بيمهشدگان تأمين اجتماعي با حداقل 20 سال سابقه درخواست بازنشستگي نكنند
خبرگزاري فارس: رئيس بازرسي سازمان كار و امور اجتماعي گفت: بيمهشدگان كه حداقل 20 سال سابقه كار و پرداخت حق بيمه در كارهاي سخت و زيانآور داشته باشند بدون شرط نميتوانند درخواست بازنشستگي از تأمين اجتماعي كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، محمد ابراهيم بياتپور صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطابق با ماده 14 آييننامه، كارفرما مكلف است پس از احراز از شرايط بازنشستگي بيمهشده مشاغل در كارگاه وي طبق اين آييننامه معادل چهار درصد ميزان مستمري برقراري بيمهشده نسبت به سالهاي اشتغال او در مشاغل سخت و زيانآور، متوسط سازمان تأمين اجتماعي محاسبه و مطالبه شود و به طور يكجا به سازمان ياد شده پرداخت كند.
وي افزود: كارهاي سخت و زيانآور كارهايي است كه در آنها عوامل فيزيكي، شيميايي، مكانيكي و بيولوژيكي محيط كار غيراستاندارد بوده و در اثر اشتغال كارگر، تنشي به مراتب بالاتر از ظرفيتهاي جسمي و رواني در وي ايجاد شود كه نتيجه آن بيماري شغلي و عوارض ناشي از آن است.
بياتپور ادامه داد: مشاغل سخت و زيانآور به دو گروه تقسيم ميشود، مشاغلي كه صفت سخت و زيانآوري با ماهيت شغلي وابستگي داشته اما ميتوان با به كارگيري تمهيدات بهداشتي، ايمني و تدابير فني مناسب توسط كارفرما سختي و زيانآوري آنها را حذف كرد.
رئيس بازرسي سازمان كار و امور اجتماعي گفت: دوم شغلي كه ماهيتاً سخت و زيانآور بوده و با به كارگيري تمهيدات بهداشتي، ايمني و تدابير فني توسط كارفرما، صفت سخت و زيانآوري آنها كاهش يافته ولي كماكان سخت و زيانآوري آنها حفظ ميشود.
وي افزود: تبصره مشمولان قانون يازده بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي ايران و جنگ تحميلي و معلولان عادي و شاغلان مشاغل سخت و زيانآور مصوب 1367 و اصلاحات بعدي آن و همچنين مشمولان قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب 1368 تابع قوانين و مقررات مربوط هستند.
رئيس بازرسي سازمان كار و امور اجتماعي يادآور شد: كارگاههايي كه داراي 25 نفر كارگر هستند، كارفرما مكلف است كميته حفاظت فني و بهداشت كار در كارگروه را تشكيل دهد.
وي ادامه داد: در اجراي ماده 93 قانون كار به منظور تأمين مشاركت كارگران و كارفرمايان و نظارت برحسن اجراي مقررات حفاظت فني و بهداشتي كار، صيانت نيروي انساني و منابع مادي كشور در كارگروههاي مشمول در كارگروههاي كشور الزامي است.
بياتپور گفت: همچنين پيشگيري از حوادث و بيماريهاي ناشي از كار، حفظ و ارتقا سلامتي كارگران و سالمسازي محيطهاي كار، تشكيل كميتههاي حفاظت فني و بهداشت كار با رعايت ضوابط و مقررات مندرج در آييننامه در كارگروههاي كشور الزامي است.
وي ادامه داد: اعضاي اين كميته كارفرما يا نماينده تامالاختيار وي، نماينده شوراي اسلامي كار يا نماينده كارگران كارگاه، مدير فني و درصورت نبودن او يكي از سراستاد كارگران كارگاه، مسئول حفاظت فني و مسئول بهداشت حرفهاي را تشكيل ميدهند.
بياتپور تأكيد كرد: در كارگاههايي كه كمتر از 25 نفر كارگر دارند و نوع كار آنها ايجاب ميكند با نظر مشترك و هماهنگ بازرس كار و كارشناس بهداشت حرفهاي محل صورت گيرد، كارفرما مكلف به تشكيل كميته مذكور است.
وي خاطرنشان كرد: در اين كارگاهها كميته مذكور با سه نفر اعضا كارفرما يا نماينده تامالاختيار او، نماينده شوراي اسلامي كار يا نماينده كارگران كارگاه، مسئول حفاظت فني و مسئول بهداشت حرفهاي را تشكيل ميدهند.
رئيس بازرسي سازمان كار و امور اجتماعي تصريح كرد: جلسه كميته حفاظت فني و بهداشت كاربايد حداقل هر ماه يكبار انجام شود.
انتهاي پيام/ل20
12:34 - 21 خرداد 1388