در آمد 1936 ميليارد توماني دولت از واگذاري سهام
خبرگزاري فارس: عملكرد 9 ماهه عرضه سهام توسط سازمانها و نهادهاي دولتي با واگذاري بيش از 6/7 ميليارد سهم به ارزش هزار و 936 ميليارد تومان همراه شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، آمار عرضه سهام سازمانها و نهادهاي دولتي از ابتداي سال تا پايان آذر ماه نشان مي دهد كه 5 مجموعه دولتي در مجموع 7 ميليارد و 698 ميليوني و 66 هزار و 759 را در تابلوهاي معاملاتي بورس به فروش رسانده اند و از اين محل افزون بر هزار و 936 ميليارد تومان براي دولت درآمد كسب كردهاند.
بر اساس اين گزارش، در ميان اين 5 مجموعه دولتي، سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني (ايميدرو) از كارنامه بسيار مطلوبي برخوردار بوده به طوري كه حدود 98 درصد از واگذاري ها توسط اين سازمان وابسته به وزارت صنايع و معادن انجام شده است.
ايميدرو در طول 183 روز كاري بورس به تنهايي 7 ميليارد و 604 ميليون و 656 هزار و 114 سهم را به ارزش هزار و 921 ميليارد تومان به فروش رسانده است.
در عملكرد ايميدرو بايد به واگذاري 7/4 ميليارد سهم به ارزش 453 ميليارد تومان به كارگزاري سهام عدالت اشاره كرد.
سازمان گسترش نيز در حالي 9 ماهه 75 ميليون و 851 هزار و 211 سهم را به ارزش 1/10 ميليارد تومان واگذار كرده و در رتبه دوم ايستاده كه در اين مدت شركت مادر تخصصي ساتكاب (وابسته به وزارت نيرو) از طريق واگذاري 13 ميليون و 613 هزار و 141 سهم براي دولت 4/2 ميليارد تومان درآمد كسب كرده است.
بر اساس اين گزارش، شركت ملي صنايع پتروشيمي كه از ابتداي سال تا اواخر آذر سهمي را واگذار نكرده بود در هفته پاياني پاييز اقدام به فروش 3 ميليون و 327 هزار و 566 سهم به ارزش 19/2 ميليارد تومان كرد و در رتبه چهارم واگذاري ها قرار گرفت.
اين گزارش آورده است كه سازمان خصوصي سازي كه متولي واگذاري سهام دولتي است به طور اصالتي فقط 608 هزار و 728 سهم را در 9 ماهه به فروش رسانده كه ارزش اين تعداد سهام به فروش رسيده بيش از 123 ميليون برآورد شده است.
به گزارش فارس، درآمد هزار و 936 ميليارد توماني دولت از محل فروش سهام در شرايطي بدست آمده كه در سال 86 سهام شركت هاي فولاد خوزستان، فولاد خراسان، ايرالكو و سيمان دشتستان توسط ايميدرو براي اولين بار در بورس عرضه شده است و چنين درآمدي با سرمايه حدود 19 شركت 100 ميليارد تومان برابري مي كند.
انتهاي پيام/
14:00 - 4 دی 1386