نقشه صنعت نشر سال 2012/ از نابرابری جهانی تا قدرتمندترین‌ها

خبرگزاری فارس: نقشه 2012 جهانی از بازار چاپ و نشر، نمایشی از نابرابری قابل توجه در جهان است. تعداد کمی از کشورها مراکز قدرتمندی از نظر بازار نشر هستند و بیشتر بازارهای جهانی دچار مشکلند و در حاشیه به سر می‌برند.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس اخیرا اتحادیه بین المللی ناشران برای نخستین بار نقشه جهانی بازار نشر در سال 2012 را تهیه و در پایگاه اطلاع رسانی‌اش منتشر کرده است. نقشه بازار نشر در جهان راه آیینه تمام نمایی از وضعیت کتاب ها و صنعت نشر در جهان است. این نقشه تصویری از میزان دسترسی به کتاب و به تبع پیشرفت صنعت نشر را نشان می‌دهد و روشن می‌کند که در چه مکان‌هایی کتاب به راحتی منتشر و خوانده می‌شود و در چه جغرافیایی موانع پنهان یا آشکار فرهنگی، اجتماعی یا اقتصادی مانع از جریان کتاب و کتاب‌خوانی می‌شود. این نقشه و داده هایی که همراه با خود ارائه می‌کند وسیله‌ای برای درک بهتر فرصت‌ها، و در عین حال چالش‌ها در خواندن و دسترسی به کتاب در سطح جهانی است. نقشه 2012 جهانی از بازار چاپ و نشر، نمایشی از نابرابری قابل توجه در جهان است. تعداد کمی از کشورها مراکز قدرتمندی از نظر بازار نشر هستند، و بیشتر بازارهای جهانی نشر دچار مشکل هستند و در حاشیه به سر می‌برند. با این حال نقشه جهانی از بازار چاپ و نشر و داده های حاصل از آن را می‌توان مبنایی برای پژوهش در تحولات بازار، در نظر گرفت که می‌تواند به همه کسانی کمک کند که نوعی دنبال فرصت‌های بزرگ در کسب و کار چاپ و نشر و صنایع وابسته به آن هستند. تهیه کنندگان این نقشه امیدوار هستند جهان در حوزه صنعت نشر هر سال به سمت یک نقشه استاندارد تبدیل شود. * روش تهیه نقشه جهانی بازار نشر 2012
نقشه جهانی از بازار چاپ و نشر نشان دهنده ارزش بازارهای داخلی نشر با توجه به قیمت تمام شده برای مصرف کنندگان است. این روش به این دلیل انتخاب شده که به نظر می‌رسد، قابل تحقیق‌ترین و اساسی ترین روش برای به دست آوردن درک درستی از وضعیت چاپ و نشر در سراسر جهان بر مبنای تجربی است. هرچند جنبه های متنوع تر و بدیهی‌تری برای سازماندهی چنین نقشه‌ای به ذهن می‌رسد اما محققان این نقشه این روش را به عنوان یک روش ساده انتخاب کرده‌اند. تلاش و تحقیقات اولیه در سال 2011 توسط انجمن ناشران بین المللی (IPA) شروع شد، که بودجه تکمیلی از نمایشگاه کتاب لندن و اکسپوی کتاب امریکا دریافت کرد. *3گام تا تهیه نقشه اولین گام برای جمع آوری اطلاعات با ورود سه شاخص اصلی: فروش خالص کل ناشران در بازار، ارزش بازار با توجه به قیمت کتاب برای مصرف کننده و تعداد عنوان کتاب‌های چاپ جدید و تجدید چاپی در سال شروع شد. این داده‌ها از انجمن ملی ناشران در هر کشور یا سازمان‌ها و زارت‌خانه های مربوط به آن گرفته شده است. پس از گردآوری این اطلاعات، یافته‌ها برای یافتن خطاهای احتمالی یک سال قبل از انتشار این گزارش دوباره در سال 2011 و اوایل سال 2012 بررسی شده است.
مرحله دوم مصاحبه با حرفه‌ای‌های صنعت نشر مثل ناشران، برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب و واسطه‌های منطقه‌ای کتاب، برای ارزیابی انتقادی داده‌های مرحله اول بود. همچنین در این مرحله بخش از آمار صادرات بازارهای صادراتی کتاب مثل (انگلستان، ایالات متحده، فرانسه و اسپانیا) برای مناطقی استفاده شده که آمار روشنی از بازار نشرشان وجود نداشت و بیشتر وارد کننده کتاب هستند. مرحله سوم به کاوش در زمینه سابقه چاپ و نشر در کشورها و ارتباطشان با جمعیت و میزان نشر و سرانه درآمد ملی هر کشور بوده است، و بازار نشر در مقایسه با این پارامترها از این جهت می‌تواند منعکس پارامترهای اجتماعی و اقتصادی در یک کشور باشد. سرانجام از مجموع این اطلاعات مکانیسمی برای برآورد اندازه بازار چاپ و نشر مناطق دیگر استفاده شده است و سپس قابلیت اعتماد این برآوردها با ارزیابی کارشناسان محلی هر کشور تطابق داده شده است. * نکاتی در مورد منابع، روش‌ها و اعتبار نقشه این داده‌ها بر فروش خالص ناشران و ارزش بازار چاپ و نشر بر اساس قیمت مصرف کننده جمع‌آوری شده‌اند. بهترین منابع در به دست آوردن این اطلاعات، سازمان‌های تجارت حرفه‌ای و یا آمار دولت‌ها بوده است. در نقشه هر کجا از اعداد تخمینی استفاده شده به رنگ خاکستری نمایش داده شده است. علاوه بر این، با اضافه کردن عناصری چون جمعیت کشور، تولید ناخالص داخلی سرانه، و تعداد عنوان کتاب‌های چاپ جدید و تجدید چاپی در هر سال منتشر شده نشان داده شده که چگونه کتاب و نشر را به این پارامترهای متصل شده‌اند.
* تحلیلی بر جدول و نقشه ارائه شده آنچه در جدول بالا آمده است، رتبه بندی کشورها بر اساس ارزش بازار نشر بر اساس قیمت مصرف کننده است و در این میان کشور آمریکا با 31 هزار میلیون یورو ارزش بازار نشر در صدر این جدول قرار دارد و بعد از آن کشور چین با ارزش بازار نشر 10هزار ملیون یورو در سال در رتبه بعدی قرار می‌گیرد و کشورهای بعدی از نظر ارزش بازار آلمان، ژاپن، فرانسه ، انگلستان، ایتالیا، اسپانیا، برزیل، هند، کانادا و کره هستند. از دیگر اطلاعات جالبی که در این جدول گردآوری شده است تعداد کتاب‌های چاپ اول و تجدید چاپ شده در سال به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است. که بر مبنای این جدول هرچند نروژ در رتبه‌های پایینی جدول از نظر ارزش بازار نشر قرار گرفته با 9هزار 227 عنوان کتاب به ازای هر یک میلیون نفر در سال در صدر تعداد چاپ کتاب قرار گرفته است. در رتبه‌های بعدی، انگلیس، هلند، اسپانیا، فرانسه و آمریکا قرار دارند. نقشه صنعت نشر در سال 2012 هم نمایشی نابرابری در دنیا است و کشورهای قدرتمند در این نقشه کشیده شده و فضای بیشتری را اشغال کرده‌اند و کشورهایی که در خاورمیانه قرار دارند یا کشورهای آفریقایی سهم بسیار اندکی از نقشه صنعت نشر سال 2012 را به خود اختصاص داده‌اند. انتهای پیام/و
نقشه ناشران
10:02 - 9 دی 1391

2 بازنشر
6 بازدید




1 پاسخ