جاده پلدختر خرم‌آباد وضعيت نا‌مطلوب و خطرناكي دارد

خبرگزاري فارس: كارشناس ارشد زمين‌شناسي آب منطقه لرستان گفت: جاده پلدختر خرم آباد از نظر رانش لايه‌هاي زمين وضعيت بسيار نامطلوب و خطرناكي دارد.
رضا ميرزايي‌ امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در پلدختر اظهار داشت: ناپايداري شيب‌ها كه تحت عنوان زمين لغزش، رانش لايه‌هاي زمين، حركات دامنه‌اي و حركات توده‌اي زمين از آن نام مي‌بريم، پديده‌اي است كه هر ساله خسارات زيادي به منابع و ثروت‌هاي ملي كشورها وارد مي‌كند. وي گفت: در وقوع رانش لايه‌هاي زمين علل و عوامل مختلفي دخالت دارد كه به دو دسته طبيعي و غيرطبيعي كه مصنوع دست بشر است، تقسيم مي‌شوند. وي افزود: بر اساس بررسي‌هاي به عمل آمده استان لرستان به علت شرايط زمين شناسي ژئومورفولوژي و توپوگرافي شيب تند و شرايط اقليمي متوسط بالاي حدود 570 ميلي‌متر در سال از نظر رانش لايه‌هاي زمين داراي ظرفيت است كه فعاليت‌هاي انساني و كاربري‌هاي مختلف غير‌اصولي نيز اين پديده خسارت ناشي از آن را تشديد مي‌كند. كارشناس ارشد زمين‌شناسي آب منطقه‌اي لرستان گفت: يكي از مناطق مهم صعب‌العبور و ترانزيتي كشور و استان لرستان جاده پلدختر خرم آباد است كه روزانه به طور متوسط حدود 30 هزار وسيله نقليه سبك و سنگين از اين محور تردد مي‌كند. وي افزود: در اين محور به علت فراهم بودن علل و عوامل طبيعي و غيرطبيعي و همچنين مجاورت جاده با كوه و رودخانه كشكان از نظر رانش لايه‌ها داراي وضعيتي بسيار نامطلوب و خطر‌ناك است. وي افزود: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده در طول 110 كيلو‌متر طول اين جاده‌ها شعاع صد متري آن تعداد 27 تراشه ناپايدار و زمين لغزش وجود دارد‌.
وي تصريح كرد: هر ساله در فصول بارندگي تعدادي از آنها فعال شده و رانش لايه‌هاي زمين، وارد شدن خسارات زياد و مسدود شدن جاده‌ها سبب اختلال در رفت و آمد وسايط نقليه در اين محور مي‌شود. ميرزايي گفت: سي‌ام بهمن ماه امسال در كيلومتر 12 اين محور فاصله بين روستاهاي گل گل و موراني رانش لايه‌هاي زمين موجب مسدود شدن اين محور شده و خسارت زيادي به جاده وارد كرده است. وي افزود: براي گشودن جاده و و ترميم و بازسازي آن بخش اعظم امكانات راه و ترابري استان لرستان را حدود يك هفته به خود مشغول كرد. وي گفت: طول اين رانش 260 متر، عرض آن 230 متر، ضخامت مصالح حدود 20 ‌متر و در مجموع حجم مصالح لغزش معادل يك ميليون 196 هزار است. كارشناس ارشد زمين شناسي آب منطقه‌اي لرستان گفت: با توجه به تراكم وسايل نقليه در اين جاده و وضعيت ناپايدار و رانش‌هاي متعدد لايه‌هاي زمين در طول اين سال‌ها، طي سال‌هاي اخير براي جلوگيري از خسارات جاني و مالي در آينده‌ چهار خطه كردن اين محور بسيار لازم و ضروري است. انتهاي پيام/ص10
17:57 - 18 اسفند 1387

0 بازدید




1 پاسخ