202 هزار نوبت سر واكسيناسيون دامي در گيلان انجام مي‌شود

خبرگزاري فارس: رئيس نظام دامپزشكي گيلان گفت: امسال حدود 140 هزار نوبت سر واكسيناسيون دام كوچك و 62 هزار دام بزرگ در گيلان انجام مي‌شود.
محمد ابراهيمي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت در آستانه سيزدهم تير روز ملي مبارزه با بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان افزود: براساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، يك هزار و 709 عامل بيماري زا در انسان شناخته شده كه 832 نوع آن مشترك بين انسان و حيوان است. وي بيماري نيوكاسل و پستياكوز را مشترك بين انسان و طيور عنوان كرد و اظهار داشت: نيوكاسل از شايع ترين بيماري مشترك بين انسان و حيوان است كه براي كنترل آن بايد اقدامات جلوگيري از شيوع بيماري انجام شود. ابراهيمي وضعيت گيلان را به لحاظ شيوع بيماري‌هاي مشترك انسان و حيوان خوب ارزيابي كرد و گفت: آمار گيلان در بيماري مشترك پايين است. رئيس نظام دامپزشكي گيلان تصريح كرد: در استان 35 اكيپ بخش دولتي و 31 اكيپ بخش خصوصي در زمينه كنترل و پيشگيري بيماري‌ها دخالت دارند و اكيپ‌ها به صورت روزانه براي واكسيناسيون دام‌ها به ييلاقات مي‌روند و در برخي از زمينه‌ها تست و خونگيري انجام مي‌شود. وي بر ضرورت آموزش دامداران در پيشگيري از بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان تأكيد كرد و افزود: علاوه بر واكسيناسيون دام‌ها، بايد براي كنترل بيماري‌هاي مشترك در سطح شهر به دامداران آموزش داده شود. ابراهيمي خاطرنشان كرد: سال گذشته 28 هزار و 803 نوبت از دام‌ها تست سل انجام و بيش از 18 هزار نمونه خون گرفته شد.
وي اضافه كرد: همچنين طي سال قبل، 10 هزار و 7 قلاده سگ واكسيناسيون انجام شد و 590 مورد«نوبت سر» در رابطه با بيماري خطرناك مشترك بين انسان و حيوان«تك سمي» تست صورت گرفت كه تمامي خدمات رايگان بوده است. رئيس نظام دامپزشكي گيلان با بيان اينكه تمام مناطق و ييلاقات استان زير پوشش واكسيناسيون است گفت: امسال حدود 140 هزار نوبت سر واكسيناسيون دام كوچك و 62 هزار واكسيناسيون دام بزرگ انجام مي‌شود. ابراهيمي اضافه كرد: 40 درصد واكسيناسيون دام‌ها به بخش خصوصي واگذار شده و در زمينه تب برفكي، خدمات روستايي و عشايري با بخش غير دولتي قرارداد مي‌بنديم. انتهاي پيام/ب
11:30 - 10 تیر 1387

0 بازدید




1 پاسخ