نظریه‌های تقریب مذاهب اسلامی وارد مرحله عمل شود

دوازدهمین کنفرانس علوم فقهی در سلطنت عمان با تاکید بر ضرورت تقریب میان مذاهب اسلامی و وحدت میان مسلمانان به کار خود پایان داد و اعلام کرد نظریه‌های تقریب مذاهب اسلامی باید وارد مرحله عمل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از مسقط، در این کنفرانس چهار روزه که با عنوان «فقه نگرش به جهان و زندگی در آن؛ مذاهب فقهی و تجربه‌های معاصر» برگزار شد بیش از 150 تن از علما و روحانیون و اندیشمندان جهان اسلام از جمله ایران افق‌های جدید پیش روی محققان فقه اسلامی و همچنین ارائه فقه اسلامی و معرفی آن به نقاط مختلف جهان و یافتن راه حل برای مسائل انسانی و افزایش آگاهی جوامع اسلامی و جهان نسبت به احکام دین را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند. این کنفرانس که با حضور مفتی‌های عمان، مصر و ترکیه و بوسنی و هرزگوین همراه بود در بیانیه پایانی خود با اشاره به تاکید دین مبین اسلام بر میانه روی و احترام متبادل انسان‌ها، استقرار و امنیت کشورها و ملت‌های جهان را برپایه همکاری و تبادل نظر و همزیستی مسالمت آمیز دانست و خاطرنشان کرد: آشنایی با مفاهیم حق و عدالت و همزیستی از محورهای مهم برای اصلاح جوامع جهان است و راه دستیابی به آن گفت‌وگو و تبادل نظر و احترام علما و اندیشمندان جهان اسلام به پایه‌های فکری یکدیگر است. این بیانیه در ادامه به همزیستی مسالمت‌آمیز مسلمانان در کنار یکدیگر در طول تاریخ اشاره کرده و می‌افزاید: در مذاهب اسلامی اصطلاحات قدیمی دارالاسلام و دارالحرب نسبت به جهان معاصر بایست تغییر کند و اصطلاحات جدیدی جایگزین آن باشد که بتواند پاسخگوی نیاز امروز بوده و زمینه لازم برای زندگی مسالمت آمیز میان مسلمانان با یکدیگر و مسلمانان با غیر مسلمانان بوجود آورد.
شرکت کنندگان در این کنفرانس همچنین به بررسی پایه‌های قانون بین‌المللی معاصر با تکیه بر فقه اسلامی پرداختند و با اشاره به پیشتازی مستمر فقه اسلامی در طول تاریخ نسبت به قوانین غرب، بر ضرورت توسعه و تحول در آن تاکید کردند خاطرنشان ساختند: حقوقدانان اسلامی با تکیه بر فقه اسلامی و فقه زندگی توانسته‌اند در زمینه‌های مختلف قوانین بین‌المللی همچون مصونیت دیپلماتیک و روابط بین‌الملل و گفت‌وگوی تمدن‌ها و همکاری‌های معارفی و علمی و همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی وارد شدند و در مرحله کنونی ضرورت دارد تا نظریه‌ها وارد مرحله عمل در کشورهای اسلامی شده و برخی قوانین نیازمند آن است که با توجه به دوران معاصر و با تکیه بر قرآن و اسلام وارد تغییر و تحول شود. یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این کنفرانس همزیستی مسلمانان با غیرمسلمانان بوده است و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس با برشمردن ضرورت تعامل و معیارهای لازم برای زندگی با غیر مسلمانان، اظهار داشتند: امروزه ضرورت دارد با توجه به اینکه جامعه جهانی برخوردار از فرهنگ‌های مشترکی با یکدیگر شده است زمینه قانونی و شرعی برای وجود گردشگران و مهاجران در کشورهای اسلامی ایجاد شود. انتهای پیام/س
کنفرانس علوم فقهی عمان
00:15 - 21 فروردین 1392

2 بازنشر
16 بازدید




1 پاسخ