هزینه‌های روزانه آمریکا در برابر مقاومت ایران

واشنگتن میلیاردها دلار روزانه در خاورمیانه هزینه کرده، آن هم در حالی که ایران همچنان در مذاکرات حاضر به پذیرش خواسته‌های آمریکا نیست.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ در هفته‌های اخیر، آمریکا نیروهای بزرگی از نیروی هوایی، زمینی و دریایی را در خاورمیانه مستقر کرده است. برآورد می‌شود که این استقرار نظامی علیه ایران روزانه حدود ۳۰ میلیون دلار هزینه دارد؛ یعنی معادل بودجه یک شهر کوچک آمریکایی برای یک هفته. تجمع ناوهای هواپیمابر و جنگنده‌ها، همراه با عملیات همزمان پنتاگون در مناطق دیگر، میلیاردها دلار برای واشنگتن هزینه داشته است.روزنامه اقتصادی اسرائیلی کالکالیست برآورد کرده است که اگر این تحرک‌ها به یک درگیری گسترده تبدیل شود، هزینه‌های مستقیم نظامی می‌تواند تا حدود ۱۰ میلیارد دلار برسد؛ یعنی معادل بودجه یک سال مدارس و بیمارستان‌های یک ایالت متوسط آمریکا. حتی عملیات محدود هوایی در گذشته (ژوئن) حدود ۶.۳۷ میلیارد دلار هزینه داشته است و اگر چنین عملیات‌ها برای دو هفته تا یک ماه ادامه یابد، هزینه‌ها به راحتی از چند میلیارد تا بیش از ۱۰ میلیارد دلار تغییر می‌کند.
بر اساس گزارش مجله آمریکایی پولیتیکو، هزینه بسیج اخیر تنها در سال گذشته بین ۱.۶ تا ۲.۲ میلیارد دلار بوده و نیم میلیارد دلار در ماه‌های اخیر صرف نگهداری و انتقال نیروها شده است. فقط نگهداری و اعزام گروه ناوهای هواپیمابر حدود یک میلیارد دلار در سال هزینه دارد و حضور ۱۷ ناو جنگی دیگر هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. به گفته ایلین مکوسکر، هزینه سوخت، عبور از مسیرها، عملیات پرسنل و جابه‌جایی ناوها از دسامبر گذشته بین ۳۵۰ تا ۳۷۰ میلیون دلار بوده است؛ یعنی معادل بودجه یک شهر متوسط برای یک سال.
مؤسسه واتسون دانشگاه براون برآورد کرده است که مجموع هزینه فعالیت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه از اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان ۲۰۲۵ بین ۹.۶۵ تا ۱۲.۰۷ میلیارد دلار بوده و شامل نگهداری تجهیزات، لجستیک و عملیات علیه گروه‌های منطقه‌ای می‌شود.تحلیلگران هشدار می‌دهند که ادامه استقرار نیروهای پرهزینه باعث می‌شود بودجه بخش‌های غیرنظامی، مانند آموزش، بهداشت و زیرساخت‌ها، کاهش یابد. دفتر بودجه کنگره آمریکا پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۲۶ حدود یک تریلیون دلار تنها برای پرداخت بهره بدهی ۳۸.۵ تریلیون دلاری صرف خواهد شد. به همین دلیل، حتی عملیات نظامی محدود، فشار شدیدی بر اقتصاد آمریکا وارد می‌کند.

ایران، مقاوم در برابر فشارها

با وجود بسیج عظیم نظامی و هزینه‌های سنگین، ایران اما تاکنون در برابر فشارها تسلیم نشده و بر حق خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است.تحلیلگران تأکید می‌کنند که حتی حملات محدود هوایی میلیاردها دلار هزینه دارد و در صورت بروز درگیری گسترده، افزایش قیمت نفت و اختلال در مسیر تنگه هرمز، فشار اقتصادی جهانی و داخلی آمریکا بیشتر خواهد شد.اثرات طولانی‌مدت بر نسل‌های آیندهجالب اینجاست که هزینه‌های چنین تحرکات نظامی به شکل مستقیم از بودجه عمومی یا مالیات‌های جاری تأمین نمی‌شود، بلکه عمدتاً از طریق استقراض و بدهی پرداخت می‌شود. به این ترتیب، بار مالی عملیات نظامی به نسل‌های آینده منتقل می‌شود. گزارش نشریه تگزاس نشنال سکیوریتی ریویو نشان می‌دهد که از زمان ۱۱ سپتامبر، جنگ‌های آمریکا عمدتاً با بدهی و نه مالیات مستقیم تأمین مالی شده‌اند. برخلاف جنگ جهانی دوم، زمانی که مالیات‌ها برای افراد پردرآمد تا ۹۴ درصد افزایش یافت، امروز هزینه‌ها به آینده منتقل می‌شود و مردم فعلی تأثیر مستقیم کمتری می‌بینند، اما نسل‌های بعد باید بهای آن را بپردازند.تحرکات نظامی آمریکا علیه ایران نشان می‌دهد که حتی بسیج عظیم، میلیاردها دلار هزینه دارد، اما ایران همچنان ایستاده است و جنگ مستقیم برای آمریکا عملاً هزینه‌زا و پرریسک است. در واقع، به رغم منابع عظیم و تجهیزات پیشرفته، فشار اقتصادی و مالی تحمیل شده بر واشنگتن از هرگونه درگیری مستقیم بیشتر است و این فشار‌ها تا سال‌ها ادامه خواهند یافت.آمریکا برای هر روز حضور نظامی در خلیج فارس تقریباً معادل بودجه یک شهر متوسط آمریکایی هزینه می‌کند و حتی حملات محدود، میلیاردها دلار خرج بر اقتصاد تحمیل می‌کند، در حالی که ایران مقاوم مانده است.
با وجود بسیج عظیم نظامی در خاورمیانه، اقتصاد آمریکا با بار بدهی عمومی فوق‌العاده بالا مواجه است که کارشناسان آن را یکی از ریسک‌های اساسی ثبات مالی کشور می‌دانند. تا اوایل سال ۲۰۲۶، بدهی فدرال آمریکا تقریباً ۳۸.۵ تریلیون دلار است، یعنی به ازای هر شهروند بیش از ۱۱۲ هزار دلار سهم از بدهی وجود دارد و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به حدود ۱۰۰٪ رسیده است. این شرایط باعث می‌شود بخش بزرگی از بودجه صرف پرداخت بهره بدهی شود و دولت فضای مالی محدودی برای هزینه‌های اضافی سنگین، از جمله عملیات نظامی گسترده، داشته باشد.تحلیلگران معتقدند که حتی هزینه‌های محدود نظامی در خاورمیانه که روزانه میلیون‌ها دلار خرج دارد، در کنار بدهی عظیم و کسری بودجه آمریکا، فشار مالی سنگینی بر اقتصاد کشور وارد می‌کند و ظرفیت واشنگتن برای ورود به یک جنگ مستقیم با ایران را به شدت محدود می‌کند به بیان دیگر، هزینه‌های بالقوه یک درگیری گسترده نه تنها میلیاردها دلار است، بلکه با بدهی‌های فعلی آمریکا به معنای فشار بر نسل‌های آینده و محدود شدن منابع برای اولویت‌های داخلی است.#آمریکا_عراق
11:19 - 7 اسفند 1404
اقتصاد
اقتصاد کلان

4 بازنشر10 واکنش
98٫5k بازدید



26 پاسخ

@Alirezazamani7 اسفند 1404
در پاسخ به
این هزینه ها رو کشورهای عربی پرداخت میکنن، ولو غیر مستقیم و از طریق سرمایه گذاری و خرید امکانات، به طور کلی فشاری به آمریکا وارد نمیشه.

@Sadeh7 اسفند 1404
در پاسخ به
همه ی ارقام را اشتباه نوشته اید . فرض که همین ارقام را ضربدر صد کنید ، باز هم ایالات متحده فقط در یک قرارداد فروش سلاح و یا در اختیار گرفتن یک جاده ترانزیت ( زنگزور) برایش هزینه ها جیران می شود. در حکمرانی به وضوح نشان داده ایم که ناتراز عمل کرده ایم و بدیهی است که کشورهای مترقی را درک نمی کنیم

@Mehdi11117 اسفند 1404
در پاسخ به
از عرب های بادیه نشین حاشیه خلیج فارس می‌گیرد شما نگران این موضوع نباشید حتی چند برابر بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌اتاق خبر آمریکا‌
@USANR7 اسفند 1404
در پاسخ به
شروع میشه... ولی تمومش میکنیم.اولین ملتی میشیم در تاریخ که بعد شروع امریکا، تمومش کرد.هفت اسفند ۱۴۰۴#المنتقم #عاجل

@user17091000107283172177 اسفند 1404
در پاسخ به
مراقب تحرکات هند و اسرائیل باشید ، بندر چابهار محل ورود کالاهای جاسوسی و سلاح جهت ناامنی در ایران نشود .

@user1768316748327 اسفند 1404
در پاسخ به
H
Hamed Journalist

@user176831674832  •  7 اسفند 1404

مرگ مرده‌شوی ماندگار سینمای ایران

نمایش گزارش


@Jaber180327 اسفند 1404
در پاسخ به
به نظر هزینه ای نیست که در محاسبات آمریکا لحاظ بشه. بودجه نظامی آمریکا یک تریلیون دلاره یعنی ۲ برابر جی دی پی ایران. ما فقط باید هزینه ای که رو دستشون خواهیم گذاشت رو براشون ترسیم کنیم مثل نابودی تمام کشورهای عربی و برگردونشون به عصر حجر

@user1769112607207 اسفند 1404
در پاسخ به
وقتی ارتشش هزار میلیارد دلار بودجه داره این رقم‌ها براش مطرح نیست

تصویر نمایه‌ی ‌امین‌
@user1755205387967 اسفند 1404
در پاسخ به
امارات همین الان حاضره دو تریلیون دلار بده فقط ترامپ بجای خلیج فارس از طرح جعلی خلیج عربی حمایت کنه آنوقت از هزینه های جنگ میگید!

@user1750778696887 اسفند 1404
این بیچاره کاربر چخماق نمی فهمه که هزینه تسلیم، بیش از حد تصوره.اینجور نیست که تسلیم بشید، آمریکا و اسرائیل، فرش قرمز زیر پاتون پهن می کنند و کشورتان گل و بلبل میشه.اگر مقاومت نکنید و قدرت نداشته باشید، زیر چکمه های آمریکایی اسرائیلی لگدمال میشید مثل لیبی و سوریه

@tabnak7 اسفند 1404
در پاسخ به
پزشکیان: بسازیم دوباره میزنند.عراقچی: بزنند رهبر دیگه انتخاب میکنیم!

@user17091000584615827847 اسفند 1404
در پاسخ به
زیاد هم ساده نباشیم! وقتی صحبت مقابله با ایران است یقینا پشت میز شطرنج کارگزاری فراماسونری کل میباشد و هزینه ها بین تمام کشورهای تابعه شان سنت سنت تقسیم می‌شود و ظاهرا فقط آمریکا مادرخرج میباشد!حتی در پس پرده شاید گاوهای شیرده اصلا نگذارند نوبت به روسای فراماسونری برسد تا دست به جیب شوند!!! آمریکا…نمایش بیشتر

@user17090999871744448847 اسفند 1404
در پاسخ به
این پولها را از جیب خودش نمی‌ده.اون قمارباز فکر همه چیز را داره می‌کنه.با ۶ میلیارد دلار برنامه هسته ای مشروع ما را که بیش از این ها سرمایه گذاری از پول نفت و سرمایه ملی آیندگان هزینه کردیم متوقف کرد یا از بین برد.با این لشکر کشی ضرباتی که بورس ایران زد را داره حساب میکنه.

@user17091001355223190997 اسفند 1404
در پاسخ به
نگران ترامپ نباشید رئیس جمهور قویترین کشور دنیاست بالاخره گوش یکی را میبرد و هزینه ها را جبران میکند.نگران مردم خودمان باشیم که نمیتوانند هزینه هایشان را جبران کنند.

@user17090999871744448847 اسفند 1404
در پاسخ به
ما بهتره دنبال حساب کتاب خودمان باشیم. ۱. هر ایرانی در هر شغلی فقط کارش درست انجام دهد. ۲. جلوی مفاسد اقتصادی و اجتماعی گرفته شود. ۳. به فکر پیشرفت کشور روی پای خودمان باشیم. ۴. از داشته هایمان از آب و برق و گاز گرفته تا محیط زیست درست استفاده کنیم. ۵. در هر شرایطی به وطن وفادار باشیم.

@user17090999871744448847 اسفند 1404
در پاسخ به
در ادامه بالا..مهمتر از همه۶. خدا را ناظر بر هر عمل خودمان بدانیم.آمریکا هیچ وقت ضرر نخواهد کرد. همه را یا از اعراب می‌گیرد یا از ونزوئلایا با تنشهای بین المللی از بازار نفت، طلا و نقره و رمز ارز نوسان گیری می‌کنه.تجهیزات جنگی فروشی هم که تو سبد سرمایه گذاری هاشون هست. فکر خودمان باشیم

@user1743232654937 اسفند 1404
در پاسخ به
ایران چون سروی مستحکم در برابر تمام زورگویان دنیا .. افتخار میکنم ایرانیم

تصویر نمایه‌ی ‌ایران سرزمین جاوید‌
@user17091000833081433957 اسفند 1404
در پاسخ به
هزینه های لشکر کشی های آمریکا هر چقدر باشد ایران می داند لشکرکشی آمریکا برای یک جنگ تمام عیار نیست . ایران با اعلام عقب نشینی آمریکا یا جنگ تمام عیار منطقه ای تمام محاسبات ترامپ را بهم زد حالا سرنوشت این کشمکش به مذاکرات بستگی دارد که باز ایران فقط در چهارچوب NPT توافق هسته ای را امضا می کند

@user1753888439317 اسفند 1404
در پاسخ به
خدا رو شکر ما که چیزی نداریم هزینه کنیم 😂