قلب «تئاترشهر» بار ديگر ميتپد
خبرگزاري فارس: با آغاز اجراي نمايشها در مجموعه تئاترشهر قلب اين مجموعه بار ديگر شروع به تپيدن كرد و اجراي 10 نمايش در تالارهاي تهران جان تازهاي به تئاتر بخشيد.
به گزارش خبرنگار فارس،اين روزها اجراي 10 نمايش و حضور كارگرداناني چون بهرام بيضايي،حميد سمندريان، نادر برهانيمرند و ديگر هنرمندان جان تازهاي به تئاتر بخشيده است.
تالار وحدت ميزبان نمايش «افرا» به كارگرداني بهرام بيضايي بوده كه از اجراي اين نمايش نيز دو روز گذشته و با توجه به اجراي 30 روزه نمايش، پيشفروش بليتها نيز تا 19 دي ماه صورت گرفته است.اولين اجراي نمايش «افرا يا روز ميگذرد» به كارگرداني «بهرام بيضايي» در شب برفي چهارشنبه 12 دي در تالار وحدت به روي صحنه رفت.
نمايش «افرا يا روز ميگذرد»، داستان افرا، دختري معلم، را روايت ميكند كه همراه مادر و برادر كوچكش در خانهاي بزرگ و قديمي و از بقاياي خاندان شاهان قاجار زندگي ميكند. افرا كه مادرش كلفت اين خانه است، با نپذيرفتن خواستگاري شاهزاده عقبافتاده قجري، منفور مادر اين شاهزاده ميشود و با توطئهچيني، به اتهام دزدي به زندان ميافتد.
گروه كارگرداني محمد رضاييراد، افشين هاشمي و سامان خادم بوده و منشي صحنه اكرم يعقوبي است و عكاسي نمايش بر عهده علي زارع است.
چهرهپردازان نمايش ماريا حاجيها، ساناز زعيمي و سجاد آذرنيا و امير غفاري هستند و موسيقي نمايش را محمدرضا درويشي ساخته است.
به گزارش خبرنگار فارس، در اين نمايش 10 بازيگر در نقشهاي مختلف بازي ميكنند كه ميتوان به مژده شمسايي در نقش (افرا سزاوار، خانم معلم)، مرضيه برومند در نقش (خانم شازده بحرالملوك)، سهيلا رضوي در نقش (افسر خانم، مادر)، مهرداد ضيايي (حميد شايان، دوچرخهساز)، هدايت هاشمي در نقش (سركار خادمي، گروهبان)، بهرام شاهمحمدلو در نقش (فرخ،ارزياب)، حسن پورشيرازي در نقش (اقدامي، فروشگاهدار)، افشين هاشمي در نقش (شازده چلمن ميرزا)، محمدرضا زادسروند در نقش (برنا سزوار، دانشآموز) و رحيم نوروزي در نقش (نويسنده) اشاره كرد.
بر اين اساس، تا دو روز ديگر نيز تئاترشهر بعد از پنچ ماه بار ديگر درهاي خود را روي مخاطبان ميگشايد و در روز 16 دي ماه نمايش «مرغابي وحشي» نوشته هنريك ايبسن و به كارگرداني نادر برهانيمرند، روي صحنه ميرود.
نمايش «مرغابي وحشي» اولين نمايشي است كه بعد از پايان تعميرات و بازسازي تئاتر شهر در تالار چهارسو به روي صحنه خواهد رفت.
در اين اثر نمايشي كه يكي از آثار هنريك ايبسن به حساب ميآيد سيامك صفري، الهام پاوهنژاد، كاظم هژيرآزاد، فرزين محدث، هومن برقنورد، افسانه ماهيان، سيما مباركشاهي، علامحسني و ايوب آقاخاني به عنوان بازيگر حضور دارند، ضمن اينكه هادي عامل، آرش پارسخو، آزاده انصاري و افسانه ماهيان به عنوان گروه كارگرداني و منوچهر شجاع به عنوان طراح صحنه گروه نمايش را ياري ميكنند. اين نمايش هر روز ساعت 15/19 در تالار چهارسو به روي صحنه خواهد بود.
بر اساس اين خبر، حميد سمندريان نيز از جمله كارگرداناني است كه بعد از سالهاي طولاني نمايشي را روي صحنه ميبرد، نمايش «ملاقات بانوي سالخورده» تالار اصلي مجموعه را بازگشايي ميكند.
در اين نمايش بازيگران توانانيي همچون گوهر خيرانديش، پيام دهكردي، علي رامز، ميرطاهر مظلومي، احمد ساعتچيان، ژاله شعاري، مهدي بجستاني بازي ميكنند.
طراح صحنه و لباس اين نمايش خسرو خورشيدي است كه به همراه دستيارانش، سميرا سينايي و بهار صيرفي، كار خود را در بخش طراحي صحنه و لباس انجام دادهاند. پيشفروش بليت نمايش تا هفته آينده به پايان رسيده و استقبال از نمايش خوب بوده است.
اين نمايش قرار است به مدت 45 شب در تالار اصلي اجرا شود.
به گزارش خبرنگار فارس، در تالار مولوي نيز مانند گذشته دو نمايش از پگاه طبسينژاد و آتيلا پسياني اجرا ميشود.در ساعت 17:30 نمايش «كاريزما» به گارگرداني و نويسندگي طبسينژاد اجرا ميشود.دراماتورژي اين نمايش بر عهده نسيم احمدپور است.
در اين نمايش بيكلام كه بر اساس داستان «وقتي زنان مردان را دوست ندارند» نوشته روساريو فره نوشته شده و به شيوه «بوتو» اجرا ميشود، عاطفه تهراني و ناز شادمان بازي ميكنند.
در خلاصه اين نمايش آمده است: «از همان وقت بود كه اين سردرگمي شروع شد. ما هر روز بيشتر از روز پيش به هم تكيه مي كرديم و آنقدر به هم نزديك شده بوديم كه ديگر معلوم نبود اين يكي كجا تمام مي شود و آن يكي كجا شروع مي شود.»
نمايش «يك سمفوني ناكوك» به نويسندگي مشترك آتيلا پسياني و پوريا آذربايجاني و به كارگرداني آتيلا پسياني با بازي فاطمه نقوي، سحر دولتشاهي، خسرو محمودي، ستاره پسياني، سارا ريحاني است.
بر اين اساس، فرهنگسراي نياوران هم اجراي نمايش عروسكي «كنسرت حشرات» به كارگرداني مريم سعادت در ساعت 17:30 دارد.
در خانه نمايش، «خون تو را جنون پدر بر زمين ريخت» به نويسندگي و كارگرداني سيروس همتي در ساعت 18:30 اجراي خود را از سر ميگيرد.
همچنين در تالار هنر نيز دو نمايش «ماهي» به كارگرداني محسن ايمانخاني و «خوب و عزيزي ايران زيبا» به كارگرداني حسن دادشكر اجرا ميشود، ساعت اجراي اين دو نمايش به ترتيب 17 و 18 است.
انتهاي پيام/ش
12:27 - 15 دی 1386