فروپاشی افسانه بهشت امن سرمایه‌گذاری اسرائیل

فرار نخبگان و خروج سرمایه‌های بزرگ در پی حملات موشکی ایران، زنگ خطر فروپاشی پایه‌های اقتصادی اسرائیل را به صدا درآورده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ تجاوز نظامی کنونی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، آنچه را از تصویر ذهنی اسرائیل در چشم ساکنان سرزمین‌های اشغالی باقی مانده بود، نابود کرده است؛ تصویری که تا پیش از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در طول دهه‌ها، بسیار خوش‌بینانه و «صورتی» به نظر می‌رسید.سخن تنها بر سر خسارت‌های نظامی و فروپاشی افسانه ارتش شکست‌ناپذیر نیست. موشک‌ها و پهپادهای ایران ضرباتی سخت به اهداف و مواضع راهبردی مهمی در داخل سرزمین‌های اشغالی وارد کردند و تا نزدیکی رآکتور هسته‌ای دیمونا رسیدند. این حملات، تل‌آویو، حیفا، عراد، نقب، حولون، رمات گان، قیصریه، پتخ تیکوا، ریشون لتسیون، بنی براک، بیت یام و دیگر شهرهای اشغالی را عملاً به پایگاه‌های نظامی تبدیل کرد. فرودگاه‌های اصلی از جمله بن گوریون نیز از این قاعده مستثنا نبودند. هزاران صهیونیست به خارج گریخته‌اند یا به دنبال تابعیت دوم هستند و یا در پناهگاه‌ها پنهان می‌شوند.
فراتر از اینها، جنگ جاری، همراه با نسل‌کشی پیشین در غزه، تصویر آرمانی‌ای را که دولت‌های متوالی رژیم صهیونیستی در برابر سرمایه‌گذاران خارجی، نهادهای مالی بین‌المللی، آژانس‌های رتبه‌بندی و کشورهای عادی‌ساز ترسیم کرده بودند، به کلی از میان برده است.افسانه «اسرائیل به عنوان بهشت امن سرمایه‌گذاری و مقصد برتر سرمایه‌ها در خاورمیانه» باطل شده است. دیگر از آن اقتصاد قدرتمند که با صنایع پیشرفته‌ای چون فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، داروسازی و تسلیحات حرکت می‌کرد و میلیاردها دلار از سراسر جهان از جمله از کشورهای ثروتمند خلیج فارس را جذب می‌نمود، نشانی نمانده است.اکنون تصویر اسرائیل و اقتصاد آن به شدت تیره و تار است. از اکتبر ۲۰۲۳، اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی به اقتصاد این رژیم به شدت لرزیده و هیچ سرمایه‌گذاری جرأت تزریق نقدینگی جدید به شریان‌های آن را ندارد. این اقتصاد اکنون به همان بیماری‌های اقتصادهای شکننده دچار شده است: رکود، تورم، افزایش هزینه‌های زندگی، کسری بودجه، عظیم شدن بدهی عمومی، کاهش درآمدها، گسترش وام‌های خارجی، فرار سرمایه و نخبگان. خطرناک‌تر از همه، نظامی‌گری اقتصاد و حجم عظیم هزینه‌های امنیتی و نظامی به بهای خدمات عمومی همچون بهداشت، آموزش و زیرساخت‌هاست.
بر اساس برآورد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، تنها هزینه جنگ غزه برای بودجه این رژیم ۳۵۰ میلیارد شکل (حدود ۹۵ میلیارد دلار) بوده است که هزینه جنگ جاری را در بر نمی‌گیرد. افزون بر این، فراخوان ۴۰۰ هزار سرباز ذخیره برای گسترش دایره جنگ در لبنان و ایران، پیامدهای سنگینی بر زندگی اقتصادی، کارخانه‌ها، مدارس و حیات عمومی در داخل سرزمین‌های اشغالی داشته است.ارقام رسمی بانک مرکزی اسرائیل در گزارش سالانه خود برای سال ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که این رژیم در دو سال گذشته ۸.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه خود را از دست داده است؛ رقمی معادل ۱۷۷ میلیارد شکل (۵۷ میلیارد دلار). این آمار به روشنی حجم خسارت‌های ناشی از درگیری‌های همه‌جبهه‌ای علیه فلسطین، لبنان، ایران و یمن را آشکار می‌کند.صادرات رژیم صهیونیستی به هشت کشور اروپایی منتقد نیز در سال ۲۰۲۴ یک میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۵ یک و نیم میلیارد دلار کاهش یافته است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با احتساب هزینه‌های جنگ علیه ایران، این خسارت‌ها افزایش بیشتری خواهد یافت.اقتصاد رژیم صهیونیستی به شدت در حال خونریزی است و این وضعیت نه تنها سرمایه‌گذاران خارجی، بلکه خود ساکنان اسرائیل و حتی کشورهای کمک‌دهنده از جمله آمریکا را نیز نگران کرده است.#اقتصاد_اسرائیل_جنگ
09:40 - 8 فروردین 1405
اقتصاد
اقتصاد کلان



11 پاسخ

@blognevis14 ساعت پیش
در پاسخ به
داستان اسقاطیل و امارات طوری شده که ان افسانه بودن بیشتر شبیه یک داستان 5 خطی است که در اخر ان نوشته شده هر دو در حال فروپاشی میباشند و ایندگان دیگر حسابی باز نخواهند کرد

@user17746772068314 ساعت پیش
در پاسخ به
برای دسترسی به اینترنت بین الملل بیو رو چک کنید#اینترنت #اینترنت_آزاد #اینترنت_بین_الملل

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه د‌
@user17681577605314 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه د‌
فاطمه د

@user176815776053  •  2 روز پیش

برخورد با تشخیص کاسبانه برخی پزشکان
مطالبه

برخورد با تشخیص کاسبانه برخی پزشکان

به وضوح دیده شده که قبح تشخیص دروغین، جهت کاسبی از بیمار در جامعه پزشکی، ***** شده. تا جایی که برای کاسبی از بیمار، تشخیص‌هایی می‌دهند که کاملا بی‌ربط و‌ مایه تمسخر است. آزمایش‌ها، داروها، اکوها ، نوارقلب‌ها و.. بی‌ربط به وضعیت بیمار و حتی عمل کردن فرد سالم به کرات در جامعه پزشکی بی‌جواب مانده. تشخیص دروغین نباید برای پزشکان بی‌جواب بماند. بیمار کیسه پول پزشکان نیست.

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌رسول شریفی‌
@LonelyNightowl13 ساعت پیش
در پاسخ به
متاسفانه بازار آدم کشی سود خوبی داره و آدمهای بی‌شرف هم تمامی ندارنتا وقتی آمریکا وجود داره، اسرائیل هر مشکلی هم واسش پیش بیاد خیالش راحته

@Shabah12 ساعت پیش
در پاسخ به
اقتصاد که هیچ به همین زودی سرزمینی با نام اسرائیل وجود نخواهد داشت

تصویر نمایه‌ی ‌از هیروشیما تا میناب‌
@NightMan10 ساعت پیش
در پاسخ به
مطالبه

اقدامات دفاعی به هر طریقی به خاک ایالات متحده آمریکا گسترش یابد

با به شهادت رساندن دختران دبستانی و سپس کشتار کارکنان بانک به صورت کاملا عمدی و علنی، دیگر هیچ‌محدودیت قانونی و یا اخلاقی در جهت جلوگیری یانکیهای پدوفیل از کشتار بیشتر وجود ندارد جز اینکه به هر طریق ممکن تنش و جنگ و انتقام را به داخل مرزهای کشور ایالات متحده آمریکا گسترش بدهیم. آشکار است که ده ها هزار داوطلب از جان گذشته منتظر اذن رهبر هستند. مصلحت اندیشی در این جنگ تمدنی و نژادی جایز نیست.

دفتر مقام معظم رهبری، فرمانده محترم سپاه قدس ایران عزیز اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه