دانشجويان ايراني بيشترين حجم مراجعه به كنسولگري تركيه
خبرگزاري فارس: سركنسول جديد تركيه در تبريز گفت: بيشترين حجم مراجعه به كنسولگري تركيه در تبريز را دانشجويان ايراني شاغل در شهرهاي مختلف تركيه اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي استانداري آذربايجانشرقي، يونوس بلت در ديدار با استاندار آذربايجانشرقي افزود: با توجه به نزديكيهاي فرهنگي و ديني بين مردم ايران و تركيه، صاحبان صنايع و سرمايهگذاران ترك به فعاليت در ايران و به خصوص تبريز علاقمند هستند.
بلت، با اشاره به سفر اخير معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران به تركيه، نتايج اين سفر را بسيار مؤثر در بسط همكاريهاي دو جانبه بيان كرد و اظهار داشت: در اين سفر تفاهمنامه همكاري بين شهرهاي تبريز و استانبول امضا شد كه ميتواند نقش بسيار موثري در توسعه روابط دو جانبه داشته باشد.
وي، با بيان اينكه هم اكنون سطح روابط ايران و تركيه در حد مطلوبي است، افزود: بايد سعي كنيم اين روابط روز به روز گستردهتر شود تا از منافع اين همكاريها، مردم دو طرف منتفع شوند.
سركنسول جديد تركيه در تبريز با اشاره به عزم جدي خود براي توسعه هر چه بيشتر روابط كشور متبوعش با تبريز، گفت: براي اين منظور نيازمند شديد همكاري و ياري استاندار و ساير مسئولان استان هستم.
وي، بيشترين حجم مراجعه به كنسولگري تركيه در تبريز را دانشجويان ايراني شاغل در شهرهاي مختلف تركيه اعلام كرد.
بلت گفت: تمام تلاش خود را به كار ميگيريم تا اتباع ايراني كه به كنسولگري مراجعه ميكنند با رضايت كامل از ان خارج شوند.
احمدعليرضا بيگي استاندار آذربايجان شرقي نيز در اين ديدار اظهار داشت: اشتراكات و تفاهمات سياسي در روابط بين ايران و تركيه در سطح بينالمللي بوده و خللناپذير است.
وي افزود: روابط سياسي دو كشور در سطح مطلوب است و اشتراكات زباني و ديني بين دو طرف باعث شده در سطح جهاني نيز به اشتراكات زيادي دست يابيم.
استاندار آذربايجانشرقي حمايت و پشتيباني مردم و دولت تركيه از فلسطين را ارزشمند و مايه دلگرمي ايرانيان قلمداد كرد و اظهار داشت: اينگونه تفاهم بين دو كشور باعث نزديكي هر چه بيشتر دو كشور دوست و همسايه ايران و تركيه ميشود.
بيگي با تأكيد بر اينكه سران دو كشور بر افزايش مبادلات اقتصادي و تجاري مصمم هستند، گفت: هدفگذاري ارتقاي سالانه مبادلات اقتصادي تا سقف30 ميليارد دلار براي دو كشور جزو تصميمات سران دو كشور است كه بايد تلاش كنيم تا به اين هدف برسيم.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ميزان مبادلات تجاري بين ايران و تركيه حدود 10 ميليارد دلار است، اظهار داشت: اين حجم مبادلات با هدفگذاري فوق فاصله زيادي دارد كه بايد دو طرف براي جبران اين عقب ماندگي جديت به خرج دهند.
بيگي اضافه كرد: ظرفيتهاي بسيار مناسب براي افزايش ميزان مبادلات تجاري و اقتصادي بين دو كشور وجود دارد كه بايد به نحو شايستهاي از آنها بهرهبرداري شود.
وي با اشاره به اينكه طي سالهاي اخير سرمايهگذاران ترك در آذربايجان شرقي و تبريز حضوري چشمگير داشتهاند، گفت: در دو سال گذشته رفت و آمدهاي خوبي بين دو طرف وجود داشته و علايق مشتركي در ميان صاحبان صنايع و تجار و بازرگانان تبريز و تركيه به وجود آمده است.
در پايان اين ديدار سركنسول جديد تركيه در تبريز با تقديم اعتبارنامه خود به استاندار آذربايجانشرقي، فعاليت خود را آغاز كرد.
يونوس بلت 56 ساله و يكي از كاركنان وزارت امور خارجه تركيه در آنكارا بود؛ پيش از اين « بيلگين آتالاي» به مدت بيش از پنج سال به عنوان سركنسول تركيه در تبريز خدمت ميكرد.
انتهاي پيام/خ20/ب
10:24 - 2 مهر 1389