چند شغله بودن دليل رغبت مردم به فست‌فودهاست

خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري گفت: امروزه مردم به دليل اشتغال به بيش از يك شغل زماني براي درست كردن غذاي خانگي ندارند بنا بر اين به سمت غذاهاي آماده رغبت پيدا مي‌كنند.
محمد فرامرزي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در شهركرد بر لزوم تغيير نگرش در مراقبت و بهداشت با هدف حفظ و ارتقاي سلامتي جامعه تأكيد كرد و اظهار داشت: امروزه به دليل گذر اپيدميولوژيك يعني جايگزيني بيماري‌هاي غيرواگير به جاي بيماري‌هاي واگير به علت كنترل عوامل بيولوژيك از يك طرف و نقش رفتارهاي ناهنجار بهداشتي و سبك زندگي و شيوه‌هاي تغذيه در افزايش ميزان بيماري‌هاي غيرواگيردار از طرف ديگر لزوم تغيير نگرش به سلامت بيش از پيش لازم و ضروري است. وي با بيان اينكه هر گونه تغيير جديد مي‌تواند اثرات متفاوتي در تمام ابعاد زندگي فردي و اجتماعي انسان به وجود آورد، گفت: به طور قطع و يقين از ميان اين عوامل آنهايي كه در سلامتي انسان تاثيرگذار هستند، از نقش ويژه‎اي برخوردار هستند. فرامرزي بي تحركي را يكي از عوامل اصلي در شيوع بيماري‌ها دانست و افزود: با توجه به اينكه فعاليت فيزيكي مناسب مي‌تواند تاثير مهمي در پيشگيري از بروز بيماري‌ها، عوارض آنها و نهايتا مرگ و مير ناشي از آنها داشته باشد، بنابراين توجه به فعاليت‌هاي بدني از سوي اقشار مختلف جامعه بايد بيش از پيش مورد توجه قرار داده شود. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري ادامه داد: در دنياي امروز پياده‌روي بهترين فعاليت و طبيعي‌ترين ورزش در راستاي كسب آمادگي جسماني و رواني داراي تاثيرات مفيدي در زمينه پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن و غيرواگير است.
وي به نقش ورزش در ايجاد و ابقاي سلامتي اشاره كرد و گفت: اصولا فعاليت فيزيكي مناسب براي تقويت عضلات قلب و ريه و به طور كلي سلامتي، زماني مفيد و موثر است كه بتواند سبب بروز تغييرات بيولوژيك مفيد در بدن انسان شود. فرامرزي اضافه كرد: دنيا به اين نتيجه رسيده كه شهرنشيني براي انسان رفاه به ارمغان آورده، در حالي كه سلامت جسمي و روحي افراد را به خطر انداخته است. وي به مهم‌ترين مضرات زندگي شهرنشيني در سلامت افراد جامعه اشاره كرد و گفت: تاسيس كارخانه‌ها، دود خودرو‌ها و سيگار، عدم تحرك در كارها براي استفاده از ابزار و ماشين‌آلات و تغذيه نادرست استفاده از فست‌فودها و نوشابه‌ها سبب شده تا سلامتي افراد به مخاطره بيفتد. فرامرزي افزود: بيماري‌هاي قلب و عروق كه از اين عوامل ناشي مي‌شود، مهم‌ترين عامل مرگ و مير در دنيا به ويژه ايران است. وي ورزش، سالم‌سازي تغذيه، پرهيز از رفتارهاي پرخطر و پيشگيري از بيماري‌ها را از مهم‌ترين عوامل موثر در سلامت افراد عنوان كرد و گفت: مردم بايد به اين تفكر برسند كه مسئول محافظت از سلامت خود هستند. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پرشكي چهارمحال و بختياري ورزش را سبب تقويت سيستم ايمني در بيماران سرطاني دانست و افزود: انجام حركات ورزشي ساده مي‌تواند سيستم ايمني بيماراني را كه به دليل سرطان معده تحت عمل جراحي قرار گرفته‌اند، تقويت كند. وي تصريح كرد: تا اين فرهنگ ايجاد نشود مشكلاتي كه منجر به بيماري‌هاي متعدد و نيز كم‌تحركي مي‌شود، قابل حل نخواهد بود.
فرامرزي با بيان اينكه امروزه مردم به دليل اشتغال به بيش از يك شغل زماني براي درست كردن غذاي خانگي ندارند،‌ بنابراين به سمت غذاهاي آماده رغبت پيدا مي‌كنند، گفت: برنامه‌ريزي در نظام سلامت تابع عرضه و تقاضا است، بنابراين در بحث بهداشت به مطالبات و خواسته‌هاي مردم بيشتر توجه مي‌شود، به همين دليل نمي‌توان جلوي افزايش فست فودها را بگيريم. وي بر ضرورت فرهنگ‌سازي در راستاي ارائه الگوي صحيح تغذيه به مردم تأكيد كرد و گفت: ترويج تفريح سالم و ورزش سبب دور شدن از عادات غلط زندگي و نهادينه كردن فرهنگ صحيح زندگي در بين جوانان مي‌شود. انتهاي پيام/ص20.
10:27 - 13 آوریل 2010

1 بازدید




1 پاسخ