احتمال بروز بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد طيور در كشور
خبرگزاري فارس: رئيس اداره دامپزشكي آبادان در مورد احتمال بروز بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد طيور در كشور هشدار جدي داد.
مصطفي كناركوهي در گفتوگو با خبرنگار فارس در آبادان افزود: اين بيماري مشترك اخيرا در كشورهاي قزاقستان و روسيه شيوع پيدا كرده است و با توجه به هشدارهاي سازمانهاي جهاني FAO و OIE مبني بر خطر شيوع اين بيماري در ايران و با عنايت به آغاز سردي هوا و مهاجرت پرندگان مهاجر از مناطق فوق الذكر به مناطق گرم ايران به ويژه خوزستان و تالابهاي آن احتمال اپيدمي اين بيماري در جمعيت طيور كشور و همچنين اپيدمي در جمعيت انساني به صورت جدي به نظر ميرسد.
كنار كوهي تاكيد كرد: انتقال اين بيماري علاوه بر به بار آوردن لطمات اقتصادي بسيار سنگين به دليل مشترك بودن آن بين انسان و دام بسيار خطرناك است.
وي گفت: تماس مستقيم با پرنده آلوده و لاشه آلوده همچنين مدفوع و احشاء آلوده، احتمال بروز بيماري در جمعيت انساني را بالا ميبرد.
رئيس اداره دامپزشكي آبادان ادامه داد: در صورت ورود عامل بيماري H5N1 به مخاط دستگاه گوارش انسان، جهش ژني آن باعث تكثير ويروس و متعاقب آن بيمار كردن انسان را باعث ميشود.
مدير دامپزشكي آبادان به شهروندان و هموطنان توصيه كرد از مصرف مرغ زنده كه در شرايط نامناسب به ويژه توسط دست فروشان عرضه منيشود اكيداً خودداري كنند.
همچنين مرغداران با رعايت تمام ضوابط قرنطينهاي اعلام شده توسط شبكه دامپزشكي، مرغهاي خود را صرفا به مقصد كشتارگاه به فروش برسانند.
نيروي انتظامي نيز كماكان كنترل خودروهاي حامل مرغ زنده را در مبادي ورودي شهرها به عمل آورده و مردم مرغ مورد نياز خود را صرفاً از اماكن معتبر خريداري كنند.
بروز اين بيماري كه عمدتا در شرق آسيا بوده است تاكنون باعث مرگ 90 نفر شده است.
انتهاي پيام/
15:38 - 14 شهریور 1384