برگزاري مراسم نخستين سالگرد ارتحال آيت‌الله بهجت در مسجد اعظم قم

خبرگزاري فارس: مراسم بزرگداشت نخستين سالگرد آيت‌الله بهجت امشب در مسجد اعظم قم برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، همزمان با فرا رسيدن نخستين سالگرد ارتحال آيت‌الله محمدتقي بهجت، امشب مراسم بزرگداشتي در مسجد اعظم قم با حضور مراجع عظام تقليد، علما، روحانيون و طلاب حوزه علميه قم برگزار مي‌شود. در اين مراسم آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي به ايراد سخن خواهد پرداخت. بر اساس اين گزارش آيت‌الله العظمي محمد بهجت فومني در اواخر سال 1334 هجري قمري در خانواده‌اي ديندار و تقوا پيشه، در شهر مذهبي فومن واقع در استان گيلان، چشم به جهان گشود. هنوز 16 ماه از عمرش نگذشته بود كه مادرش را از دست داد و از اوان كودكي طعم تلخ يتيمي را چشيد. كربلايي محمود بهجت، پدر آيت الله بهجت از مردان مورد اعتماد شهر فومن بود و در ضمن اشتغال به كسب و كار، به رتق و فتق امور مردم مي‌پرداخت و اسناد مهم و قباله‌ها به گواهي ايشان مي‌رسيد. وي اهل ادب و از ذوق سرشاري برخوردار بوده و مشتاقانه در مراثي اهل بيت عليهم السلام به ويژه حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام شعر مي سرود؛ مرثيه‌هاي جانگدازي كه اكنون پس از نيم قرن هنوز زبانزد مداحان آن سامان است. آيت‌الله بهجت در كودكي با تربيت پدري چنين كه دلسوخته اهل بيت عليهم السلام به ويژه سيد الشهدا عليه السلام بود و نيز با شركت در مجالس حسيني و بهره مندي از انوار آن بار آمد. از همان كودكي از بازي‌هاي كودكانه پرهيز مي كرد و آثار نبوغ و انوار ايمان در چهره‌اش نمايان بود و عشق فوق العاده به كسب علم و دانش در رفتارش جلوه‌گر بود.
آيت‌الله بهجت پس از اتمام دوره سطح و درك محضر استادان بزرگي چون آيات عظام آقا سيد ابوالحسن اصفهاني(ره)، آقا ضيا عراقي(ره) و ميرزاي نائيني(ره)، به حوزه گرانقدر و پر محتواي آيتِ حقّ حاج شيخ‌محمدحسين غروي اصفهاني(ره)، معروف به غروي وارد شد و در محضر آن علامه كبير به تكميل نظريات فقهي و اصولي خويش پرداخت و به ياري استعداد درخشان و تأييدات الهي از تفكرات عميق و ظريف و دقيق مرحوم علامه كمپاني، كه داراي فكري سريع و جوّال و متحرك و همراه با تيز بيني بوده، بهره‌ها برد. آيت‌الله بهجت، در ضمن تحصيل و پيش از دوران بلوغ، به تهذيب نفس و استكمال معنوي همّت گمارده و در كربلا در تفحص استاد و مربي اخلاقي بر آمده و به وجود آقاي قاضي كه در نجف بوده پي مي‌برد. پس از مشرف شدن به نجف اشرف از استاد برجسته خويش آيت‌الله شيخ محمد حسين اصفهاني(غروي) درس‌هاي اخلاقي مي‌گيرد. ايشان بعد از تكميل دروس، در سال 1363 هجري قمري مطابق با 1324 شمسي به ايران مراجعت كرده و چند ماهي در موطن خود فومن اقامت گزيد و بعداً در حالي كه آماده بازگشت به حوزه علميه نجف اشرف بود، قصد زيارت حرم مطهر حضرت معصومه عليها السلام و اطّلاع يافتن از وضعيت حوزه قم را كرد. ولي در طول چند ماهي كه در قم توقف كرده بود، خبر رحلت استادان بزرگ نجف، يكي پس از ديگري شنيده مي‌شد، بنابراين ايشان تصميم گرفت كه در شهر مقدس قم اقامت ‌كند.
در قم از محضر آيت‌الله العظمي حجت كوه‌كمره‌اي استفاده كرده و در بين شاگردان آن فقيد سعيد درخشيد. چند ماهي از اقامت آيت‌الله العظمي بروجردي در قم نگذشته بود كه آيت الله بهجت وارد قم شد و همچون حضرات آيات عظام امام خميني، گلپايگاني و... در درس فقيد سعيد مرحوم بروجردي حاضر شد. آيت‌الله بهجت در همان ايام كه در درس آيات عظام اصفهاني، غروي و شيرازي حضور مي‌يافت، ضمن تهذيب نفس و تعلم، به تعليم هم مي‌پرداخت و سطوح عاليه را در نجف اشرف تدريس مي‌كرد. پس از هجرت به قم نيز پيوسته اين روال را ادامه مي‌داد. آيت‌الله بهجت داراي تأليفات متعددي در فقه و اصول است كه خود براي چاپ اكثر آنها اقدام نكرده و گاه به كساني كه مي‌خواستند آنها را حتي با غير وجوه شرعيه چاپ كنند، اجازه نمي‌داد و مي‌گفت: هنوز بسياري از كتاب‌هاي علماي بزرگ سال‌هاست كه به گونه خطي مانده است، آنها را چاپ كنيد نوبت اينها دير نشده است. آيت‌الله محمدتقي بهجت سرانجام در 27 ارديبهشت ماه سال 1388دار فاني را وداع گفت. پيكر اين مرجع تقليد جهان تشيع روز 29 ارديبهشت ماه 88 در ميان خيل عظيم مردم عزادار پس از تشييع با شكوه و ميليوني در جوار بارگاه ملكوتي كريمه اهل بيت به خاك سپرده شد. انتهاي پيام؛/ش20/ك
17:24 - 26 اردیبهشت 1389

0 بازدید




1 پاسخ