11 دستگاه هشدار سيل در استان سمنان نصب شد
خبرگزاري فارس: مديركل هواشناسي استان سمنان گفت: دو ايستگاه خودكار هواشناسي و 11 دستگاه هشدار سيل در مناطق مختلف استان سمنان نصب و راهاندازي شده است.
مهرداد حسيني امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان از فعاليت 50 ايستگاه اقليمشناسي و بارانسنجي در اين استان خبر داد.
وي افزود: از اين تعداد، 14 ايستگاه اقليمشناسي و بقيه بارانسنجي هستند.
مديركل هواشناسي استان سمنان گفت: سمنان، دومين استان از نظر برخورداري از ايستگاههاي اقليمشناسي است.
حسيني با اشاره به اهميت دقت در ثبت دادههاي اقليمي گفت: استان سمنان به لحاظ واقع شدن در حاشيه جنوبي البرز و نيز كوير داراي اقليم و آب و هواي متفاوتي است.
وي با تاكيد بر محدوديتهاي اقليمي استان سمنان، به ريزشهاي جوي كم و توزيع نامتناسب زماني آن اشاره كرد و گفت: بين فصل بارش و فصل كشاورزي هماهنگي لازم وجود ندارد و در واقع بخش اعظم بارندي زماني اتفاق ميافتد كه با فصل رويش گياهان چندان انطباقي نداشته و عملاً اين رطوبت از دسترس گياهان به وسيله تبخير خارج ميشود.
مديركل هواشناسي استان سمنان توزيع نامتناسب مكاني بارندگي را از ديگر مشكلات اين استان دانست و گفت: در يك منطقه اين امكان وجود دارد كه در بعضي نقاط آن باران آغاز به ريزش كند و در قسمت ديگر آن خشك باشد.
حسيني كمي ريزشهاي جوي و نوسانات آن را در سمنان يادآور شد و اضافه كرد: وجود تابش شديد خورشيد، وزش باد و تأثير ديگر عوامل، ميزان تبخير و تعرق سالانه بسياري از نقاط استان از مجموع بارندگي سالانه آن بيشتر است.
وي تصريح كرد: به طوري كه در بعضي از نقاط استان سمنان ميزان تبخير به 15 تا 20 برابر ميزان بارندگي سالانه ميرسد و به عنوان مثال ميتوان گفت كه متوسط بارندگي طرود حدود صد ميليمتر و ميزان تبخير سالانه آن بالغ بر 4 هزار و 500 ميليمتر است.
مديركل هواشناسي استان سمنان وابستگي شديد بخش كشاورزي و تأمين آب آشاميدني به منابع آبهاي زيرزميني را خاطرنشان كرد و گفت: به علت محدوديت ريزشهاي جوي و نوسانات آن، بالا بودن درجه حرارت و ... بخش اعظم آب مورد نياز بخش كشاورزي با استفاد از آبهاي زيرزميني تأمين ميشود و بدين سبب هر ساله چند متر افت آبهاي زيرزميني خواهيم داشت.
مديركل هواشناسي استان سمنان اطمينان نداشتن بخش كشاورزي و دامپروري به وضع اقليمي استان براي گسترش يا كاهش سطح زيركشت را از مشكلات ديگر دانست.
حسيني اضافه كرد: محدوديت منابع آب استان و آگاهب نداشتن به چگونگي وضع اقليمي موجب ميشود تا كشاورزان گاهي به خشكسالي گذشته توجه كنند و نه تنها سطح كشت را افزايش ندهند، بلكه حتي از سطح كشت هم تا حدودي بكاهند.
انتهاي پيام/ص10.
11:58 - 23 شهریور 1388