دستور رئيس جمهور براي قانون بازنشستگي مشاغل سخت صيادان

خبرگزاري فارس: رئيس اتحاديه صيادان استان بوشهر گفت: رئيس جمهور دستور قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان‌آور را براي صيادان صادر كند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، عبدالرسول غريبي سه‌شنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به لغو قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان‌آور براي صيادان، از رئيس جمهور خواست تا در سفر خود به بوشهر، اين حق را بار ديگر به جامعه زحمتكش صيادي استان بدهد. وي افزود: هرچند قانون باز‌نشستگي سخت و زيان‌آور صيادي در جريان اصلاح آن توقيف و لغو نشد، اما اين موضوع توسط سازمان تأمين اجتماعي متوقف شده است. غريبي ادامه داد: به همين دليل جامعه ماهيگير و دريانورد و كارگري كه شرايط زيست و زندگاني آنان بر اساس مصوبات پيش‌بيني شده مورد اشاره در مناطق بد آب و هوا و حاره مانند سواحل و بنادر خليج فارس است بايد با 20 سال سابقه متوالي و يا 25 سال سابقه متناوب داراي سابقه پرداخت حق بيمه با سن 50 سال به بازنشستگي برسند. رئيس اتحاديه صيادان استان بوشهر گفت: با توجه به مواد فوق الاشاره و نظر به اينكه ماهيگيران و دريانوردان به لحاظ شرايط زيستي و زندگي و شرايط كار در مناطق حاره و بد آب و هوا دچار فرسودگي جسمي مي‌شوند و دوره بازنشستگي آنان تا فوت بسيار كوتاه است، اين موضوع به زيان ماهيگيران و دريانوردان و كارگران داراي سابقه بيمه و به سود سازمان تأمين اجتماعي است. وي خاطرنشان كرد: با توجه به سفر هيئت دولت به استان شايسته است ترتيبي اتخاذ شود كه جامعه صيادي و دريانوردي همچنان گذشته از مزاياي قطعي شده در قانون‌ بهره‌مند شوند.
غريبي بيان داشت: انتظار مي‌رود استاندار بوشهر نيز به عنوان استاندار يك استان ساحلي و نيز نمايندگان مردم در مجلس كه قطعاً در جلسه هيئت دولت در استان حضور دارند از حقوق حقه مردمي كه مشمول مصوبه هيئت وزيران در سال 1339 و قانون بازنشستگي مصوب 1354 قرار مي‌گيرند دفاع كرده و آن را در مجموعه مصوبات هيئت دولت در استان قرار دهند‌ تا در موعد بازنشستگي جامعه صيادي، كشاورزي، دريانوردي و كارگري استان كه نسبت به نقاط مركزي و شمال كشور زودتر دچار فرسودگي جسمي مي‌شوند، تسريع شود. رئيس اتحاديه صيادان استان بوشهر اظهار داشت: اغلب دريانوردان و جامعه صيادي استان زير پوشش حمايت‌هاي سازمان تأمين اجتماعي قرار دارند و ماهانه بخشي از درآمد خود را بابت حق بيمه به آن سازمان پرداخت مي‌كنند. وي افزود: از سوي ديگر با توجه به شرايط زيستي و شغلي صيادان و به طور عام مردم ساكن در جنوب و حاشيه خليج فارس كه به خاطر شرايط جوي‌، عمري بيش از 65 تا 75 سال ندارند، براساس قانون كنوني، اين گروه زماني به سن بازنشستگي مي‌رسند كه دچار مرگ زودرس شده‌اند.
غريبي تصريح كرد: با در نظر گرفتن شرايط اقليمي و جغرافيايي در موضوع كار و توجه خاص به مردم جنوب، با موافقت هيئت وزيران در مورد تعيين نقاط بد آب و هوا در سال 1339، وزارت كار قانون بيمه‌هاي اجتماعي براي كارگران نواحي بد آب و هوا و مناطق حاره‌ از جمله بنادر خليج فارس (استان بوشهر) را تصويب كرد كه بر اساس آن بيمه شده‌اي كه داراي 20 سال سابقه متوالي و يا 25 سال سابقه متناوب در مناطق بد آب و هوا و يا حاره، كاركرد و حق بيمه پرداخت كرده باشد، مرد با سن 50 سالگي و زن با سن 45 سالگي مي‌توانند متقاضي بازنشستگي باشد. وي خاطرنشان كرد: اما با تصويب قانون بازنشستگي با شرايط سخت و زيان‌آور توسط مجلس شوراي اسلامي در تاريخ سال 79، بازنشستگي در مناطق بد آب و هوا با ويژگي اين مناطق متوقف شد و اين موضوع در بخشنامه‌اي از سوي سازمان تأمين اجتماعي اعلام شد. انتهاي پيام/ج10/ع
10:11 - 27 بهمن 1389

0 بازدید




1 پاسخ