سالمندان بزرگترين گنجينه فرهنگي جامعه هستند
خبرگزاري فارس: مديركل بازنشستگي چهارمحال و بختياري گفت: سالمندان بزرگترين گنجينه فرهنگي در جامعه هستند.
ناصر مقدسي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد از سالمندان به عنوان گنجينههاي فرهنگي نام برد و اظهار داشت: عمدهترين مسير انتقال تجارب سالمندان به نسل آينده منوط به طرز رفتار والدين و مربيان است.
وي بر ضرورت تكريم و حفظ هويت سالخوردگان تاكيد كرد و افزود: اين در حالي است كه احترام به سالمندان و رعايت ادب و تكريم نسبت به آنان چنانچه در عمل و رفتار ما تجلي يابد فرزندان خانواده اين فرهنگ را آموخته و با همين آداب و سنن پرورش مييابند چرا كه كودكان مستعدترين شاگرداني هستند كه درسهاي عملي والدين را به دقت از رفتار آنان ميآموزند.
مقدسي از سالمندان به عنوان مشاور وراهنمايي با تجربه روزگار نام برد و تصريح كرد: بر همين اساس وجود سالمندان در خانواده منجر به بهرمندي ساير افراد خانواده از انديشه و افكار آنان ميشود چرا كه آنان در طول زندگي از تجارب گوناگوني برخوردارند.
وي با بيان اينكه در كشورهاي توسعه يافته معمولا سن 65 سالگي سن سالمندي مطرح شده است، گفت: اين در حالي است كه سازمان ملل و مركز بهداشت جهاني عبور از مرز سن 60 سالگي را به عنوان سن سالمندي به شمار ميآورند.
مديركل بازنشستگي چهارمحال و بختياري افزود: برهمين اساس سازمان ملل سالمندان را به سه گروه تقسيمبندي كرده است كه سن 74 تا 60 سالگي به عنوان سالمند جوان، سن 75 تا 90 سالگي به عنوان سالمند و سن بالاي 90 به عنوان سالمند پير محسوب ميشوند.
مقدسي با بيان اينكه سالمندان با مشكلات روحي و جسمي فراواني از جمله معظلات عاطفي، اختلالات حركتي، پوكي استخوان، درد مفاصل، بيماري آلزايمر و مشكلاتي از اين نوع دارند، گفت: بر همين اساس ايجاد بستر مناسب در راستاي بهبود وضعيت سالمندان ضروري به نظر ميرسد.
وي خاطرنشان كرد: در سن سالمندي اگر چه قواي جسمي رو به تحليل ميرود اما فرد و تجربه به حد اعلاي خود رسيده و بدين لحاظ از ديرباز به طور معمول اجتماعي را موفق دانستهاند كه با خرد پيران و قدرت جوانان همراه و هماهنگ بوده است.
مديركل بازنشستگي چهارمحال و بختياري با بيان اينكه فرهنگ پويا و غني كشورمان از ديرباز، سالمندان جامعه از جايگاه ويژهاي برخوردار بودند، اذعان داشت: بر همين اساس در تمام آثار گذشتگان كه به ما رسيده است اين واقعيت خودنمايي ميكند به گونهاي كه طريق سعادت را در سايه بهره گرفتن از تجارب و پند سالمندان دنيا ديده و روزگار آزموده نمايان شده است.
مقدسي ادامه داد: بر اساس ضوابط حيات اسلامي بهترين جايگاه ادامه حيات سالمندان منزل است چراكه در آن سالمندان رشد يافته، زندگي كرده و شاهد پرورش فرزندان خود بودهاند.
وي خاطرنشان كرد: تشخيص به هنگام پيشگيري از بروز بيماريها باتوجه به وضعيت رفاهي سالمندان بايد مورد توجه قرار بگيرد.
مديركل بازنشستگي چهارمحال و بختياري از تنهايي به عنوان مهمترين مسئلهاي كه سالمندان از آن رنج ميبرند، نام برد و افزود: برهمين اساس شرايطي از جمله فراهم آوردن امكان سفرهاي متعدد براي سالمنداني كه بازنشسته بوده و شرايط سني به انان اجازه كار و اشتغال نميدهد در ارتقاي روحيه آنان تأثيرگذاري مثبت داشته باشد.
مقدسي تأكيد كرد: سالمندان به دليل مشكلات تحركي بهتر است براي رفت و آمد از معابر غير همسطح، پلههاي زياد و گذرگاههاي باريك استفاده نكنند.
انتهاي پيام/ل10/ح
10:20 - 9 مهر 1389