تکاپوی بیشتر پاکستان برای یک توافق؛ اختلافات پابرجاست

سفر فرمانده ارتش پاکستان عاصم منیر، گفتگوهای مربوط به توافق بین ایران و آمریکا را وارد فاز جدیدی کرده است، اما همچنان برخی اختلافات به قوت خود باقی است. تلاش‌های برخی دیگر از بازیگران منطقه‌ای از جمله مقامات قطری هم تا این لحظه، نتوانسته واشنگتن و تهران را به یک توافق برساند.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛ آنچه بیش از همه روند رسیدن به یک توافق را با موانع جدی مواجه کرده است، یک موضوع است: آمریکا همه چیز را یکجا می‌خواهد. این کشور تصور می‌کند که حالا با تهدید از سرگیری حمله نظامی می‌تواند ایران را برای هر خواسته‌ای تحت فشار قرار دهد.واشنگتن قصد دارد با سوءاستفاده از شرایط پرتنش، ایران را به امتیازدهی بر سر هسته‌ای مجبور کند. در نقطه مقابل، ایران می‌خواهد گفتگوهای هسته‌ای، به بعد از پایان جنگ و تضمین‌های عدم تجاوز مجدد، موکول شود.از سوی دیگر، ایران قصد دارد سیستم جدید خود را بر تنگه هرمز اعمال کند و بارها تأکید کرده شرایط تنگه هرمز به قبل از آن باز نخواهد گشت. با این حال آمریکا با اخذ عوارض از تنگه هرمز مخالف است.امروز (شنبه)، العربیه به نقل از یک منبع ایرانی نوشته است که «چیزی که تهران می‌خواهد توافق بر سر اصولی است که چگونگی پایان جنگ را مشخص کند.» با این حال این منبع تأکید کرده که «هرچیزی که تاکنون مطرح کرده‌ایم مورد پذیرش آمریکا قرار نگرفته است.»این رسانه همچنین از سفر یک هیأت فنی-حقوقی بنا به درخواست «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان به تهران خبر داده بود. این اخبار در شرایطی مطرح می‌شود که سخنگوی وزارت خارجه ایران اسماعیل بقائی، مسائل مطرح شده در رسانه‌ها در مورد مسائل هسته‌ای را «گمانه‌زنی رسانه‌ای» توصیف کرده بود.دیدار مجدد عاصم منیر با وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی در روز شنبه، گمانه‌زنی‌ها در مورد شدت یافتن تلاش‌ها برای رسیدن به توافق را افزایش داده است. منیر شب گذشته هم با عراقچی دیدار کرده بود.
رسانه‌های سعودی مدعی شده‌اند که مسئولان پاکستانی پیام‌های تهدیدآمیز آمریکا را به ایران منتقل کرده‌اند. طبق ادعای العربیه، در این پیام‌ها، ایران به ازسرگیری حملات نظامی از سوی آمریکا در صورت رد کردن توافق تهدید شده است.منیر همچنین با رئیس مجلس ایران محمد باقر قالیباف و رئیس‌جمهور ایران مسعود پزشکیان هم دیدار کرده‌اند.
از طرف دیگر، سفر امروز نخست‌وزیر پاکستان شهباز شریف، به چین هم احتمال میانجی‌گری چینی‌ها را نیز افزایش داده است. روز جمعه پاکستان اعلام کرده بود که «به همراه چین برای پایان جنگ در غرب آسیا تلاش می‌کنیم.» اسلام‌آباد تأکید کرده بود که نخست‌وزیر پاکستان در سفر به چین، آخرین تحولات مربوط به ابتکار پاکستان و چین برای پایان دادن به درگیری در خاورمیانه (غرب آسیا) را مورد بحث قرار خواهد داد.علاوه بر این، سید علی هاشم، خبرنگار الجزیره، هم مدعی شده که یک مقام بسیار بلندپایه منطقه‌ای در سکوت خبری، از ایران دیدار کرده است.
تنگه هرمز و ذخایر اورانیوم؛ دو مسئله محل اختلاف«ذخایر اورانیوم غنی‌شده» و «تنگه هرمز» به دو موضوع مهم محل اختلاف واشنگتن و تهران تبدیل شده‌اند. گزارش رسانه‌ها و برخی خبرنگاران از مخالفت آمریکا با اخذ عوارض از تنگه هرمز خبر می‌دهد. این در حالی است که ایران پیش‌تر خواستار اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز و پیاده‌سازی سیستم خود بر این تنگه شده بود.علاوه بر این، آمریکا خواستار خروج ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران (۶۰ درصد) از خاک این کشور به مقصد واشنگتن است. طبق گزارش‌های منتشر شده، ایالات متحده حتی با تحویل این ذخایر به یک کشور ثالث مانند روسیه هم مخالفت کرده است. این در حالی است که ایران بارها با خروج ذخایر اورانیوم از خاک خود مخالفت کرده است.ترامپ تمام ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران را می‌خواهد. این در حالی است که این ذخایر یکی از مهم‌ترین ابزارهای بازدارندگی ایران در مقابل دشمنانش به حساب می‌آیند. به عقیده کارشناسان، احتمال حمله مجدد در صورت تحویل این ذخایر، بیش‌از‌پیش افزایش می‌یابد زیرا ایران یکی از اصلی‌ترین ابزارهای بازدارنده خود را از دست می‌دهد. تجربه لیبی پیش روی ایران است.
توپ در زمین آمریکا استترامپی که با حمله نظامی نتوانسته ایران را وادار به تسلیم کند، اکنون در مذاکرات به دنبال به دست آوردن حداکثر خواسته‌های خود است. او این بار هم باز به تهدید نظامی متوسل شده است. این در حالی است که کارشناسان غربی معتقدند ترامپ «نمی‌تواند با حمله نظامی، تهران را به تسلیم وادار کند.»ترامپ پیش‌تر از کارت جنگ استفاده کرده و به نتیجه مدنظر خود نرسیده است و تکرار آن هم نمی‌تواند شرایط را برای او بهتر کند. هر گونه ماجراجویی دوباره، با حمله ایران به تأسیسات و زیرساخت‌های منطقه‌ای همراه خواهد بود.واشنگتن برای چندمین بار فرصت دارد تا اشتباهات گذشته را جبران کرده و به توافق «خوب» با ایران دست یابد. ادامه زیاده‌خواهی آمریکا هم خودِ این کشور و هم منطقه را به تنش خواهد کشید.#پاکستان#عاصم_منیر#آمریکا #جنگ #ایران #مذاکرات
15:18 - 2 خرداد 1405
سیاست خارجی
بین‌الملل
آمریکا و اروپا

3 بازنشر1 واکنش
50٫9k بازدید




23 پاسخ

@Vahid63ja3 ساعت پیش
در پاسخ به
جهت یادآوری خبرگزاری فارس و مسئولان پیش شرط های ورود به مذاکره:۱- پایان جنگ در همه جبهه ها.. ۲- لغو تحریم ها.. ۳- آزادسازی دارایی های بلوکه شده.. ۴- مدیریت ایران بر تنگه هرمز.. ۵- خروج نیروهای آمریکایی از منطقه مردم فراموشکار نیستند.

@user1709105851223 ساعت پیش
در پاسخ به
اصلا من تعجب میکنم این پاکستان دشمن ماست تا حالا چندبار ما رو به اقدام نظامی تهدید کرده بود قبلا بعد مسئولان ما میان میگن اره پاکستان با میانجی ما شو پاکستان خودش برای ما بیشتر دشمن هست تا امریکا😡😡😡😡😡

تصویر نمایه‌ی ‌Mahan Ahmadi‌
@Mahan_ahmadi3 ساعت پیش
العربیه ادعا کردهعاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان و احمد وحیدی دیدار خواهند داشت!؟!سردار وحیدی رسماً تو لیست ترور صهیونسیتها و آمریکاستاجازه ندین این آدم با همه مسئولین دیدار کنه

تصویر نمایه‌ی ‌سهیل کی ارسلان‌
@user1750406073973 ساعت پیش
در پاسخ به
خونخواهی رهبر شهید چه شد؟

تصویر نمایه‌ی ‌حمید کرمی‌
@hodhod3 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌حمید کرمی‌
حمید کرمی

@hodhod  •  18 اردیبهشت 1405

امروز که در شرف پاسخ به پیشنهاد آمریکایی‌ها هستیم به این فکرکنید شاید دوباره جلسه بعدی آنها نیز مانوری تاکتیکی برای کاهش ۴۰ دلاری قیمت جهانی نفت باشد.حداقل پیش از هر اعلامی درراه اندازی هیات ۷۰ نفره! بخاطر خلق چنین فرصتی برای آمریکایی‌ها، ۱۳۰ میلیارد بلوکه شده را نقد کنید تا دوباره احساس غبن نکنیم.

@ahmadakh3 ساعت پیش
در پاسخ به
وقتی در مقابل نقض صریح چندین باره اتش بس میشینیم و فقط نگاه میکنیمباید هم اینطوری بشه که هی مارو تهدید کننددارم پی میبرم به اینکه واقعا از نظر نظامی توان مقابله نداریم ...اگر داریم پس چرا جواب دندان شکن به نقض چندین باره اتش بس ندادیم؟که اگر میدادیم الان محاصره دریایی نبودیم

@MoHsEn110683 ساعت پیش
در پاسخ به
جفری ساکس نظریه‌پرداز آمریکایی: ️نشانه‌ای از توافق وجود ندارد.️ترامپ در حال بازی دادن بازارها است.️آمریکا یک دولت گانگستری است!

@Vahid63ja2 ساعت پیش
در پاسخ به
در هر حال تا توییت جدید ترامپ از قول یک مقام مطلع یا یک مقام بلندپایه هزار جور خبر متناقض میاد بیرون..

تصویر نمایه‌ی ‌قدرت_پیشرفت_عدالت‌
@Power_Progress_Pride2 ساعت پیش
در پاسخ به
بیجهت کشور، بازار کار و سرمایه و مردم را معطل نکنید. استعمار با مذاکره برتری ژئوپولیتیک ایران را تحمل نمیکند و فقط زور وادارش میکند بپذیردهر چه زودتر بازدارندگی هسته ای و قاره پیما را اجرایی کنید.

@user1748727538352 ساعت پیش
در پاسخ به و

بوی بد فاضلاب و ایجاد بیماری بین شهروندان

مطالبه

ساماندهی فاضلاب و رفع بوی نامطبوع در مناطق نیرو و فرهنگ‌شهر، شوشتر

رهاسازی آب فاضلاب در رودخانه بدون ایجاد سرپوش مناسب بر مسیر فاضلاب، موجب انتشار بوی نامطبوع در مناطق نیرو و فرهنگ‌شهر شوشتر شده است.

استانداری خوزستان، فرماندار شوشتر، دادستان شهر شوشتر

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

نمایش گزارش


@user17091009305560655472 ساعت پیش
در پاسخ به
هر نوع عقب نشینی موجب زیاده طلبی بیشتر امریکا میشود و همچنین موجب خدشه دارشدن امنیت ملی و استقلال کشور راهی جز مقاومت و مبارزه و زدن ضربات سخت به دشمن وجود نداردامریکا صرف نظر از هر توافقی ،هر گاه که امید به پیروزی در جنگ داشته باشد بلادرنگ حمله میکندهیچ تضمین واقعی به جز قوی شدن وجود ندارد

تصویر نمایه‌ی ‌9**5585‌
@Yamahdi31382 ساعت پیش
در پاسخ به
10 شرط رهبری بر هر مسئولی واجب است اجرای آن قانون و واجب استهر مسئولی از این ۱۰ شرط کوتاه بیاید خلاف قانون و شرع و امر ولی مسلمین عمل کردهآقایان ما 90 روز است مرجع عالی قدر خود را از دست داده ایم انتقام خون ایشان رو میخوایم ، چطور می‌خواهید جواب شهدا را بدهید از خدا بترسید و به آیات قرآن پشت نکنید

@user17091015680357779082 ساعت پیش
در پاسخ به
چندین روز قبل گفتم ذخایر اورانیوم و تنگه هرمز چیزی هست که سایه جنگ رو از کشور دور نگه میداره . آمریکا دقیقا میدونه چی میخواد و به محض اینکه ذخایر اورانیوم رو بدیم با خیال راحت به کشور ما حمله خواهد کرد چون هدف آنها تضعیف مداوم و در نهایت از بین بردن قدرت کشورمون هست .

@user17091009930785288962 ساعت پیش
در پاسخ به
مدیریت ایران بر تنگه هرمز یعنی از بین رفتن تحریم ها ،آمریکا و نوچه هایش نمیخواهند و با بازی کلمات این مهم رو پنهان میکنند

تصویر نمایه‌ی ‌امیر حسام رجایی‌
@amirhes2 ساعت پیش
ملت ایران عاجزانه درخواست دارد،مخاصمه هرگز پایان نیابد و این مسیر تا پایان کامل اسراییل و امریکا از روی زمین ادامه یابد!هرگونه توافق ادامه خیانت به ملت کوروش است!#اینترنت

تصویر نمایه‌ی ‌ابراهیم بیان‌
@user1768341044422 ساعت پیش
در پاسخ به
پمپاژ ناامیدی نکنید

@user1774500945412 ساعت پیش
در پاسخ به
من اگر باشم جای نیروهای مسلح اگر این دفعه غلطی کردن کل خاورمیانه که هیچ اروپا را با خاک یکسان میکردن حتی هم خودم وکل خانواده ام را یکبار برای همیشه جرأت میخواد که داشته باشید همه را به خاک وخون میکشیدم چندساله دیگه می‌خواهیم عمر کنیم

@alst872 ساعت پیش
یکم شفاف باشید تو مرحلهٔ دوم توافقی که فعلاً منتشر شده غنی‌سازی به ۳.۶٪ محدود شدهلطفاً سریع‌تر تأیید یا تکذیب کنید چون دسترسی شما به «مقام ارشد» قطعاً از دراپ سایت بیشتره!