دخل اسرائیل از خرجش جا ماند

اسرائیل بیشتر می‌خرد و کمتر می‌فروشد؛ واردات کالاها به سرزمین‌های اشغالی سر به فلک کشیده و کسری تجاری این رژیم به رکورد تاریخی رسید.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ آمارهای رسمی تجارت خارجی اسرائیل در سال ۲۰۲۵ تصویری نگران‌کننده از وضعیت اقتصادی این رژیم ترسیم می‌کند. طبق گزارشی که روزنامه اقتصادی «کالکالیست» بر پایه داده‌های اداره مرکزی آمار اسرائیل منتشر کرده، فاصله میان واردات و صادرات به‌شدت افزایش یافته و کسری تجاری به رکوردی بی‌سابقه رسیده است.کسری تجاری یعنی کشوری بسیار بیشتر از آنچه صادر می‌کند، کالا وارد کند. به زبان ساده، پولی که برای خرید کالا از خارج پرداخت می‌شود، بسیار بیشتر از پولی است که از فروش کالا به دیگر کشورها به دست می‌آید. این وضعیت معمولاً نشانه ضعف در تولید، کاهش قدرت صادرات و فشار بر اقتصاد داخلی است.بر اساس این گزارش، کسری تجاری کالا در سال ۲۰۲۵ به حدود ۳۸ میلیارد دلار رسیده است. حتی اگر اقلام خاص و استثنایی از محاسبه کنار گذاشته شوند، این عدد در حدود ۳۰ میلیارد دلار باقی می‌ماند؛ رقمی که نسبت به سال ۲۰۲۴، که کسری حدود ۲۵.۸ میلیارد دلار بود، نزدیک به ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. به‌دنبال این روند، نسبت صادرات به واردات اسرائیل به کمتر از ۵۸ درصد سقوط کرده است؛ یعنی در برابر هر ۱۰۰ دلار واردات، کمتر از ۵۸ دلار صادرات انجام شده است.

سیل واردات به اقتصاد اسرائیل

در سال ۲۰۲۵، حجم واردات اسرائیل به حدود ۸۴.۴ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل، بیش از ۷ درصد رشد داشته است. این افزایش تقریباً همه بخش‌های اقتصاد را دربر گرفته است.واردات مواد اولیه، بدون در نظر گرفتن الماس و انرژی، به حدود ۴۲.۶ میلیارد دلار رسیده که نزدیک به سه میلیارد دلار بیشتر از سال قبل است. واردات کالاهای سرمایه‌ای مانند ماشین‌آلات و تجهیزات، بدون احتساب کشتی و هواپیما، به حدود ۱۵.۴ میلیارد دلار افزایش یافته و رشدی نزدیک به ۸ درصد ثبت کرده است. واردات کالاهای مصرفی نیز به حدود ۲۶.۳ میلیارد دلار رسیده و نزدیک به ۶ درصد بیشتر شده است.کالکالیست می‌نویسد این ارقام نشان می‌دهد اقتصاد داخلی اسرائیل به‌شدت به کالا، تجهیزات و مواد وارداتی وابسته شده است. این روند فقط ناشی از مصرف اسرائیلی‌ها نیست، بلکه بیانگر آن است که حتی فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری نیز بیش از پیش به خارج وابسته‌اند؛ وابستگی‌ای که به‌طور مستقیم کسری تجاری را تشدید می‌کند.

صادرات خسته و ضربه به موتور فناوری

در مقابل این موج واردات، صادرات اسرائیل تقریباً درجا زده است. مجموع صادرات در سال ۲۰۲۵، بدون کشتی، هواپیما و الماس، تنها به حدود ۵۳.۴ میلیارد دلار رسیده؛ رقمی که نسبت به سال ۲۰۲۴ فقط حدود یک درصد افزایش داشته است.صادرات صنعتی که شامل صنعت، معدن و استخراج مواد خام (به‌جز الماس) می‌شود، حتی وضعیت بدتری داشته و از حدود ۵۳.۴ میلیارد دلار در سال گذشته به ۵۳.۱ میلیارد دلار کاهش یافته است.مهم‌تر از همه اینکه بخش فناوری پیشرفته که همواره به‌عنوان موتور اقتصاد اسرائیل معرفی می‌شود، در سال ۲۰۲۵ با کاهش حدود ۵ درصدی صادرات روبه‌رو شده است. طبق این داده‌ها، بیشترین افت مربوط به بخش‌های فناوری و صنایع شیمیایی بوده، به‌طوری که صادرات این حوزه‌ها در مجموع حدود ۵ میلیارد دلار کاهش یافته که معادل افتی نزدیک به ۲۲ درصد است. صادرات صنایع شیمیایی به‌تنهایی سقوطی تندتر داشته و حدود ۳۲ درصد کاهش یافته است.این ارقام نشان می‌دهد حتی بخش‌هایی که زمانی نقطه قوت اقتصاد اسرائیل بودند، زیر فشارهای ساختاری در حال عقب‌نشینی‌اند.

اقتصاد خدمات؛ پوششی بر یک شکاف عمیق

کالکالیست در ادامه به پرسشی مهم می‌پردازد: اگر وضعیت تجارت کالا تا این حد بد است، چرا ارزش پول اسرائیل هنوز به‌طور کامل فرو نریخته است؟ پاسخ این روزنامه این است که اقتصاد اسرائیل عملاً به اقتصاد خدمات تبدیل شده است.طبق داده‌های رسمی تراز پرداخت‌ها، بین سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۴ تا سه‌ماهه سوم ۲۰۲۵، اسرائیل در تجارت کالا با کسری فصلی حدود ۸ میلیارد دلار روبه‌رو بوده، اما در همان زمان، تجارت خدمات مازاد فصلی حدود ۱۰ میلیارد دلار ایجاد کرده است. نتیجه این وضعیت، ثبت مازاد تجاری کلی بیش از ۸.۶ میلیارد دلار بوده است.
کالکالیست یادآوری می‌کند که صندوق بین‌المللی پول در سال ۲۰۱۷ اسرائیل را «مرکز صادرات خدمات فناوری پیشرفته» توصیف کرده بود؛ خدماتی که سود بالاتری دارند، نیازمند مواد خام و حمل‌ونقل گسترده نیستند و درآمد بیشتری ایجاد می‌کنند.اما این روزنامه هشدار می‌دهد که اتکا به خدمات نمی‌تواند ضعف عمیق در تولید کالا را جبران کند. به‌بیان ساده، اقتصاد اسرائیل با درآمد خدمات سرپا مانده، اما در زیر این پوسته، صادرات صنعتی در حال فرسایش است و فاصله واردات و صادرات هر سال بیشتر می‌شود.در مجموع، ترکیب کسری سنگین تجاری، وابستگی رو‌به‌افزایش به واردات، افت صادرات صنعتی و تکیه افراطی بر بخش خدمات، تصویری از اقتصادی ارائه می‌دهد که زیر فشارهای جدی قرار دارد؛ فشاری که به‌طور طبیعی قدرت مانور اقتصادی را محدود می‌کند و توان تحمل بحران‌های بزرگ و پرهزینه را کاهش می‌دهد.#صادرات_اسرائیل
12:00 - 30 دی 1404

2 إعادة النشر4 التفاعل
91٫6k من المشاهدات


17 الإجابة

‌در مدار ایران‌ صورة الملف الشخصي
@Virgo30 دی 1404
تعليقًا على
راه حل بیرون رفت رژیم صهونیستی از این فلاکت اقتصادی، تنها با قطع اینترنت سرزمین های اشغالی، تلاویو و حیفا میسر میگردد.

@user1768556255830 دی 1404
تعليقًا على و
لطفاً برای امنیت ایران عزیزمون، در پویش شرکت بفرمایید:https://farsnews.ir/a_persian/1768329968909139825
‌a.p‌ صورة الملف الشخصي
a.p

@a_persian  •  23 دی 1404

اخراج سفیر انگلیس

يطلب

اخراج سفیر انگلیس

با توجه به رویکرد وزارت خارجه انگلیس در حمایت از حمله نظامی به ایران و همچنین حمایت از تروریست های اغتشاشات اخیر و توهین به ملت بزرگ ایران در تماس وزیر محترم امور خارجه، درخواست پاسخ مناسب و بازدارنده دربرابر این عامل ناامنی در خاک ایران را داریم، در گام اول اخراج سفیر انگلیس از خاک مقدس ایران، حداقل واکنش مورد انتظار از مسئولین محترم است.

وزارت امور خارجه، سید عباس عراقچی، وزارت کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمد باقر قالیباف

1000
10٬000

‌آقا برنارد‌ صورة الملف الشخصي
@Bernard30 دی 1404
تعليقًا على
دولت توضیح بده ازاینکه جاسوسای موساد و سیا از اینترنت اوپراتورهای ما استفاده میکنن چقدر اطمینان داره؟مرسومه که دشمنا از اینترنت ملی کشور هدف استفاده کنن یا از اینترنت ماهواره ای مخصوصاستفاده میکنن؟اگه نه پس چرا اینترنت ۸۰ میلیون نفر تحت این عنوان بسته شده؟مثلا جاسوسا میرن دکه بسته ۵ گیگی میخرن؟

‌Farzaneh Amanaty‌ صورة الملف الشخصي
@Farzaneh_amanaty30 دی 1404
تعليقًا على
اسرائیل از پس خرج مردم خودش بر نمیاد بعد زر زر می‌کنه با مردم ایران هست

‌فرزندایران‌ صورة الملف الشخصي
تعليقًا على
خداروشکر هر کاری که با ما کردن .همانطور و همان شکل برای خودشان انجام میشود . بله روزگار زود پاسخ میدهد...🗿

@Mmmom30 دی 1404
تعليقًا على
شما چکار به اسرائیل دارید ... ول کنید بابا از این توهم بیایید بیرون اسرائیل اندازه یه شهر ایرانم نیست... مسئول به وظیفش عمل نمیکنه مقصر اسرائیله میگه نگا کن اسرائیلی هام دخلشون به خرجشون نمیخوره... این مسخره بازیا نوبره...!!!

‌حکیم کاظمی افشار (و غیره)‌ صورة الملف الشخصي
تعليقًا على
برخلاف ما که در اوج قله‌ها در اِندِ دخل و کمینۀ خرج بدون نیاز به قرانی از کالابرگ و یارانه عزت‌مندانه زیست می‌کنیم و دنیایمان مثل آخرتمان آباد شده؛ جا دارد تشکر کنیم از مسؤولین خدوم ایران که روزانه 25 ساعت مشغول خدمت و مجاهدت برای ما رعیت ناسپاس و بی‌بصیرت اند... #حسین_کاظمی

@user17686752924030 دی 1404
تعليقًا على
وضعشون داغونهیارانه یه میلیونی برا اونا هم واریز کنیم,بیان بالادستشون بگیریم گنا دارن

تعليقًا على
كاش شماها يكم خجالت بكشيد و حداقل از اين يه قلم اقتصاد و واردات و صادرات حرف نزنيد.يه نگاه به وضعيتي كه براي ٩٠ ميليون نفر درست كردين بندازين بعد مشكلات اقتصادي!!!!!! كشوراي ديگه رو كار كنيد.

@user17552615715830 دی 1404
تعليقًا على
فکر کن اسرائیل اویزون های چهل کشور، که یک ستاره ی امریکا و پایگاه نظامی غرب دچار کمبود پول شده ترامپ داروغه رابین هودتعرفه بذار، از فرانسه والمان وانگل یس پول بگیر بده به نیروی نظامیت اسرائیل،حقوق پرسنلت یعنی شهرک نشینای اسرائیلی دیر شده ها

‌Amin‌ صورة الملف الشخصي
@Amin200530 دی 1404
تعليقًا على
نویسنده خبر = سنگ پا قزوینبا چه رویی اینا رو نوشتین خدایی😂

‌sana73‌ صورة الملف الشخصي
@sana7330 دی 1404
تعليقًا على
ازپس خودشون برنمیان چطوری برا ماهاا تیریپ حمایت برمیدارن🫠

‌سرباز ایرانی‌ صورة الملف الشخصي
@sarbazeirani30 دی 1404
تعليقًا على
اسرائیل با حمایت غرب رو پا مونده

‌9**3692‌ صورة الملف الشخصي
@Zahra__bano30 دی 1404
تعليقًا على
اخه دخل خودشم در اومده😂

‌نرجس کرمی‌ صورة الملف الشخصي
@narjes_Karami30 دی 1404
تعليقًا على
اسقاطیل باید به پایان سلام کند