رويدادهاي غيرمنتظره خلاف تصور آخرالزماني اسلام است
خبرگزاري فارس: دبير تحريريه مجله موعود گفت: آنچه در فيلمهاي غربي مطرح ميشود اين است كه در آخرالزمان جهان با رويداد غيرمنتظره مانند سيل و زلزله نابود ميشود كه به طور اساسي خلاف تصور آخرالزماني اسلامي و شيعي است.
ابراهيم شفيعيسروستاني امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم، در سخناني اظهار داشت: فرهنگ و انديشه مهدويت شيعي ابعاد مختلفي دارد و شامل بينشها، گرايشها و كنشهاي انسانها است.
وي خاطرنشان كرد: لازم است تلاشهايي صورت گيرد تا مخاطبان به شناخت مناسبي نسبت به معارف مهدوي دست پيدا كرده و به غناي لازم برسند و از سويي ديگر بايد اين موضوع را پيگيري كرد كه مردم از نظر عاطفي و احساسي از اين معارف تاثير بپذيرند تا به پيوند قلبي متسحكم با مهدي موعود دست پيدا كنند.
* ايجاد رنگ و بوي مهدوي در رفتار مخاطبان رسانه
دبير تحريريه مجله موعود با اشاره به نقش رسانه در تروج معارف مهدوي گفت: بايد تلاش شود شنوندگان و بينندگان از نظر رفتاري از معارف مهدوي متاثر شوند تا در نهايت به همراهي عملي شايستهاي با امام و مقتداي خود برسند و رفتار آنها رنگ و بوي مهدوي پيدا كند.
وي تصريح كرد: بنابراين رسانه ملي در تبليغ و ترويج فرهنگ مهدويت و انتظار بايد به دانشافزايي، شورآفريني و حركتزايي در كنار يكديگر توجه كند تا همه ابعاد فرهنگ مهدوي در جامعه محقق شود.
شفيعيسروستاني عنوان داشت: بايد برآيند كلي برنامههاي صدا و سيما و حاصل توليدات متعدد متنوع رسانه در عرصه مهدويت طوري باشد كه تاثير جامعي از فرهنگ مهدويت و انتظار ارائه دهد و همه ابعاد وجودي انسانها را از اين فرهنگ متاثر سازد.
* شناخت برنامهسازان از معارف مهدوي جامع نيست
وي با بيان اينكه شناخت توليدكنندگان و برنامهسازان از حوزه معارف مهدوي جامع و كافي نيست، بيان داشت: اگر رسانه ملي بخواهد در حوزه فرهنگ مهدوي و انتظار فعاليتهاي جدي و تاثيرگذار داشته باشد بايد تهيهكنندگان و برنامهسازان از اين حوزه معارفي شناخت عميق و گستردهاي داشته باشند.
دبير تحريريه مجله موعود با تاكيد بر مشاوره و كارشناسي پژوهشگران ممتاز حوزه مهدويت عنوان داشت: فعاليتهاي توليدي بايد با پشتوانه پژوهشي قابل توجهي انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: به دليل آنكه سطح دانش برنامهساز به اندازه كافي نيست و به طور مطلوب از ظرفيتهاي كارشناسي، مشاوره و برنامهريزي استفاده نميشود بنابراين توليدات رسانهاي نميتواند بيانگر عمق، غنا و محتواي معارف شيعي باشد.
شفيعيسروستاني با اشاره به آسيبهاي رسانهاي بيان داشت: توانمنديهاي لازم براي ترجمه معارف ديني به زبان را رسانه نداريم و از اين قابليت محروم هستيم.
* استفاده از جلوههاي تصويري و تكنيكها در توليدات رسانهاي
وي خاطرنشان كرد: در هاليوود در زمينه مباحث آخرالزماني و موعودگرايي هر ساله دهها فيلم تاثيرگذار ساخته ميشود چراكه به طور مطلوب از ابزار و ظرفيتهاي رسانه مانند جلوههاي تصويري و تكنيكهاي ويژه استفاده ميكنند.
نويسنده كتاب معرفت امام زمان(عج) با بيان اينكه رسانه ملي بايد معارف مهدوي را براي سطوح مختلف مخاطب ارائه كند، اظهار داشت: دانشافزايي، شورآفريني و حركتزايي بايد براي همه مخاطبان ايجاد شود و بايد به سطوح مختلف مخاطبان در توليدات رسانهاي توجه كرد.
وي تاكيد كرد: بايد معارف مهدوي را متناسب با مخاطب سطحبندي و متناسب با مخاطب قالب مناسب را انتخاب كرد تا بتوانيم به تاثيرگذاري مناسب دست پيدا كنيم.
شفيعيسروستاني ادامه داد: رسانه براي تاثيرگذاري بيشتر بايد از برنامههاي نمايشي بيشترين بهرهبرداري را داشته باشد و امروز غرب معارف موعودگرايانه خود را بيشتر با استفاده از برنامههاي نمايشي مانند فيلمها و مستندات جذاب ارائه ميدهد.
وي ضمن ارزيابي برنامههاي رسانهاي بيان داشت: برنامههاي معارفي و مهدوي رسانه تا اندازهاي در بالا بردن سطح دانش مردم در حوزه مهدويت موفق بودهاند.
* بسياري از معارف مهدوي بازگو نشده است
نويسنده كتاب معرفت امام زمان(عج) با اشاره به آسيبهاي رسانه در زمينه مهدويت تصريح كرد: رسانه هنوز نتوانسته معارف مهدوي را به مردم ارائه دهد و بسياري از معارف مهدوي براي مردم بازگو نشده است.
وي با اشاره به حوزه شورآفريني و ايجاد پيوند قلبي و عاطفي با امام عصر در رسانه بيان داشت: اكنون بيشتر برنامههاي رسانه عاطفي بوده و در قالب نماهنگ، سرود و مداحي ارائه ميشود.
شفيعيسروستاني خاطرنشان كرد: مباحث شاعرانه، لطيف و احساسي ميتواند وجه پيوند عاطفي و احساسي را تامين كند ولي در اين حوزه با اين مشكل مواجه هستيم كه سرودها و متنها از نظر محتوا از غناي لازم برخوردار نيستند و سطح مورد نظر از معارف مهدوي در اشعار و مداحيها مشاهده نميشود.
وي با اشاره به مبحث حركتزايي و همراه كردن عملي مخاطبان با فرهنگ مهدويت عنوان داشت: رسانه كمترين حوزه تاثيرگذاري را در رفتار مردم داشته و نتوانسته در برنامه مهدوي مردم را با آرمانها و اهداف امام عصر همراه كرده و وظايف و تكاليف را به آنها بشناساند.
نويسنده كتاب تكليف منتظران تاكيد كرد: بايد آثار متنوع و جذاب با بهرهگيري از معارف شيعي توليد شود و معارف آخرالزمان انجيل و تورات در مجموع از 10 صفحه تجاوز نميكند ولي بر اساس اين معارف صدها فيلم مستند، نمايشي و تلويزيوني توليد ميشود.
* هزاران روايت پشتوانه معارف مهدوي و آخرالزماني اسلام است
وي با بيان اينكه هزاران روايت پشتوانه معارف مهدوي و آخرالزماني اسلام است، بيان داشت: در اين معارف ويژگيهاي اخلاقي و معارفي، حوادث و رويدادهاي عصر ظهور بيان شده كه اين پشتوانه معارفي منبع خوبي براي توليد آثار در حوزه معارف مهدوي است.
شفيعيسروستاني تاكيد كرد: در گام نخست بايد به توليد آثار فاخر در حوزه معارف مهدوي با تكيه بر ظرفيتهاي معارفي اسلام پرداخته شود تا فرصتي براي فيلمهاي غربي باقي نماند.
وي ادامه داد: لازم است نقد و بررسي فيلمهاي آخرالزماني غربي صورت گيرد و خط مرز معارف آخرالزماني شيعي و غربي را مشخص شده و به مخاطب ارائه شود.
نويسنده كتاب تكليف منتظران خاطرنشان كرد: آنچه در فيلمهاي غربي مطرح ميشود اين است كه در آخرالزمان جهان با رويداد غيرمنتظره سيل و زلزله نابود ميشود كه به طور اساسي خلاف تصور آخرالزماني اسلامي و شيعي است.
وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري عنوان داشت: در بخش آسيبهاي مهدوي با تفكرات جاهلانه و عوامگرايانه مواجه هستيم و بايد رسانه ملي بتواند در اين حوزه نير نقش خود را ايفا كند و با انديشههاي بياساس و دكان داري مهدوي مبارزه كند.
انتهاي پيام/ج10
14:47 - 29 تیر 1390