سائد حسونه: هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی از احداث بندر غزه و خیابان 749 چیست؟‌

آمریکا با ایجاد بندر در ساحل غزه به دنبال تسلط غیرمستقیم بر مرزهای آبی نوار غزه است که از حیث وجود میادین گازی در آب‌های سرزمین فلسطین یک گنجینه استراتژیک گازی برای آمریکا محسوب می‌شود.
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: امروز یکصد و پنجاه و هشتمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه است و فلسطینیان در حالی وارد دومین روز از ماه مبارک رمضان شدند که خبری از آتش‌بس و رسیدن کمک‌های بشردوستانه نیست تا کودکان همچنان شب‌ها را با گرسنگی به خواب روند وصبح‌ها با صدای پرتاب بمب و شلیک گلوله نظامیان اشغالگران بیدار شوند. «سائد حسونه» مشاور رسانه‌ای در نوار غزه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به توصیف اوضاع انسانی در سایه تداوم محاصره و جنگ پرداخت.حسونه از نویسندگان و پژوهشگران برجسته فلسطینی است که منزل او نیز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه کاملا تخریب شده و با خانواده در مرکز اسکان آوارگان الشفاء در شمال غزه به سر می‌برد.
این تحلیلگر فلسطینی تصمیم آمریکا برای ایجاد کریدور دریایی کمک‌رسانی به غزه در حالی که امکان رسیدن کمک‌ها از گذرگاه‌های زمینی وجود دارد، مشکوک خواند و گفت آمریکا به دنبال تسلط بر مرزهای دریایی غزه و چپاول ثروت گاز آن است.این چهره رسانه‌ای فلسطین همچنین تصاویری اختصاصی را از دیروز دوشنبه در شمال نوار غزه برای خبرگزاری فارس ارسال کرده که در متن مصاحبه منتشر شده است.متن کامل این گفت‌وگو در ادامه آمده است:فارس: اوضاع انسانی در نوار غزه را در سایه محاصره این منطقه و فرارسیدن ماه مبارک رمضان چگونه توصیف می کنید:حسونه: تداوم تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و بمباران مناطق مختلف نوار غزه در شرایطی که قریب به دو میلیون نفر از مردم این منطقه ازخانه و کاشانه خود آواره شده اند اوضاع انسانی را ما فوق تصورات دشوار کرده است. جرایم رژیم اشغالگر علیه نوار غزه به تمام معنای کلمه جنون آمیز است می توان آن را بخشی از فیلم‌های ترسناکی توصیف کرد که در آن اشغالگران با هر جنایتی در صدد تضعیف و درهم شکستن اراده مردم برای مقاومت هستند.هنوز صدها هزار نفر در شمال غزه مانده‌اند و حاضر نشدند به جنوب مهاجرت کنند اگرچه نبود غذا و کمبود شدید کمک‌رسانی‌ها به حدی است که آنها از ماه‌ها پیش روزهای زیادی را توفیق روزه داری پیدا کردند. اگرچه چیزی هم جز آویشن جوشیده برای افطار نداشته‌اند و بیشترین چیزی که شاید نصیبشان شود یک عدد کنسرو و نان‌هایی است که در قالب بسته‌ها به روی زمین پرتاب می‌شوند یا به زحمت و دردسر از جنوب نوار غزه به شمال رسیده باشد و با جیره بندی و تقسیم آن بین اعضای خانواده با آن به سر می‌برند.
نظامیان صهیونیست همچنین در طول این مدت اخیر بارها به سمت کسانی که برای دریافت کمک‌ها صف کشیده‌اند تیراندازی کردند که تازه‌ترین آن همین دیروز دوشنبه بود که در نزدیک میدان الدوار کویت رخ داد و نزدیک 10 نفر شهید و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند. ارتش رژیم اشغالگر با به کارگیری سیاست زمین سوخته، ایجاد کمربندهای آتش، نسل کشی، نابود کردن همه مناطق و محله‌ها و باقی نگذاشتن هیچ مکان سالمی در شمال غزه می‌خواهد آنها را از مقاومت دلسرد کرده و وادار به کوچ کند. البته قطع برق و آب و گاز به روی نوار غزه اهرم‌های فشار رژیم اشغالگر طی دو دهه گذشته بوده است اشغالگران صهیونیست در سر بزنگاه ها مردم غزه را از حداقل امکانات حیات محروم کرده است اما این بار با بستن کامل گذرگاه ها و محاصره غزه آنجا را به یک منطقه بسته نظامی تبدیل کرده است.در طول همه مدت جنگ مردم و آوارگان در نوار غزه با سوزاندن چوب خود و خانواده هایشان را گرم می کنند و تاریکی شب را پشت سر می گذارند.مقامات رژیم جنایتکار صهیونیست در همه این مدت با به کارگیری رکیک‌ترین الفاظ و توصیفات برای اهالی غزه درصدد بودند افکار جامعه بین المللی را برای نابودی کامل نوار غزه و ساکنان آن فریب دهند اما تظاهرات‌ها در همه جای جهان در حمایت از غزه آنها را رسوا کرد.

چشم طمع آمریکا به گاز غزه

فارس: به نظر شما هدف آمریکا از ایجاد کریدور دریایی قبرس_غزه چیست؟حسونه: از همان ابتدای جنگ روشن بود که رژیم صهیونیستی با تاکتیک‌های نظامی به کار گرفته در نوار غزه و طرح امنیتی جدیدی که در آنجا پیاده کرده افزون بر تخریب زیرساخت‌ها به دنبال ایجاد یک حلقه امنیتی در نوار غزه است تا بتواند آنجا را به طور کامل اشغال کند.نظامیان صهیونیست اخیرا خیابانی موسوم به 749 برای جدا کردن شمال از جنوب نوار غزه ایجاد کرده‌اند. این خیابان غزه را از شرق به غرب متصل می‌کند و به ساحل نوار غزه در نقطه‌ای منتهی می شود که آمریکا قصد دارد در آنجا اسکله شناور بسازد.اسرائیل می‌تواند از این خیابان برای ممانعت از بازگشت فلسطینیان به خانه‌هایشان در شمال نوار غزه استفاده کند و ایجاد این جاده می‌تواند بخشی از نقشه اسرائیل برای باقی ماندن در غزه پس از جنگ کنونی باشد.آمریکا هم با ایجاد بندر در ساحل غزه به دنبال تسلط غیرمستقیم بر مرزهای آبی نوار غزه است که از حیث وجود میادین گازی در آب‌های سرزمین فلسطینی یک گنجینه استراتژیک گازی برای آمریکا محسوب می‌شود؛ افزون بر اینکه سواحل غزه از لحاظ جغرافیایی نیز راهبردی محسوب می‌شود و می تواند آمریکا را از دریای سرخ که تهدیدی برای آن محسوب می‌شود، بی نیاز کند.
تدارک آمریکا برای ایجاد بندر در سواحل غزه در حالی انجام می‌شود که رژیم صهیونیستی در خصوص این قضیه سکوت اختیار کرده و رژیم‌های عربی هم نسبت به آن ابراز رضایت دارند تا هدف جدایی کامل شمال از جنوب نوار غزه محقق شود و فلسطینیان غزه هم داوطلبانه از طریق دریا به خارج و به خصوص شمال اروپا مهاجرت کنند .در شرایط وخیم انسانی که رژیم صهیونیستی بر نوار غزه تحمیل کرده است ادعای وارد شدن مقادیر بالای کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه حتی بیشتر از زمان قبل از جنگ با هدف فریب افکار عمومی درباره شکسته شدن تدریجی محاصره نوار غزه است اما در قبال آن شروطی را برای تشکیل حکومت آتی در این منطقه تحمیل خواهند کرد.این احتمال وجود دارد که کریدور دریایی آمریکا به یک کریدور امنیتی تبدیل شود که به نهادهای اطلاعاتی آمریکا اجازه می‌دهد نقشه های بعدی خود را برای نوار غزه و همه فلسطین پیاده کنند.فارس: در حال حاضر روزانه چه تعداد کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه می‌شود نظر شما درباره پرتاب هوایی کمک‌ها از سوی برخی کشورها چیست؟حسونه: در حال حاضر روزانه بین 20 تا 40 کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه می‌شود اما همین هم نظمی ندارد و ممکن است در یک روز اصلا هیچ کامیونی هم وارد نشود یا تعداد کم تری وارد شود.نوار غزه در حال حاضر به معنای واقعی کلمه قحطی را تجربه می‌کند. فلسطینی‌ها از سر ناچاری به خوردن گوشت اسب و علوفه حیوانات روی آورده‌اند.

پرتاب هوایی کمک‌ها چاره‌‎ساز نیست، گذرگاه‌ها گشوده شود

کمک‌هایی که از طریق هوایی به نوار غزه پرتاب می‌شود بسیار اندک است و یک درصد از نیازهای فوری مردم را هم برآورده نمی‌کند. در واقع باید گفت این کارها بیشتر مصرف رسانه‌ای دارد و هدف از آن کمک رسانی واقعی نیست زیرا هیچ مدیریتی برای ارسال ایمن و توزیع درست آن هم وجود ندارد افزون بر اینکه خطری برای جان مردم است که برای گرفتن آن هجوم می‌برند، زیرا در حالی که گذرگاه نوار غزه در مرز با مصر می‌تواند به روی هزاران کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه که در آنجا صف کشیده‌اند، باز شود این سبک کمک رسانی هوایی برای لگدمال کردن عزت و شرافت فلسطینیان است.فارس: چرا اسرائیل اجازه صید در ساحل نوار غزه را نمی‌دهد؟حسونه: اسرائیل سال‌هاست که درچارچوب محاصره نوار غزه اجازه صید در مسافت بیشتر از 12 کیلومتری آب‌های سرزمینی غزه از ساحل را نمی‌دهد تا از همین طریق نیز معیشت فلسطینی‌ها را در تنگنا قرار داده و استقلال و خودکفایی را از آنها بگیرد، افزون بر اینکه در حال حاضر جنگ است و هر کسی به قصد ماهیگیری به دریا برود امیدی به بازگشت آن نیست زیرا نظامیان صهیونیست به سمت آنها تیراندازی می‌کنند.فارس: به نظر شما بازسازی غزه چقدر زمان می‌برد؟حسونه: شرط بازسازی نوار غزه از جمله شروط اصلی برای موافقت با بندهای هر گونه توافق آتش‌بس احتمالی است و همه کسانی که در نابودی زیرساخت‌های نوار غزه سهیم بوده‌اند باید در بازسازی آن شریک شوند.پیش بینی می‌شود در مرحله نخست ساخت خانه‌هایی که کاملا تخریب شده پنج سال زمان ببرد و بازسازی خانه‌ها و ساختمان‌هایی هم که به طور جزیی تخریبی شده همزمان انجام خواهد شد و تا زمانی هم که امکان بازگشت مردم به خانه‌هایشان فراهم شود باید سرپناهی ایمن برای آنها فراهم شود.

حکومت‌های عربی اسرائیل را تحریم نکردند چون حرفشان با عملشان یکی نیست

فارس: چرا حکومت‌های عربی برای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی وارد عمل نشدند؟حسونه: کشورهای عربی قدیمی برای تحریم اسرائیل برنداشتند آن هم چون در دفاع از آرمان فلسطین حرفشان با عملشان یکی نبوده است. آنها توافقنامه‌های سازش و توافقنامه‌های امنیتی با اسرائیل امضا کردند و یا پشت پرده با اشغالگران صهیونیست رابطه دارند و از همین رو به دنبال مقابله واقعی با اسرائیل نیستند؛ افزون بر اینکه اگر اسرائیل را تحریم کنند آمریکا هم آشکارا ورود کرده و تحریم‌های اقتصادی راهبردی علیه آنها تحمیل می‌کند، اما کار ملت‌های عربی و اسلامی و حتی مردمی در کشورهای جهان که محصولات رژیم صهیونیستی و شرکت‌های حامی این رژیم را تحریم کردند دلگرمی برای ما ملت فلسطین بود و آنهابه جای حکومت‌هایشان دفاع از مظلوم در برابر ظالم را نشان دادند.فارس: رژیم صهیونیستی چه زیان اقتصادی از جنگ غزه دیده است؟حسونه: اسرائیل در همه ابعاد اقتصادی ضربات سنگینی متحمل شده است خارج شدن قریب به 100 هزار کارگر فلسطینی از سرزمین‌های اشغالی از زمان شروع جنگ به بخش های مختلف به خصوص بخش عمران و ساخت و ساز این رژیم آسیب زده است. گردشگری اسرائیل هم که کاملا فلج شده زیرا دیگر اتباع هیچ کشوری جرات نمی‌کنند پایشان را در سرزمین‌های اشغالی بگذارند. بخش قابل توجهی ازبودجه 2024 اسرائیل هم که صرف هزینه‌های نظامی و مقابله این رژیم با مقاومت شده است، از همین رو باید گفت اقتصاد اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی هرگز به چیزی که قبلا بوده بازنخواهد گشت و ان شا الله این رژیم به سمت سراشیبی سقوط و نابودی کامل خواهد رفت.
۲ MB
از جمله تبعات اقتصادی عملیات طوفان الاقصی برای رژیم صهیونیستی این بود که شهرک نشینان صهیونیست دیگر به قدرت ارتش موسوم به شکست ناپذیر این رژیم اعتمادی ندارند و با تمام شدن جنگ و برقرار شدن پروازها شاهد موج کوچ بیشتر شهرک‌نشینان صهیونیست ازسرزمین‌های اشغالی به اروپا خواهیم بود افزون بر اینکه موج خروج سرمایه وسرمایه گذاران از سرزمین‌های اشغالی نیز به راه افتاده است.فارس: اقتصاد کرانه باختری هم از جنگ متاثر شده است؟حسونه: بله. امروز نظامیان صهیونیست مناطق مختلف کرانه باختری را هم با ایجاد صدها پست ایست و بازرسی به منطقه نظامی تبدیل کرده است از همین رو کار برای تجار و فروشندگان هم در وارد کردن غذا و کالا بسیار دشوار شده است. اقتصاد کرانه باختری هم کاملا تحت تاثیر تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه ضربه خورده است. نظامیان صهیونیست با استقرار در خیابان‌های شهرهای مختلف کرانه باختری به سمت کسانی که بخواهند برای حمایت از غزه تظاهرات کنند تیراندازی می‌کنند و فضای امنیتی شدیدی در آنجا حاکم است.
11:03 - 22 اسفند 1402




5 پاسخ

@user17080606727122 اسفند 1402
در پاسخ به
تازه متوجه شدید. بقیه فلسطین را با همین برنامه اشغال کرده است.وبزودی همبن بلای را سر کرانه باختری هم اجرا می کند

@user1707897042922 اسفند 1402
در پاسخ به
بر عکس میشه بجای غزه و حماس، اسرائیل نابود میشه و آمریکا هم شکست میخوره.

تصویر نمایه‌ی ‌علی محمودی‌
@Ali12322 اسفند 1402
در پاسخ به
این جنگ قطعا با پیروزی ملت غزه به پایان خواهد رسید هرچند بهای گزافی را ملت غزه با نثار خون کودکان خود پرداخت نمودند. این جنگ ناعادلانه نه تنها با شکست اسرائیل به پایان می رسد بلکه تمام ساختار نظم نوین جهانی آمریکا و غرب را هم با خود از بین خواهد برد.دیگر ملتها از قدرت ابرقدرتها هراسی ندارند.