زندگي‌نامه «مؤذن‌زاده اردبيلي» تدوين شود

خبرگزاري فارس: رييس انجمن هنرمندان دوستدار ميرات فرهنگي (ميرات هنر) خواستار تدوين كتاب زندگي‌نامه مرحوم رحيم مؤذن‌زاده اردبيلي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اردبيل، سيد اميد شريف موسوي گفت: جاودانگي صداي دلنشين «بلال ايران» و جايگاه والاي وي در ميان ايرانيان و مسلمانان جهان لزوم تدوين كتابي در زمينه زندگي‌نامه اين استاد پرآوازه را ضروري كرده است. وي اظهار داشت: ثبت رسمي اذان تاريخي مرحوم رحيم مؤذن‌زاده به عنوان ميرات فرهنگي و ملي ايران نيز كم‌ترين كاري است كه مي‌توان براي پاسداشت از اين نماد ديني، فرهنگي، هويتي و هنري ايراني-اسلامي انجام داد. شريف موسوي با اشاره به اين كه سال‌ها است كه كسي نتوانسته همسنك اذان مرحوم مؤذن‌زاده اذان بگويد، افزود: اين اثر و نواي روحبخش چنان در تار و پود دل و روان هر ايراني مسلمان تنيده شده كه تا قرن‌هاي متمادي نسل به نسل منتقل و حفظ شده و همواره بركات خود را نثار شنوندگان خود خواهد كرد. وي از آمادگي اين انجمن مردم نهاد براي همكاري در اين گونه طرح‌هاي بزرگ ديني و ملي خبر داد و گفت: وي اخيرا مستندي به نام عاشقانه‌هاي ايراني را بر اساس زندگي‌نامه مرحوم استاد مؤذن‌زاده ساخته است. از نخستين مؤذناني كه صداي دلنشين اذان آن بصورت رسمي از راديو ايران پخش شد شيخ رحيم مؤذن‌زاده اردبيلي است كه آواي ملكوتي او از دلنشين‌ترين نوع صوتي اذان در جهان اسلام محسوب مي‌شود.
مؤذن‌زاده اردبيلي كه اذان وي قرار است به عنوان يك اثر معنوي در فهرست آثار ملي ايران به ثبت برسد در 24 فروردين 84 بر اثر ابتلا به بيماري سرطان در بيمارستان مداين تهران دارفاني را وداع كرد. انتهاي پيام/
12:51 - 28 سپتامبر 2008

2 بازدید




1 پاسخ