مرکز نوآوری و ایده‌پردازی راه‌اندازی شد/ «کتاب نظریه» رونمایی می‌شود

دبیر شورای سیاستگذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از راه‌اندازی مرکز نوآوری و ایده‌پردازی برای شناسایی افراد برجسته علمی خبر داد و گفت: در این کنگره از کتاب نظریه رونمایی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، فرزاد جهان‌بین، دبیر شورای سیاست‏‌گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به برگزاری سومین کنگره گفت: خوشبختانه مسیر کنگره سوم نسبت به دو کنگره قبلی رو به رشد بوده و این امر برای کارشناسان مشهود است.وی با بیان اینکه «مسئله محور» شدن کمیسیون‌های سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از جمله ویژگی‌های این کنگره محسوب می‌شود، اظهار کرد: گفتمان‌سازی و ناظر بودن بر مفاهیم بنیادی توسط کمیسیون‌ها در دستور کار سومین کنگره است و این امر با جدیت و دقیق تر دنبال می‌شود.جهان‌بین با تاکید بر اینکه تعداد مقالات ارائه شده به سومین کنگره علوم انسانی اسلامی کیفی‌تر شده است، افزود: در دوره جدید افراد و صاحب نظرانی حضور یافته‌اند که برای خود صاحب سبک هستند.دبیر شورای سیاست‏‌گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه «کتاب نظریه» در این کنگره رونمایی خواهد شد، تصریح کرد: این مهم در کنار ارائه مقالات در راستای نظریه پردازی تدوین شده است.وی با تاکید بر اینکه در حد فاصل اتمام کنگره دوم و برگزاری کنگره سوم، مرکز نوآوری و ایده پردازی راه اندازی شد، ادامه داد: مرکز نوآوری و ایده‌پردازی با شناسایی افراد بر جسته زمینه رشد علمی را فراهم می‌کند.
جهان‌بین هم‎سانی سطح علمی در کمیسیون‌های کنگره سوم را از دیگر نکات برجسته و ویژگی‌های بارز دانست و با بیان اینکه این مهم در کنگره های قبلی با ضعف روبرو بود، اظهار داشت: سطح علمی برخی کمیسیون‌های سومین کنگره علوم انسانی اسلامی در حد برگزاری یک همایش ملی ارزیابی می‌شوددبیر شورای سیاست‏گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به مراحل ارزیابی علمی آثار برای حضور در سومین کنگره، اظهار کرد: در اولین مرحله دو داور آثار را ارزیابی کردند و با رای این افراد آثار منتخب به کنگره راه یافتند؛ در صورت عدم رای داوران در مرحله اول، داور سوم برای ارزیابی نهایی آثار را مورد بررسی قرار داده است.جهان‌بین همچنین تاکید کرد: در سومین کنگره علوم انسانی اسلامی سطح داوری‌ها در جمع بندی نظریه پردازی ها افزایش داشته است.وی با بیان اینکه تجربه اسلام نشان داده بومی سازی علوم آثار خوبی داشته است، ادامه داد: اقدامات خوبی در زمینه بومی سازی علوم توسط کشورهایی نظیر چین، مالزی، لبنان، پاکستان و سایر کشورها انجام شده است.*حضور 8 استاد برجسته جهان اسلام در کنگره علوم انسانی اسلامیدبیر شورای سیاست‌‏گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه در هر کنگره 7 الی 8 نفر از صاحب‎نظران کشورهای جهان اسلام برای حضور در کنگره دعوت می شوند، گفت: این افراد دارای تجربیات و نظرات خوبی هستند از این رو مواضع علمی میهمانان بین المللی کنگره دارای کیفیت بالایی است.
جهان‌بین با اشاره به اینکه قبل از برگزاری هر کنگره جلسات هم اندیشی اساتید تشکیل می‌شود، گفت: در این جلسات آخرین دستاوردهای علمی مورد بررسی قرار می گیرندوی با بیان اینکه بدون تردید تحول در علوم انسانی جز با تعامل علمی و جدی حوزه و دانشگاه به سرانجام نخواهد رسید، افزود: تعامل دانشگاه و حوزه باید در عمل دیده شود؛ به عنوان مثال کمیسیون روانشناسی سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از صاحب‎نظران دانشگاه و حوزه تشکیل شده است که این موضوع خود قدم برداشتن در راستای تعامل است.دبیر شورای سیاست‏گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه بحث و تبادل نظر میان اساتید دانشگاه و حوزه کمک شایانی به تحول در علوم انسانی می‌کند، اظهار کرد: تجربه تعامل بین حوزه و دانشگاه از جمله ویژگی‌های مثبتی است که در کنگره علوم انسانی اسلامی قابل مشاهده است.جهان‌بین با اشاره به اینکه مسائل، مشکلات و نارسایی‌هایی در علوم انسانی دانشگاه‌ها وجود دارد، تصریح کرد: نارسایی ها در 3 حوزه مبانی و بنیادها، نظام های نظری و علمی و کاربردی سازی علوم است.وی ادامه داد: در برخی از مرحله های ذکر شده پیشرفت هایی نیز وجود دارد که قابل تقدیر است از این رو برای محسوس شدن پیشرفت ها باید منتظر سپری شدن زمان ماند.
* دستیابی به تمدن نوین اسلامی در گرو رشد علوم انسانی استجهان‌بین در ادامه به اهمیت ارتباط تحول در علوم انسانی و ایجاد تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: تمدن همانند سخت افزار است و نیز معماری و روح حاکم بر یک تمدن فرهنگ یا همان نرم افزار است که نقش سیستم عامل را بازی می کند و این مهم در علوم انسانی گنجانده شده استوی همچنین مهمترین مسئله در ارتباط با تحول در علوم انسانی و ایجاد تمدن نوین اسلامی را امتداد اجتماعی دینی عنوان کرد و افزود: امتداد اجتماعی دینی یعنی مبانی دینی مانند هستی شناسی اسلامی و غیره رواج پیدا کند و بر اساس آن نیز نظام سیاسی، اقتصادی و غیره گسترش یابد.دبیر شورای سیاست‏گذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه در حوزه های علمیه برای هر رشته انجمن های علمی تخصصی تشکیل شده است که به پیشرفت علوم انسانی اسلامی کمک زیادی می کند.انتهای پیام/ک.
جهان‌بین
11:57 - 10 اکتبر 2015

3 بازنشر
16 بازدید




1 پاسخ