنند. امروز، این تهدید می‌تواند در قالب جاسازی نیروهای دشمن در ناوگان عظیم کشتی‌های تجاری و نفت‌کش‌ها ظاهر شود. دکتر محسن سلگی، در تحلیلی عمیق که اخیراً در خبرگزاری فارس منتشر شد، با اشاره به مفهوم "اسب تروا" باستان به عنوان نماد فریب تاریخی، بر لزوم هوشیاری حداکثری در برابر اشکال نوین نفوذ در گذرگاه‌های استراتژیک تأکید کرده‌اند. این تحلیل‌ها یک هشدار جدی را منعکس می‌کنند: حفظ امنیت تنگه هرمز، به عنوان گلوگاه اقتصادی و ژئوپلیتیکی جهان، نیازمند رصدِ پیوسته، اشراف اطلاعاتیِ دقیق و کنترل هوشمندانه بر تردد شناورها است. کوچک‌ترین غفلت در این معادله، می‌تواند شکافی راهبردی در لایه‌های دفاعی ایجاد کرده و امنیت ملی و منافع جهانی را به مخاطره اندازد. ما با همراهی شما در این پویش، خواستار افزایش توجه عمومی و تقویت اقدامات لازم برای حفظ امنیت پایدار تنگه هرمز هستیم.

محسن سلگی

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌چطوری حسین‌
@user17091011051842454409 ساعت پیش
در پاسخ به
جایگزینی یوان یا بریکس یکی از شروط عبور باشه هم حمایت چین از ایران بیشتر میشه هم ابهت دلار کم میشه