تشکیل ۳ کمیته برای حضور بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت اسکاپ

خبرگزاری فارس: دبیر سومین اجلاس اسکاپ از تشکیل ۳ کمیته برای فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین فیروزفر امروز در جمع خبرنگاران در محل معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی با بیان اینکه سومین اجلاس وزرای کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) از 21 تا 24 آبان در تهران برگزار می‌شود، گفت: در این اجلاس سه کمیته ویژه برای زمینه‌سازی حضور بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت ایجاد می‌شود. وی افزود: کمیته اول برای ارجاع کار است که تشخیص دهد چه نوع کارها و پروژه‌هایی به بخش خصوصی واگذار شود، کمیته دوم کمیته وثایق است که نحوه گرفتن وثیقه و تضمین دولت از بخش خصوصی و برعکس در اجرای پروژه‌های زیرساخت دنبال می‌شود و کمیته سوم مربوط به قراردادها است که چه قراردادهایی بین دولت و بخش خصوصی و در چه قالبی بسته شود. وی افزود: پروژه‌های زیرساخت بین بخش خصوصی و دولت در قالب ده‌ها قرارداد مانند بیع متقابل، BOT ،BOO ،BLL و سایر قراردادها بسته می‌شود که مثلا یک قرارداد حدود 200 صفحه مطالب حقوقی دارد که باید روی مفاهیم آن کار کارشناسی انجام شود. دبیر سومین اجلاس اسکاپ اظهار امیدواری کرد: مجموعه کمیته‌های سه‌گانه تا پایان دی‌ماه کارشان به پایان رسد. وی افزود: بسته نظام فنی و اجرایی، مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت توسط معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی نهایی خواهد شد.
فیروزفر در پاسخ به این پرسش که در قانون بودجه 91 آمده بود، از توان بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های عمرانی استفاده شود، آیا چنین امری محقق شده گفت: هنوز بسته نظام فنی و اجرایی نحوه مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی تهیه نشده و امیدوارم، تا پایان سال این بسته تدوین شده و برای بودجه سال آینده زمینه مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های عمرانی فراهم شود. فیروزفر افزود: در قانون بودجه 91 و نیز مواد 102 و 214 قانون برنامه پنجم احکامی آمده است که لزوم مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های عمرانی را در کنار استفاده از منابع بودجه عمومی دولت ذکر شده است. وی گفت: با وجود ظرفیت‌هایی که در بخش خصوصی در 10 سال گذشته ایجاد شده، اما آماری از حضور بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت در اختیار ندارم. دبیر سومین اجلاس اسکاپ همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای طرح بهداشتی آب و فاضلاب در شهرها و با مشارکت مردم از پروژه‌های اسکاپ به شمار می‌رود، گفت: یکی از محورهای اسکاپ حضور در پروژه‌های مدیریت آب و فاضلاب است که اولویت آن به شمار می‌رود و در مورد خطوط انتقال آب، دستگاه‌های تصفیه و پروژه‌های آب و فاضلاب که هم پرهزینه است و هم داوطلب ندارد، راه‌های مشارکت بخش خصوصی در انجام این پروژه‌ها در اسکاپ بررسی می‌شود.
فیروزفر تاکید کرد: در زمان برگزاری اجلاس وزرای اسکاپ در تهران فرصت مناسبی است که سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ظرفیت‌های انجام سرمایه‌گذاری در کشور را هم به بخش خصوصی و هم دولتی سایر کشورها معرفی کرده و سرمایه‌گذاران خارجی را برای حضور در ایران دعوت کند. وی تاکید کرد: بیانیه اجلاس اسکاپ در تهران قبلا توسط ایران تهیه شده و به تایید اولیه کارشناسان این کشورها در اجلاس بانکوک تایلند رسیده است و در اجلاس وزرای اسکاپ در تهران به تصویب خواهد رسید و در سال 2013 به صورت بیانیه اسکاپ اعلام خواهد شد. فیروزفر تاکید کرد: همچنین در راستای دعوت از شرکتهای بخش خصوصی کشور برای حضور در پروژه‌های زیرساخت در روز سه‌شنبه هفته جاری حدود 400 شرکت خصوصی و تعاونی از ایران در اجلاس شرکت می‌کنند. دبیر سومین اجلاس اسکاپ افزود: سومین اجلاس اسکاپ در تهران بعد از اجلاس سران جنبش عدم تعهد دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است و نشان می‌دهد، علی‌رغم همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها جمهوری اسلامی کانون توجه کشورهای آسیا و اقیانوسیه قرار گرفته است. فیروزفر تاکید کرد: برای مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت لازم است، ریسک سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی کاهش یافته و نرخ بازگشت سرمایه و نیز بازدهی آن برای بخش خصوصی افزایش یابد، تا انگیزه‌ای برای حضور در پروژه‌های زیرساخت ایجاد شود.
دبیر سومین اجلاس اسکاپ خاطرنشان کرد: ‌از سال 1990 تا 2010 در جهان حدود 1700 میلیارد دلار از محل مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت حمل و نقل، مخابرات، ‌آب و فاضلاب و فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری شده است. وی تاکید کرد: همچنین در 10 سال گذشته حدود 1400 پروژه به ارزش 270 میلیارد یورو در کشورهای اروپایی با مشارکت بخش خصوصی اجرا شده است. * تامین مالی اسلامی در اسکاپ دبیر سومین اجلاس اسکاپ افزود: یکی از ظرفیت‌های حضور بخش خصوصی در پروژه‌های زیرساخت استفاده از ابزارهای مالی اسلامی مانند انتشار صکوک و اوراق مشارکت در بازارهای اسلامی است که به عنوان یک ظرفیت جدید در اجلاس اسکاپ معرفی می‌شود. وی افزود:‌در اجلاس وزرای اسکاپ روز چهارشنبه آقایان رحیمی، معاون اول و مرادی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و خانم هیزر معاون دبیر کل سازمان ملل سخنرانی می‌کنند و 4 وزیر ارتباطات، نفت، مسکن و شهرسازی و نیرو در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد. *پیشنهاد تشکیل بانک توسعه آسیایی فیروزفر همچنین از ارائه پیشنهاد تشکیل بانک توسعه آسیایی در این اجلاس خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت در حال توسعه کشورهای آسیا چنین بانکی نقش مهمی در فرآیند رسیدن این کشورها به توسعه خواهد داشت. انتهای پیام/
راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد
13:11 - 20 آبان 1391

2 بازنشر
8 بازدید




1 پاسخ