پير چنگي با ساز و آواز به سوئد رفت

خبرگزاري فارس: قصه‌گوي يزدي نواي دل‌نگيز موسيقي اصيل ايراني را با همراهي سه تار و ني و با نقل قصه پير چنگي مولانا در سوئد طنين‌انداز كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، محمدمهدي آرايي اين قصه برگرفته از ادبيات كهن ايراني را به دو زبان فارسي و انگليسي در هفته دوستي كودكان ايراني و سوئدي در استكهلم همه روزه اجرا مي‌كند. او در سال‌هاي پيش در جشنواره‌هاي ادبيات كودك اروپا در تهران، جشنواره قصه‌گويي كانون و جشنواره قصه‌گويي هند اين داستان را اجرا كرده بود و اكنون مردم سوئد با شنيدن اين قصه از زبان او با فرهنگ اصيل و هنر ارجمند موسيقي سنتي ايران آشنا مي‌شوند. همچنين در طول اجراي برنامه قصه‌گويي كتاب‌هاي مولانا به همراه بروشور فارسي و انگليسي داستان پير چنگي به ميهمانان هديه داده شد. مراسم گشايش اولين هفته دوستي كودكان دو كشور به همت كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سوئد روز 18 اسفند در مركز اسلامي شهر استكهلم آغاز شد. شركت كنندگان در اين مراسم در ادامه از بخش‌هاي نمايشگاهي اين برنامه بازديد كردند و با فعاليت‌هاي كانون از نزديك آشنا شدند. خانم اسلامي همسر سفير جمهوري اسلامي ايران در سوئد با اشاره به اين كه برنامه‌ هفته دوستي خاطرات كودكي او را زنده كرده است، براي كانون و كودكان ايراني آرزوي موفقيت كرد.
در اين مراسم علاوه بر شماري از كودكان و نوجوانان ايراني و سوئدي، جمعي از هنرمندان و دست‌اندركاران ايراني مقيم كشور سوئد، وابسته فرهنگي سفارت، مديران مدارس ايراني و سوئدي و مسوولان فرهنگي، اعضاي مركز اسلامي سوئد (مجمع اهل بيت) و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر ايران حضور داشتند. شركت كنندگان همچنين به تماشاي دو فيلم "بارون مياد جرجر" از توليدات كانون و "شكوه تخت جمشيد" نشستند. كودكان حاضر در اين برنامه در پايان با همراهي والدين خود در كارگاه‌هاي هنري اين برنامه در رشته‌هاي نقاشي، سفال‌گري، كلاژ، ساخت قاب با آيينه و سفال و مهره‌هاي فيروزه ايراني و آموزش خطوط معقلي، بازي‌هاي دسته جمعي، سرگرمي‌هاي آموزشي براي معرفي معماري اسلامي، كاغذ و تا، صورتك‌سازي، نقاشي با موضوع پيام صلح براي كودكان جهان و كودكان ايران و سوئد در رول‌هاي كاغذي و نمايش خلاق شركت كردند. معرفي 233 عنوان كتاب‌هاي فارسي، انگليسي، كتاب فيلم‌ آموزش زبان فارسي، كتاب‌هاي كانون زبان ايران و40 عنوان از سرگرمي‌هاي سازنده كانون، معرفي بخش رصد و نجوم كانون، ارايه 30 عدد از آثار تصويرگري كتاب‌هاي كودك كانون و برپايي نمايشگاهي از آثار عكاسي و نقاشي كودكان از برنامه‌هاي هفته دوستي كودكان دو كشور طي روزهاي 18 تا 24 اسفند است. در همين حال در طول اجراي اين هفته دوستي، كودكان و نوجوانان شركت كننده در برنامه‌ها از نزديك با نسل جديد عروسك‌هاي دارا و سارا در بخش ويژه‌اي آشنا مي‌شوند.
كتاب‌هاي گويا و كتاب‌هاي الكترونيك كانون نيز براي اولين بار در يك كشور خارجي در اين هفته دوستي عرضه مي‌شود. هديه مربيان كانون به كودكان سوئدي نيز سفال‌هاي نقاشي شده است كه در طول روزهاي اجراي اين برنامه به بچه‌ها اهدا مي‌شود. نقاشي روي سفال ارمغان مربيان كانون است كه همراه با هدايايي به كودكان سوئدي اهدا مي‌شود. انتهاي پيام/ا
16:48 - 21 اسفند 1388

0 بازدید




1 پاسخ