دری: آثاری که در مرحله نهایی کتاب سال انتخاب نشد مورد حمایت قرار می‌گیرند

خبرگزاری فارس: بهمن دری گفت: کسانی که از سوی داوران شایسته تقدیر شناخته شدند، منتخب ما هستند اما کسانی که آثار آنها تا مرحله نهایی حضور داشته اما انتخاب نشده نیز مطمئنا منتخب ما هستند و مورد حمایت جدی معاونت فرهنگی قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس،‌ مراسم ضیافت شام وزیر ارشاد و تجلیل از تقدیرشدگان بیست و نهمین دوره کتاب سال شب گذشته در هتل انقلاب تهران برگزار شد. داوران بخش‌های مختلف و شایستگان تقدیر بیست و نهمین دوره کتاب سال در این مراسم حضور به هم رساندند و در انتهای برنامه نیز آنها تقدیر به عمل آمد و جایزه‌ای به رسم یاد بود به آنها اهدا شد. در ابتدای این جلسه بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، برای انجام سخنرانی در پشت تریبون حاضر شد و پس از عرض خیر مقدم به حضار عنوان کرد: این برای اولین بار است که بعد از بیست هشت دوره مراسم تقدیر از شایستگان کتاب سال خیلی زود برگزار می‌شود زیرا در دوره‌های گذشته در هفته کتاب سال آینده این مراسم برگزار می‌شد و بر این اساس مراسم بایستی در آبان ماه سال آینده برگزار می‌شد. اما با همکاری و تلاش دوستان این مراسم به فاصله کمتر از یک ماه پس از برگزاری مراسم کتاب سال برگزار شد. او در ادامه گفت: کسانی که از سوی داوران این دوره شایسته تقدیر شناخته شدند، منتخب ما هستند اما کسانی که آثار آنها تا مرحله نهایی حضور داشته اما آثار آنها انتخاب نشده نیز مطمئنا منتخب ما هستند و مورد حمایت جدی معاونت فرهنگی قرار خواهند گرفت.
او همچنین در خصوص توجه به نویسندگان و اهل قلم عنوان کرد: اگر ما قائل به اقتدار فرهنگی هستیم و قائل به این هستیم که در عرصه فرهنگی باید حرف اول را در جهان بزنیم و در این زمینه مدعی محسوب می‌شویم، شاخص اصلی آن این است که نویسندگان در صدر بنشینند. این جمله یعنی اینکه به نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب توجهی ویژه و جدی بشود. اگر این شاخص را در نظر بگیرید به راحتی می‌توانید ارزیابی کنید که کشور ما در چه جایگاهی قرار دارد. اگر به نویسندگان اعتنا می‌شود بدانید که ما به سمت و سوی اقتدار فرهنگی می‌رویم و اگر توجهی نمی‌شود و اعتنایی نشود بدانید که ما داریم از اقتدار فرهنگی دور می‌شویم. این توجهات می‌تواند هم از نظر مالی و مادی باشد و هم از نظر معنوی. و به نظر من برپایی چنین مجالسی و جشنواره هایی برای کتاب، این اقتدار را نشان می‌دهد. او در خصوص برنامه‌ریزی زود هنگام برای سی امین دوره کتاب سال نیز گفت: یک ساعت پیش از برگزاری این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و اعضاء محترم ستاد اجرایی کتاب سال، اولین جلسه و نشست برگزار شد و تصمیمات بسیار خوبی نیز در این خصوص گرفته شد و مصوباتی نیز داشتیم که امیدواریم برخی از آنها در نمایشگاه کتاب سال آینده اجرایی شوند.
دری در خصوص یکی از مصوبات این نشست گفت: از جمله این مصوبات این بود که سی‌امین دوره کتاب سال به صورت ویژه‌تری برگزار شود و قرار بر این شد که نمایشگاهی پیش از برپایی کتاب سال از 29 دوره گذشته داشته باشیم و از همه نخبگان و برگزیدگان آثاری را به نمایش بگذاریم. همچنین برخی از این برگزیدگان را به بنیاد نخبگان معرفی خواهیم کرد. او ادامه داد: علاوه بر این برگزیده برگزیدگان از دیگر مصوبات نشست ساعت پیش بود. با این اقدام کارنامه‌ای روشن و پویایی را از کتاب سال ارائه خواهیم داد. در کنار این مورد هیات علمی یکپارچه‌ای را برای جایزه جهانی کتاب سال انتخاب خواهیم کرد و در پی آن هستیم زمان‌بندی مشخص برای آئین افتتاحیه و اختتامیه کتاب سال ایجاد کنیم. چون معمولا آئین اختتامیه کتاب سال برگزار می‌شد اما افتتاحیه‌ای برای کتاب سال وجود نداشت. البته مصوبات و برنامه‌های دیگری نیز هستند که تلاش می‌کنیم پس از اجرایی شدن آنها را اعلام کنیم. * وصفی : نویسنده ژاپنی نهج‌البلاغه را ترجمه می‌کند پس از سخنرانی بهمن دری، وصفی، دبیر جایزه جهانی کتاب سال، به سخنرانی پرداخت و به توضیح در خصوص ساز و کار انتخاب و هیات داوران جایزه جهانی کتاب که برخی از آنها از خارج از کشور انتخاب می‌شوند، پرداخت.
او در ادامه عنوان کرد: امسال ما برگزیده‌ای را داشتیم که سن او بیش از 90 سال بود و پس از تقدیم جایزه عنوان کرد که به رغم سن بالا تشویق شدم که کار دیگری را هم انجام دهم. این برگزیده از کشور ژاپن بود که تصمیم گرفت بعد از ترجمه اول خود که «بدایه و نهایه» به سراغ «نهج البلاغه» امیرالمومنین بروند. ایشان هم اکنون در حال ترجمه این اثر به ژاپنی هستند. * تلاش کردم ترجمه کتاب دیده نشود سخنران بعدی محمدعلی سلطانی، نویسنده شایسته تقدیر در بخش علوم قرآنی بود. او در خصوص ترجمه کتاب «شناخت قرآن» نوشته جواد علی کسار پرداخت و عنوان کرد: از سال 82 وارد عرصه ترجمه شدم. این کتاب قرار بود در 12جلد از سوی نویسنده دنبال شود اما به دلیل شرایط پیش آمده پس از سقوط صدام در عراق، نویسنده به عراق رفت و تنها 2 جلد از این اثر تکمیل شد و من کار ترجمه آنها را بر عهده گرفتم که در ابتدا جلد دوم این اثر ترجمه شد و امسال نیز ترجمه جلد اول آن به زیر چاپ رفت و جلد اول این اثر مهم تر از جلد دوم آن است. سلطانی در خصوص روش ترجمه خود هم گفت: تلاش فراوانی کردم که از کتاب بوی ترجمه نیاید و خواننده به هیچ وجه احساس نکند که در حال خواندن متنی ترجمه شده است. اگر این اثر را با اصل نیز مقایسه کنیم در خواهیم یافت که در عین وفاداری به متن ترجمه روانی از آن ارائه شده است.
حمیدزاده، دبیر علمی جایزه کتاب سال، مهمان بخش دیگری از این مراسم بودند که به توضیح در خصوص تعداد آثار راه یافته به این جایزه و انتخاب کتاب منتخب پرداخت. او در خصوص برگزاری این مراسم گفت: من و برخی دوستان دیگر به وزیر فرهنگ و ارشاد پیشنهاد برپایی این جلسه را دادیم و ایشان نیز با آن موافقت کردند. انتهای پیام/و
بهمن دری
10:25 - 14 اسفند 1390

2 بازنشر
14 بازدید




1 پاسخ