همکاری اقتصادی هند با اسرائیل در اوج جنگ غزه

در حالی که نوار غزه همچنان در آتش جنگ می‌سوزد، توافق تقویت همکاری اقتصادی تازه‌ای بین اسرائیل و یکی از قدرت‌های بزرگ آسیایی امروز دوشنبه امضا شد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ دولت اسرائیل امروز دوشنبه اعلام کرد که توافقنامه‌ای با هند به امضا رسانده است که هدف آن تقویت و حفاظت از سرمایه‌گذاری‌های متقابل میان دو طرف است.وزارت دارایی اسرائیل با تاکید بر اینکه این نخستین بار است که یک کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) چنین توافقنامه‌ای با هند امضا می‌کند، این اقدام را به عنوان گامی مهم معرفی کرد.
این توافقنامه که توسط بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل و نیرمالا سیتارامان، همتای هندی او، در دهلی نو امضا شد، قرار است به گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری بین دو کشور کمک کند. حجم تجارت دوجانبه بین اسرائیل و هند در سال ۲۰۲۴ به ۳.۹ میلیارد دلار رسید، رقمی که در شرایط بی‌ثباتی منطقه و تنش‌های جاری می‌تواند سوال‌برانگیز باشد.از ماه ژوئیه گذشته، دو کشور در مراحل پیشرفته مذاکرات برای نهایی کردن این توافقنامه بوده‌اند که هدف آن حمایت از سرمایه‌گذاران در برابر رفتارهای ناعادلانه و تسهیل جریان سرمایه‌ها و سودهای ناشی از سرمایه‌گذاری است؛ موضوعی که با توجه به وضعیت نامساعد امنیتی منطقه، تضمین‌های آن محل تردید است.
این توافقنامه همزمان با تشدید بحران انسانی و نظامی در غزه، نشان‌دهنده ادامه اولویت‌بندی منافع اقتصادی و استراتژیک اسرائیل، حتی در شرایطی است که جهان توجه بیشتری به پیامدهای انسانی این درگیری‌ها دارد. از سوی دیگر، هند که در گذشته همواره تلاش کرده موضعی محتاطانه در مسائل منطقه‌ای اتخاذ کند، با امضای این توافق نشان داد که در جهت گسترش همکاری‌های اقتصادی با اسرائیل گام برداشته است؛ اقدامی که ممکن است واکنش‌های منفی در سطح منطقه و فراتر از آن به همراه داشته باشد.
انتظار می‌رود این توافق باعث افزایش جریان سرمایه‌گذاری‌ها و فراهم آوردن تضمین‌های قانونی برای سرمایه‌گذاران دو طرف شود؛ امری که در شرایط بی‌ثبات منطقه، تحقق آن همچنان با اما و اگرهای فراوانی همراه است.همچنین این توافق قرار است به تقویت فعالیت‌ها در بخش‌های فناوری، کشاورزی، دفاع و دیگر حوزه‌ها منجر خواهد شد؛ حوزه‌هایی که حضور اسرائیل در آنها به دلیل حساسیت‌های سیاسی و نظامی، بحث‌برانگیز است.در طول جنگ غزه، هند به‌طور غیرمستقیم و در قالب همکاری‌های نظامی با اسرائیل، به تقویت توان دفاعی این رژیم پرداخته است. یکی از مهم‌ترین اقدامات، تأسیس کارخانه‌ای در حیدرآباد با همکاری شرکت‌های هندی و اسرائیلی بود که به تولید پهپادهای «هرمس ۹۰۰» پرداخته است. این پهپادها که قابلیت پرواز طولانی‌مدت و حمل موشک‌های ضدتانک را دارند، در عملیات‌های نظامی اسرائیل در غزه به‌کار گرفته شده‌اند. این همکاری، علاوه بر تقویت توان نظامی اسرائیل، به هند امکان انتقال فناوری‌های پیشرفته را نیز فراهم کرده است.همچنین، گزارش‌هایی مبنی بر صادرات راکت‌ها و مواد منفجره از هند به اسرائیل در جریان این جنگ منتشر شده است. این اقدامات، با انتقاداتی از سوی گروه‌های مدنی و حقوق بشری در هند مواجه شده است که آن را نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر می‌دانند.#اسرائیل_هند_توافق#هند_اسرائیل_سرمایه
20:29 - 17 شهریور 1404
اقتصاد
اقتصاد کلان

2 بازنشر2 واکنش
83٫5k بازدید



7 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌محمد مرصادی‌
@Ajkqod694521339717 شهریور 1404
در پاسخ به
مرگ بر رژیم صهیونیستی لعین شیطان نجس العین اکبر آمریکا ی منفور جنایت کار جهان خوار بزرگترین شیطان جهان لعنت الله علیه و رژیم نحس نجس احمق صهیونی حرا م زا ده باند وحشی خبیث جنایت کار هار نجس العین کودک کش منحوس ملعون کافرنحس ترین نحس نجس جهاناللهم فضاعف علیهم اللعن منک و العذاب الالیم

@Aug_8417 شهریور 1404
در پاسخ به
إن شاء الله بزودى اين رژیم جنایتکار ، غاصب ، منحوس ، کودک کش و جعلی و متحدّان خبیثش از جمله غده سرطانی ملعون از صفحه روزگار محو شوند . #مرگ_بر_اسرائیل #مرگ_بر_آمریکا #مرگ_بر_انگلیس#مرگ_بر_نتانیابو#مرگ_بر_ترامپ

@FeryOne17 شهریور 1404
در پاسخ به
برید با هندم دعوا کنین اونجا هم برامون شر درست کنین. البته نمیکنیم این کارو. در اون حد افراطی نیستیم.

تصویر نمایه‌ی ‌جنبش تحریم حامیان رژیم صهیونیستی‌
@BOYCOTT_ISRAEL_CAMPAIGN17 شهریور 1404
در پاسخ به
لعنت خدا بر مستکبران عالم و حامیانشان و درود بر مجاهدانی که در جبهه نبرد حق علیه باطل قدم بر میدارند.بیایید برای عمل به شعارهایمان و کمک به تضعیف رژیم جعلی اسرائیل، تا حد امکان در تحریم شرکت های حامی رژیم صهیونیستی مشارکت کنیم.لطفا این مطلب مستند را ملاحظه کنید.

@user170910122709180837617 شهریور 1404
در پاسخ به
دولت ایران نیز با هند قرارداد بسته و قرار است در جنوب شرقی ایران یک شاهکار اقتصادی برپا کند !!!نمی‌دانم این دولت هپروتی چکار می‌کند ؟؟؟این ماجرا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت ؟چرا تفاوت بین خیر و شر را درک نمی‌کنند ؟

@siamak138118 شهریور 1404
در پاسخ به
فلسطین مایه امتحان الهی و ملاک جبهه حق و باطل برای کشورها و ملت ها است. این قضا و قدر خداوند حکیم است که تمامی انسانها را به پای امتحان کشیده است. تکنولوژی و ثروت و رفاه دو روز دنیا مایه مباهات و دلخوشی بعضی افراد است! وای بر کسانی که جبهه باطل را انتخاب کردند و وجدان و انسانیت و دین خود را فروختند.…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌امیر ردایی‌
@Aradaiee18 شهریور 1404
لعن الله امتةً قتلتکم و لعن الله الممهدین لهم بالتمکین من قتالکملعنت بر اسرائیل و حامیانش