اجراي آزمايشي طرح ارزشگذاري كالا از طريق وب
خبرگزاري فارس: رئيس كل گمرك ايران از اجراي طرح ارزشگذاري كالاهاي وارداتي از طريق وب به صورت آزمايشي تا يكماه آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، اردشير محمدي چهارشنبه شب در كارگروه توسعه صادرات غير نفتي استان بوشهر اظهار داشت: بر اساس اين طرح تعيين ارزش كالاهاي وارداتي برپايه وب انجام ميشود و تمام گمركات ميتوانند بهصورت آنلاين از طريق سيستم به اين روش دسترسي داشته باشند.
وي با اشاره به اينكه طرح اصلاح نظام گمركي از طرحهاي مهم طرح تحول اقتصادي است، افزود: اجراي اين طرح در قالب طرح تحول اقتصادي نشاندهنده جايگاه و نقش كليدي گمرك در اقتصاد ملي است.
رئيس كل گمرك ايران تصريح كرد: گمرك براي توسعه و تسهيل تجارت نقش مهمي ايفا ميكند و با سادهسازي فرايندهاي خود و ارائه خدمات راحت و روان در كاهش هزينهها براي تجار و بازرگانان و كاهش زمان مراجعه به گمرك نقش ارزندهاي دارد.
محمدي با بيان اينكه گمرك در توسعه صاردات غير نفتي نيز نقش مهمي دارد، گفت: اگر فرايند صادرات در كشور يك فرايند سختگيرانه باشد صادركننده ديگر تمايلي به صادرات نخواهد داشت.
وي با تاكيد بر اينكه دستگاههاي متولي صادرات، فرايند صادرات را بايد تسهيل كنند، ادامه داد: يكي از هدفگذاريهاي ما در گمرك اين است كه در كوتاهترين زمان به مشتريان خود خدمات ارائه كنيم.
محمدي افزود: براي صادرات كالا از گمركات ايران دو ساعت زمان پيشبيني كرديم اما در بسياري از گمركات كمتر از دو ساعت كار صادرات انجام ميشود.
رئيس كل گمرك ايران خاطر نشان كرد: يكي از تسهيلات گمرك براي صادرات اين است كه نسبت به استرداد ورودي كالاهايي كه در محصول استفاده ميشود اقدام ميكند و در اين ارتباط افزايش 600 درصدي استرداد حقوقي ورودي كالا نسبت به 6 ماه سال گذشته داشتيم.
وي با اشاره به اينكه استان بوشهر در زمينه صادرات حرف اول را در كشور ميزند گفت: اين امر نشاندهنده جايگاه والاي گمرك بوشهر است كه سهم بيش از 20 درصد صادرات كل كشور را در اختيار دارد.
محمدي با اشاره به اينكه تيم اقتصادي استان بوشهرهماهنگ و فعال است، ادامه داد: تهيه و تدوين سند راهبردي صادرات در بوشهر گوياي اين امر است.
رئيس كل گمرك ايران اضافه كرد: در راستاي اصلاح نظام گمركي شش برنامه و هشت پروژه پيشبيني كرديم كه از سال گذشته اين طرحها آغاز شده است.
محمدي افزود: گمرك الكترونيك از طرحهاي مهم ما است كه از سال گذشته آغاز شده كه در اين زمينه در سه گمرك سرخس، بندر انزلي و بندر شهيد باهنر سيستم اسيكوداي جهاني را پياده كرديم و تا پايان سال در 12 گمرك اين سيستم را اجرا ميكنيم.
وي گفت: اين سيستم فرايند ترانزيت كالا را رصد و گمرك نظارت خود را بهصورت آنلاين دنبال ميكند.
رئيس كل گمرك ايران خاطر نشان كرد: انتظار داريم تا دو سال آينده در بخش صادرات و واردات گمرك الكترونيكي داشته باشيم.
محمدي در ارتباط با قانون امور گمركي نيز گفت: اين قانون مصوب سال 1350 است و در حال حاضر پاسخگوي نياز حجم گسترده فعاليت در گمركات كشور نيست.
وي افزود: در چارچوب طرح تحول اقتصادي لايحه امور گمركي با نظر خبرگان و مشاركت فعال سازمانهاي دولتي و خصوصي تدوين و در دولت تصويب شد، و بايد به مجلس نيز ارائه شود و با تصويب اين طرح شاهد تحول در زمينه خدمترساني در گمرك هستيم.
رئيس كل گمرك ايران با بيان اينكه تجهيز گمركات كشور به امكانات مدرن از پروژههاي مهم اصلاح نظام گمركي است، گفت: براي تجهيز گمرك بوشهر به اين امكانات اعلام آمادگي ميكنيم و با استاندار بوشهر نيز به توافق رسيديم.
وي ادامه داد: طرح آمايش سرزميني از ديگر پروژههاي مهم در گمرك ايران است كه مراحل تكميل خود را سپري ميكند و با اجراي اين طرح با ظرفيت بالا تجهيز ميشوند.
محمدي با اشاره به پروژه پنجره واحد در گمرك ايران خاطر نشان كرد: اختصاصي كردن گمركات از ديگر پروژههاست تا همه گمركات را از نظر تجهيزات و امكانات يكسان كنيم.
استاندار بوشهر نيز در اين نشست با اشاره به اينكه حجم فعاليت اقتصادي در گمرك بوشهر زياد است،گفت: تيم اقتصادي استان بوشهر با همدلي، همكاري و تعامل براي توسعه فعاليتهاي اقتصادي در استان بوشهر تلاش ميكنند.
ابوطالب شفقت با تقدير از تلاشهاي مسئولان گمرك استان بوشهر افزود: اميدواريم در تحولات اقتصادي جديد در كشور، روند كار در گمرك نيز تسريع شود.
انتهاي پيام/ن10.
10:15 - 21 آبان 1388