بيش از 96 درصد فاضلاب توليدي آب است
خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت آب منطقهاي خراسان رضوي گفت: بيش از 96 درصد فاضلاب تشكيل شده در اين استان را آب شامل ميشود.
محمدحسين جعفري امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت: استفاده از پساب فاضلاب راهي براي جلوگيري از كاهش منابع آبي و همچنين وقوع نيافتن بسياري از حوادث ناگوار پس از آن است.
مديرعامل شركت آب منطقهاي خراسان رضوي گفت: در چند دهه اخير، اضافه برداشتها و رعايت نكردن قوانين مربوطه، وضعيت منابع آبي استان خراسان رضوي را به چالش كشيده است.
جعفري ادامه داد: اين منابع آب زيرزميني در هزاران سال با سپري شدن مراحل مختلف و به سختي به وجود آمده است.
وي با اشاره به وجود 36 دشت در استان خراسان رضوي افزود: از اين ميزان 33 دشت در وضعيت اسفبار ممنوعه و ممنوعه بحراني قرار دارد.
جعفري تصريح كرد: برداشت بيش از حد مجاز از اين ذخاير و دشتها، موجب ممنوعه شدن آنها شده است.
وي تصريح كرد: در چنين وضعيتي كه طي چند سال اخير صورت گرفته ، تمام سفرههاي زيرزميني آب شيرين در خراسان رضوي رو به اتمام است.
مديرعامل شركت آب منطقهاي خراسان رضوي گفت: در حال حاضر اضافه برداشت سالانه آب از دشتهاي اين استان چيزي بيش از يك ميليارد مترمكعب است.
وي اين اضافه برداشت را براي دشتهاي خراسان رضوي، وحشتناك توصيف كرد و افزود: ادامه حيات و توسعه كشاورزي پايدار و همچنين گسترش توليد و صنعت به وجود اين ذخاير و منابع ارزشمند بستگي دارد.
جعفري با بيان اينكه بيش از 90 درصد آب استان در بخش كشاورزي مصرف ميشود، افزود: در چنين شرايطي اقدامات ريشهاي و اساسي در زمينه مديريت بهينه مصرف آب به ويژه در بخش كشاورزي به عنوان اصليترين مصرف كننده آب، ضرورتي اجتنابناپذير است.
وي تصريح كرد: از حدود 40 سال قبل، به دنبال افزايش شديد مصرف آب در بخشهاي مختلف به ويژه در بخش كشاورزي، منابع آبي در معرض خطر جدي قرار گرفتهاند.
مديرعامل شركت آب منطقهاي خراسان رضوي افزود: اين وضعيت تا جايي است كه سطح آب در منابع آب زيرزميني، سالانه دچار افت و سقوط شديد شده است.
وي خاطر نشان كرد: در چنين شرايطي، كاهش مصرف آب، تنها راه نجات اين منابع از اتمام و تخريب هميشگي است.
جعفري با بيان اينكه اين امر نيازمند آگاهي و احساس مسئوليت در تمام اقشار جامعه است، گفت: شركت آب منطقهاي خراسان رضوي از دو سال گذشته طرح فرهنگي ـ دانشآموزي نجات آب كشاورزي را با هدف تعميق آموزشهاي مربوط به مصرف بهينه آب در سطح مقاطع راهنمايي استان اجرا كرده است.
وي به ديگر اهداف اين طرح مشاركتي با همكاري آموزش و پرورش خراسان رضوي اشاره كرد و افزود: اطلاعرساني و فرهنگسازي با تمركز بر مخاطب عام از مهمترين ويژگيهاي ديگر اين طرح بزرگ است.
انتهاي پيام/م20/ب
13:07 - 21 فروردین 1390