خون کودکان غزه گریبان «یونیلیور» را گرفت

پویش‌های تحریم در حمایت از غزه به کاهش فروش شرکت یونیلیور سومین تولید کننده بزرگ کالاهای مصرفی جهان با ۴۰۰ برند در کشورهای اسلامی منجر شده است.
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس؛ شرکت چندملیتی بریتانیایی Unilever که دارای تعداد زیادی نام‌های تجاری در مواد غذایی، شیرینی‌سازی، نوشیدنی‌ها، محصولات مراقبت‌های شخصی، مواد شوینده و لوازم آرایشی بهداشتی و غیره مانند Rexona، Sunsilk، Knorr، Lipton و Lux است، در بازار اندونزی با چالش‌های بزرگی مواجه شده است.این شرکت نظیر تمامی برندهای حامی اسرائیل از ۱۵ ماه پیش تحت فشار تحریم های مردمی در حمایت از مردم غزه قرار دارد.ارقام گزارش شده توسط روزنامه ترکیه ای دیلی صباح نشان می دهد که سهم بازار یونیلیور در اندونزی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ به ۳۴.۹ درصد کاهش یافته است، در حالی که در سال گذشته ۳۸.۵ درصد بوده است.داده‌ها همچنین کاهش ۱۸.۲ درصدی در فروش اصلی سه ماهه شرکت یونیلیور را نشان می‌دهد که منعکس کننده تأثیر این چالش‌ها است.
شرکت یونیلیور از سال ۲۰۱۱ پس از شرکت‌های پروکتر اند گمبل و نستله سومین تولیدکننده کالاهای مصرفی جهان محسوب می‌شود، همچنین از سال ۲۰۰۹ تاکنون پس از پروکتر اند گمبل و لورئال در رتبه سوم از بزرگترین شرکت‌های آرایشی و بهداشتی جهان، قرار دارد. این شرکت هم‌اکنون به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده بستنی در جهان شناخته می‌شود.این شرکت دارای بیش از ۴۰۰ برند و نشان تجاری است. از نام‌های تجاری متعلق به یونیلیور به فارسی می‌توان به: لیپتون، کنور، لوکس، سانسیلک، داو، رکسونا لایفبوی، کنور، کورنتو، لاکمی، وازلین، مگنوم و اکسی اشاره کرد.
پویش تحریمی که توسط سازمان‌های جامعه مدنی اندونزی در همبستگی با غزه و در رد شرکت‌های حامی اسرائیل به راه افتاد باا اپلیکیشن ها و برنامه‌هایی مانند برنامه «نه متشکرم» تقویت شده که، یکی از عوامل اصلی کاهش فروش یونیلیور بوده است.بررسی برنامه No Thanks که خرید محصولات محلی مانند نودلز ایندومی را تبلیغ می کند، نشان داد که بیش از ۷ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد.روزنامه ترکیه‌ای دیلی صباح گزارش داد که تحریم ها منجر به کاهش ۲۰.۸ درصدی و ۱۳.۳ درصدی در فروش محصولات Unilever مانند شوینده لباسشویی رنسو و مرطوب کننده Pond's به ترتیب در بخش مراقبت های خانگی و مواد غذایی شد.
علاوه بر تاثیر تحریم‌ها بر فروش یونیلیور در اندونزی، وجود رقابت شدیدی از سوی برندهای محلی در اندونزی مانند Wings Group و Mayura Anda که محصولات خود را با قیمت های پایین‌تری عرضه می‌کنند برای این شرکت چالش ساز شده است؛‌ به عنوان مثال، یک بطری ۴۰۰ میلی لیتری صابون مایع نووو ۲۰ درصد ارزان تر از Lifebuoy Unilever به فروش می رسد.
بنجی یاپ، رئیس یونیلور اندونزی، اذعان کرد که کاهش سهم بازار به دلیل نارضایتی مصرف کنندگان است و گفته که این شرکت برای بهبود قیمت گذاری، تقویت حضور محصولات خود در فروشگاه ها و افزایش اثربخشی فروش آنلاین تلاش می کند.برندهای داخلی و خارجی از فرصت کاهش فروش یونیلور برای گسترش سهم بازار خود استفاده کرده‌اند، به‌ویژه از طریق تبلیغات فشرده در پلتفرم‌های آنلاین.
تحریم‌ها همچنان بر شهرت یونیلیور در بازارهای اکثریت مسلمان تأثیر گذاشت. ریسکا رحمان، مادر ۳۱ ساله، درباره تصمیم خود برای تحریم محصولات یونیلور گفت: «ما بلافاصله استفاده از همه چیز مرتبط با اسرائیل را متوقف کردیم. این احساس ما منعکس کننده تأثیر عاطفی و سیاسی این تحریم ها است که فراتر از عملکرد مالی به رابطه بین برند و مصرف کننده رسیده است.در میان این چالش‌ها، بانک DBS، معتقد است که با تقویت پویش تحریمی که در اندونزی به راه افتاده انتظارها درباره توان شرکت کسب‌وکار یونیلور برای بازیابی موقعیت سابق خود در بازار ضعیف است.مردانی علی سیرا، رئیس کمیته همکاری های بین المجالس و نماینده پارلمان اندونزی در پایان سال گذشته اعلام کرد که کار در پارلمان برای تصویب قانونی در تحریم محصولات اسرائیلی یا محصولات متعلق به شرکت های حامی این رژیم در حال انجام است. او گفته که جمع آوری امضا برای حمایت از ارائه اولین پیش نویس قانون تحریم اسرائیل و حامیان آن را آغاز کرده است تا یکی از اولین قوانینی باشد که در جلسه جدید پارلمان که ماه گذشته آغاز شد، به تصویب برسد.
در چهارصد و شصت و دومین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه ضرر و زیان برندهایی که در معرض پویش تحریم حامیان اسرائیل در خاورمیانه و کشورهای اسلامی دیگر قرار گرفته‌اند بیشتر شده و این شرکت‌ها در سه‌ماهه چهارم سال 2024 ضرر بیشتری متحمل شدند.زیان این شرکت‌های مشمول تحریم از طریق کاهش درآمدهای حاصل از مناطق خاورمیانه و سایر کشورهای اسلامی و گاه از طریق کاهش درآمدها یا سود کلی بر اساس صورت‌های مالی شرکت‌ها ظاهر می‌شود.کافی‌شاپ‌هایی زنجیره‌ای آمریکایی، استارباکس، رستوران‌های امریکانا، مک دونالد و شرکت‌های کوکاکولا و پپسی و فروشگاه‌های کارفور نمونه شرکت‌هایی هستند که از پویش‌های تحریم رژیم صهیونیستی زیان دیدند.#تحریم_اسرائیل#یونیلیور
00:49 - 22 دی 1403




1 پاسخ