اصلاح طرح آمايش سرزمين ضروري است‌

خبرگزاري فارس: مديركل بنادر و دريانوردي گيلان گفت: اصلاح طرح آمايش سرزمين در كشور لازم و ضروري است.
به گزارش خبرگزاري فارس از انزلي، فرهاد منتصر كوهساري پيش از ظهر امروز در جلسه‌اي با حضور كارشناسان اقتصادي وزارت امور خارجه در منطقه آزاد انزلي خواستار اصلاح طرح آمايش سرزمين در كشور شد. وي اظهار داشت: هم اكنون حمل و نقل 90 درصد كالاهاي جهان و 85 درصد كالاهاي ايران از طريق دريا صورت مي‌گيرد و دريا به عنوان يكي از مهم‌ترين عوامل توسعه و قدرت كشورها در تمام زمينه‌ها به ايفاي نقش مي‌پردازد. منتصر كوهساري ادامه داد: اين در حالي است كه مراكز توليدي ما با دارا بودن فاصله طولاني از دريا و بنادر ايران به دليل افزايش هزينه تمام شده توليد قادر به رقابت با بازارهاي جهاني نيست. وي با اشاره به اينكه ايجاد منطقه آزاد در نزديكي بنادر با هدف كاهش هزينه‌هاي توليد و فرآوري كالا و صادرات صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر بنادر نسل چهارم جهان از كاركرد تخليه و بارگيري صرف به بنادر بازار كالا با تكيه بر قوانين مناطق آزاد بدل شده است. مدير كل بنادر و دريانوردي گيلان تصريح كرد: با گسترش و تقويت زير ساخت‌هاي حمل و نقل و ترانزيتي مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي درياي خزر بهره‌برداري كنيم. وي با اشاره به واگذاري امور بندر انزلي به بخش خصوصي خاطر نشان كرد: با توسعه و تجهيز بندر انزلي و واگذاري تمامي امور به بخش خصوصي ظرفيت تخليه و بارگيري كالا از 5/2 ميليون تن در سال 82 به حدود 6 ميليون تن در پايان سال 87 رسيده است.
منتصر كوهساري گفت: همچنين طول زمان انتظار كشتي از 6/5 روز در سال 79 به 46/1 روز در سال جاري كاهش يافته و پهلو گيري كشتي‌ها نيز از حدود 800 فروند به يك هزار و 559 فروند بالغ شده است. وي از آغاز طرح توسعه بندر انزلي خبر داد و اظهار داشت: از فروردين امسال تاكنون حدود يك هزار و 100 متر موج شكن در بندر انزلي ساخته شد. منتصر كوهساري در باره ابعاد توسعه بندر انزلي افزود: در راستاي اجراي طرح توسعه، ظرفيت رسمي بندر انزلي به عنوان بزرگ‌ترين و فعّال‌ترين بندر ايران در درياي خزر از 7 ميليون تن فعلي به 17 ميليون تن و محدوده بندر از 71 هكتار به 111 هكتار افزايش مي‌يابد و 14 پست اسكله جديد تفريحي، خدماتي، رو رو، عمومي و مركز كشتي‌سازي به 11 پست اسكله فعلي اضافه مي‌شود. مدير كل بنادر و دريا نوردي گيلان تصريح كرد: با توسعه اين بندر تا سال 1404 نيازمند توسعه بندر انزلي نخواهيم بود، ولي براي توسعه پس از آن نيازمند ايجاد بندر جديد خواهيم بود. رئيس سازمان صنايع و معاون گيلان نيز در ادامه با بيان اينكه صنعت گيلان با دو چالش كمبود زمين و شكنندگي محيط زيست مواجه است، گفت: به دليل وجود اين ديدگاه كه گيلان قطب كشاورزي است، طي سال‌هاي 60 تا 78 در بخش‌هاي صنعتي استان سرمايه‌گذاري گسترده‌اي از طرف دولت و بخش خصوصي صورت نگرفت و صنعت اين استان از جايگاه پنج تا هفت در سال‌هاي 58 و 57 برخوردار بود كه به جايگاه 17 توسعه صنعتي در سال 78 سقوط كرد.
محمدحسين اصغريان تعداد واحدهاي توليدي صنعتي فعال در سطح گيلان را 2 هزار و 500 واحد با ميزان اشتغال 83 هزار نفر اعلام كرد و گفت: 10درصد فولاد كشور در گيلان توليد مي‌شود و اين استان در صنايع قطعه‌سازي خودرو، داروسازي، سلولزي، دخانيات به ترتيب رده‌هاي سوم، دوم و نخست كشوري را دارا است و در زمينه صنايع غذايي، بهداشتي، دارويي جزو پنج استان نخست كشور محسوب مي‌شود. وي با بيان اينكه هم اكنون 800 پروژه صنعتي استان با بيش از 20 درصد رشد فيزيكي و اشتغال‌زايي افزون بر 13 هزار نفر در حال احداث است، گفت: سال گذشته 421 ميليارد تومان و در سال جاري بالغ بر 500 ميليارد تومان براي ايجاد واحدهاي صنعتي توسط بخش خصوصي در استان سرمايه‌گذاري صورت گرفته است. رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان در خصوص ويژگي‌هاي اين استان خاطر نشان كرد: گيلان پس از تهران داراي بيشترين تراكم جمعيت بوده و از موقعيت استراتژيكي در كشور و كريدور شمال ـ جنوب برخوردار است. وي اضافه كرد: وجود منطقه آزاد انزلي، قطب گردشگري، ظرفيت‌هاي بالاي صنعتي، ظرفيت‌هاي ترانزيتي و حمل و نقل، نيروي انساني ماهر و تحصيل‌كرده در مسير توسعه كشور به اين استان جايگاه منحصر به فردي داده است. اصغريان خواستار معرفي گسترده توانمندي‌هاي گيلان براي ديگر نقاط جهان شد و افزود: گيلان جزو پنج استان برتر و پر جاذبه براي جذب سرمايه گذاري خارجي بوده و فرهنگ اين استان نيز پذيراي سرمايه گذاران خارجي است. انتهاي پيام/م10
15:53 - 22 مرداد 1388

0 بازدید




1 پاسخ