مباني فقهي در رويت هلال ماه بررسي شد
خبرگزاري فارس: در آستانه آغاز ماه مبارك رمضان همانديشي بررسي مباني فقهي در رويت هلال ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، رئيس مركز فقهي ائمه اطهار امروز در اين همانديشي با اشاره اهميت مسئله رويت هلال ماه در آغاز و پايان ماه مبارك رمضان گفت: مسئله رويت هلال ماه با استفاده از ابزار روز و يا بااستفاده از چشم غير مسلح از مسائل فقهي جديد است كه مباحث و نظرات مختلفي در رابطه با آن مطرح ميشود.
محمد جواد فاضل لنكراني افزود: برخي از بزرگان رويت هلال ماه با استفاده از وسائلي نظير تلسكوپ و... را معتبر نميدانند و ملاك را رويت هلال ماه با چشم غير مسلح ميدانند و برخي ديگر تفاوتي براي نحوه رويت هلال ماه قائل نيستند.
وي گفت: در زمان نزول قرآن وسايل پيشرفته امروزي وجود نداشته است ولي اين دليل نميشود اكنون كه اين وسائل در دسترس ما قرار دارد از آن بهره نبريم.
دبير همانديشي مباني فقهي در رويت هلال ماه نيز در ادامه اين جلسه با اشاره به رواج استفاده از ابزار در رويت هلال ماه در چند سال اخير گفت: اكنون برخي از دفاتر علما به اين وسائل مجهز شده است.
رضا اسلامي بر ضرورت حل مشكلات فقهي و شرعي در مسئله رويت هلال ماه و همچنين دستيابي به وحدت نظر در اين مسئله تاكيد كرد.
انتهاي پيام/ص
20:12 - 18 شهریور 1386