سال گذشته، سال تحول در پيوند عضو از مرگ مغزي بود
خبرگزاري فارس: مسئول واحد فراهمآوري اعضا پيوند دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: سال گذشته با يك تحول و جهش عظيم در پيوند عضو از مرگ مغزي روبرو بوديم.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، محمد سوداوي امروز بعد از ظهر در نشست خبري كه به منظور برگزاري همايش ايثار ماندگار در خصوص پيوند عضو از مرگ مغزي برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته 12 پيوند قلب، 60 پيوند كليه، 27 پيوند كبد و چهار لوزالمعده و پانكرانس از مرگ مغزي انجام شد كه بيسابقه بود.
وي با اشاره به اينكه در سال گذشته، 33 مورد پيوند از مرگ مغزي در اصفهان صورت گرفته است، بيان داشت: از ابتداي سال تاكنون هشت مورد پيوند عضو از مرگ مغزي ثبت شده است.
مسئول واحد فراهمآوري اعضا پيوند دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تصريح كرد: بر اساس آمار يك تا پنج درصد از مرگ بيمارستانها و يك تا 15مرگهاي انجام شده در بخش ICU ، مرگ مغزي گزارش ميشوند.
وي با اشاره به اينكه سالانه 30 هزار ضربه مغزي در سطح كشور گزارش ميشود، ادامه داد: از اين تعداد تنها يك هزار و 500 مورد مرگ مغزي گزارش ميشود كه فقط 200 مورد از اين مرگها به پيوند ختم ميشود كه اگر فرهنگسازي صحيحي صورت بگيرد، اين تعداد به 400 مورد افزايش مييابد.
سوداوي با بيان اينكه هنوز در پيوند عضو از مرگ مغزي جوان هستيم، ادامه داد: از يكصد سال گذشته مسئله پيوند عضو در دنيا طرح شد و چون كار سختي بود امروزه با چالشهاي زيادي روبرو است.
وي كه نخستين پيوند قرنيه را در سال 1905 و نخستين پيوند قلب را در سال 1967 در امريكا اعلام كرد، اظهار داشت: سال 1997 در ژاپن قانون پيوند از مرگ مغزي به تصويب رسيد كه در ايران اين مسئله در سال 2000 به شكل قانوني در آمد.
مسئول واحد فراهمآوري اعضا پيوند دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تاكيد كرد: در حال حاضر بيش از يك ميليون نفر در جهان از درمان پيوند عضو در سال بهرهمند ميشوند كه بقاي عمر آنها بيش از 25 سال است.
وي از انجام بيش از دو هزار پيوند كليه در سال خبرداد و افزود: در حال حاضر بيش از 30 بخش پيوند در كشور وجود دارد.
سوداوي گفت: پيش از انقلاب، اعضاي پيوند عضو از مرگ مغزي را از خارج وارد ميكرديم و اين در حالي است كه امروزه به جايگاهي رسيديم كه ديگر نيازي به واردات عضو نيست.
وي بيان داشت: در حال حاضر با وجودي كه جمعيت و آمار مرگ مغزي در كشور اسپانيا بسيار كمتر از ايران است اما در پيوند عضو از مرگ مغزي پيشتاز هستند.
مسئول واحد فراهمآوري اعضا پيوند دانشگاه علوم پزشكي اصفهان كه بيشترين عضو پيوند شده در اصفهان را كليه دانست، تصريح كرد: پيوند عضو اغلب از سن پنج تا 50 سال قابل استفاده است.
انتهاي پيام/ص20
18:58 - 16 خرداد 1390