قانعيان: مديران فرهنگي اصفهان دغدغه تئاتر كودك ندارند

خبرگزاري فارس: كارگردان و نويسنده تئاتر كودك گفت: پس از سه سال برگزاري جشنواره تئاتر كودك هنوز دغدغه اين تئاتر در ذهن و برنامه‌ريزي مديران فرهنگي استان به وجود نيامده است.
رضا قانعيان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: سه سال برگزاري جشنواره، تئاتر كودك در اصفهان دچار يك سكون بوده و اين موضوع به دليل به وجود نيامدن بستر لازم براي فعاليت در اين عرصه است. وي ارائه آمار و ارقام را از كار‌هاي مديران برشمرد و افزود: پاسخ به اين سئوال كه آيا در سه سال گذشته تئاتر كودك اصفهان دچار تغييري شده يا سطح كيفي آثار بهتر شده باشد جواب منفي دارد و اين به دليل نبود متولي اصلي براي تئاتر كودك و نوجوان است، زيرا هر يك از ارگان‌هاي فرهنگي شهر به نوعي با متوليان تئاتر كودك در تماس بوده و با روش خاصي از تئاتر كودك حمايت مي‌كنند. وي بيان داشت: برخي نيز از جنگ‌ها پشتيباني كرده و برخي ديگر نيز در پي توليد آثار فاخر هستند كه اين به صلاح تئاتر كودك و نوجوان اصفهان نيست. اين كارگردان و نويسنده تئاتر كودك و نوجوان تصريح كرد: حمايت ارگان‌هاي مختلف فرهنگي از متوليان تئاتر كودك بدون در نظر گرفتن افق مشخص انجام مي‌شود و اگر 10 سال آينده نيز اين جشنواره در اصفهان برگزار شود باز هم شاهد خواهيم بود كه تئاتر كودك و نوجوان اين شهر همچنان در حال سكون خواهد بود. وي بسترسازي و به وجود آوردن بستر‌هاي لازم براي فعاليت هنرمندان تئاتر كودك و نوجوان را از لازمه‌هاي فعاليت در اين عرصه دانست و اظهار داشت: تا زماني كه دغدغه تئاتر كودك در ذهن و برنامه‌ريزي مسئولان فرهنگي نقش نبندد نمي‌توانيم شاهد شكوفايي تئاتر كودك در شهر جشنواره‌ها باشيم.
قانعيان آثار حاضر در جشنواره پانزدهم را بسيار ضعيف‌تر از جشنواره چهاردهم ارزيابي كرد و افزود: در جشنواره پانزدهم در دو بخش داخلي و خارجي با آثاري به مراتب ضعيف‌تر از سال قبل مواجه شديم كه بايد از تكرار اين موضوع در سال جاري و در جشنواره شانزدهم جلوگيري شود زيرا هنرمندان اصفهاني براي ديدن آثار برتر كشوري به سالن‌ها مي‌آيند. اين كارگردان و نويسنده تئاتر كودك و نوجوان اظهار داشت: يك سالن تئاتر ويژه تئاتر كودك و نوجوان داراي خصوصيات منحصر به فردي است به طوري كه اين سالن با وجود شيك بودن و دارا بودن امكانات گسترده نوري و صوتي بايد كوچك بوده و به طور استاندارد ظرفيت بين 70 تا 100 نفر را داشته باشد. وي افزود: يكي ديگر از خصوصيات سالن تئاتر كودك و نوجوان دارا بودن مكاني براي استراحت والدين است زيرا كودك بايد در سالن اختصاصي خود به تماشاي نمايش خود بپردازد. قانعيان تصريح كرد: ايجاد مكان‌هاي رفاهي در كنار سالن ويژه تئاتر كودك از ضروريات ديگر اين نوع از سالن‌ها است و در ديگر كشور‌هاي جهان سالن ويژه تئاتر كودك در يك فروشگاه بزرگ طراحي مي‌شود تا كودك بتواند به طور هم‌زمان ديگر نياز‌هاي فرهنگي خود را به دست آورد. وي اظهار داشت: اگر بخواهيم سالن ويژه‌اي براي تئاتر كودك در كلانشهري چون اصفهان طراحي كنيم بايد اين سالن در پارك ويژه كودك طراحي شود تا كودك ضمن مشاهده يك كار تئاتر بتواند انرژي دروني خود را تخليه كرده و به آرامش برسد.
اين كارگردان و نويسنده تئاتر كودك و نوجوان افزود: نبود سالن و امكانات در جاي خود اهميت دارد اما بايد گفت كه در كلان شهري چون اصفهان حمايت نكردن از متوليان و فعالان تئاتر كودك يكي ديگر از اشكالات مديران كلان فرهنگي اين شهر است. انتهاي پيام/ش10.
11:39 - 8 شهریور 1388

0 بازدید




1 پاسخ