پيدايش نسل جديدي از مواد مخدر در ايران

خبرگزاري فارس: مديركل سابق فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر كل كشور از پيدايش نسل جديدي از داروهاي محرك و مخدر در ايران و استفاده جوانان از آن به عنوان داروهاي تقويت تمركز خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از شاهرود، هومن نارنجي‌ها عصر امروز در همايش "ريتالين" كه با حضور دانشجويان و مسئولان در تالار شقايق‌هاي دانشگاه صنعتي شاهرود برگزار شد، اظهار داشت: ماده مخدر ريتالين اعتيادآوري شديدي دارد و بايد جلوي استفاده از آن گرفته شود. وي افزود: سردسته مواد مخدر جديد، ريتالين و شيشه است و اعتياد به اين نوع مواد مخدر به مراتب شديدتر از اعتياد به ساير مواد خواهد بود. مديركل سابق فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر كل كشور و مجري برنامه انعكاس شبكه سه سيما افزود: اينكه عده‌اي عقيده دارند كه اين نوع مواد مخدر اعتيادآور نيستند، خيالي خام بيش نيست زيرا اعتياد به اين نوع مواد مخدر خيلي زودتر از ساير مواد به وجود مي‌آيد. نارنجي‌ها ادامه داد: اعتياد به مواد مخدر جديد خاموش و بي‌سر و صداست و با توجه به اينكه خود فرد اعتياد را انتخاب نكرده است، خود را معتاد نمي‌شمارد. وي گفت: قرص ريتالين ماده شناخته شده قديمي به نام متيل‌فنديت است و براي بيماران بيش‌فعال و بيش‌فعال كم‌تمركز تجويز مي‌شود كه بايد در طول دوران كودكي درمان شوند. مديركل سابق فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر كل كشور تصريح كرد: ريتالين بين دو گروه مواد كافئين و شيشه قرار دارد و تاثير آن از كافئين بيشتر و از شيشه كمتر است.
نارنجي‌ها با بيان اينكه مصرف ريتالين با انگيزه‌هاي مختلفي انجام مي‌شود، اضافه كرد: در مواردي به صورت ناآگاهانه براي كاهش وزن و لاغري، شب بيداري، افزايش تمركز، ايجاد سرخوشي و لذت، افزايش توانايي و . . . از اين قرص استفاده مي‌شود. وي تصريح كرد: اين در حالي است كه اين قرص در درازمدت عوارض برعكس دارد و سبب لاغري مفرط، از بين رفتن تمركز و توانايي، اختلال در خواب، از بين رفته حافظه، كم خوني، كچلي، افسردگي شديد، ميل به پرخاشگري، حملات سايكوز، افزايش فشار خون و ضربان قلب و ... مي‌شود. مديركل سابق فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر كل كشور ادامه داد: افرادي كه داراي رفتارهاي ضدسلامت هستند، كودكاني كه خودزني مي‌كنند، افرادي كه اضطراب شديد دارند و تحريك‌پذير هستند و كساني كه سابقه تشنج دارند در معرض استفاده از ريتالين قرار مي‌گيرند. نارنجي‌ها همچنين به مصرف ماده مخدر شيشه در كشور اشاره كرد و گفت: شيشه در ابتداي ورود به كشور به صورت نبات و كريستال و خالص بود اما امروز به شكل پودري سفيد رنگ و ناخالص توزيع مي‌شود. وي گفت: اين پودر اعتيادآوري شديدي دارد و مصرف كننده اين مواد دچار توهم شديد، وسوسه زياد مصرف، پرخاشگري و از دست دادن كنترل عصبي مي‌شود.
مديركل سابق فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر كل كشور ادامه داد: از آنجايي كه قوانين كشور بر مبناي مبارزه با مواد مخدر استوار شده و شيشه جزو محرك‌ها بوده و امروزه مشكلات بسياري را در كشور ايجاد كرده است؛ بايد با آن برخورد قانوني شديدتري صورت گيرد. نارنجي‌ها افزود: مصرف شيشه در مواردي سبب قتل يا آسيب رساندن به اطرافيان مي‌شود چراكه مصرف كننده آن دچار توهم شديدي شده و قدرت تصميم‌گيري ندارد. همايش ريتالين با حضور پرشور دانشجويان و به منظور آشنايي دانشجويان با قرص‌هاي ريتالين و مضرات گوناگون آن توسط اداره كل امور فرهنگي دانشگاه صنعتي شاهرود برگزار شد. كارشناسان مي‌گويند كه مصرف بي‌اندازه قرص‌هاي ريتالين، جوانان را ناخودآگاه معتاد كرده و براي يك تمركز عادي و معمولي نيز به آن وابسته خواهند شد. قشر جوان دانشجو معتقد است كه با مصرف اين دارو مي‌تواند، حافظه خود را بيش از گذشته قوي كنند تا مطالب از ذهنشان بيرون نرود و متاسفانه در فصل امتحانات، مصرف قرص ريتالين در ميان دانشجويان به طور چشمگيري افزايش مي‌يابد. در شرايط كنوني، گروه سني 18 تا 25 سال، بيشترين مصرف كننده قرص ريتالين هستند و اين قرص در ميان پسران طرفداراني دارد. انتهاي پيام/ي10/ش
17:53 - 9 خرداد 1389

0 بازدید




1 پاسخ