استفاده از ژل پليمر در استخراج نفت عملي شد
خبرگزاري فارس: امكان سنجي، طراحي و كاربرد ژل پليمر براي تعديل مخروطي شدن آب در چاه توليدي شماره 13 آب تيمور در پژوهشكده علوم و تكنولوژي پليمر پژوهشگاه صنعت نفت با موفقيت انجام شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت مسئول پروژه فوق در اين خصوص گفت: چاه شماره 13 از مخزن آب تيمور در شركت بهرهبرداري كارون از شركتهاي تابعه شركت ملي نفت مناطق نفتخيز جنوب به دليل ميزان بالاي آب همراه نفت كه به علت پديده مخروطي شدن آب در اين چاه گزارش شده بسته و غير قابل بهرهبرداري شده بود.
ركابدار در ادامه افزود: در همين راستا پروژه كاربرد ژل پليمر در چاه آب تيمور شماره 13 بنا به درخواست شركت فوق در دستور كار پژوهشكده پليمر قرار گرفت و با همكاري پژوهشكده اكتشاف و توليد با موفقيت به پايان رسيد.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به آنكه يك درصد افزايش ضريب بازيافت برابر است با 5 ميليارد بشكه نفت اضافي، لذا سرمايهگذاري در خوص كاربرد ژل پليمر در بخش ازدياد برداشت از نظر فني و اقتصادي قابل توجيه است.
ركابدار در پايان افزود: با توجه به اينكه تنها در دو كشور آمريكا و كانادا از اين فناوري براي افزايش بازيافت نفت در بعضي حوزههاي نفتي استفاده كردهاند و اين امر براي اولين بار در كشور ما به وقوع ميپيوندد افتخار بزرگي براي كشور است.
انتهاي پيام/
10:30 - 30 دی 1385