بارگاه شمس تبريزي ساخته ميشود
خبرگزاري فارس: بارگاه شمس تبريزي در شهرستان خوي در جشنواره شمس تبريزي با حضور مسوولان فرهنگي و علاقمندان به فرهنگ و هنر ساخته ميشود.
به گزارش خبرنگار ادبي فارس، كنفرانس خبري جشنواره شمس تبريزي عصر سه شنبه اول آبان در وزارت كشور برگزار شد.
در اين نشست حجتاله ايوبي دبير جشنواره شمس تبريزي گفت: ايران مهد مولانا است و همان طور كه مولانا بدون ايران مفهومي ندارد مولانا نيز بدون شمس قابل فهم نيست. اسم شمس بيانگر تبريزي بودن او است. اميدواريم در توجه جديد به مولانا به بركت سال مولانا بتوانيم از دريچه شمس تبريزي نگاه جديدي به اين موضوع داشته باشيم.
وي اضافه كرد: تبريز زادگاه شمس است و با پيگيري بقعه شمس در هفته بزرگداشت شمس تبريزي در شهرستان خوي افتتاح ميشود.
ايوبي از خريد باغي در شهرستان خوي خبر داد و گفت: اين باغ كه به نام شمس تبريزي نامگذاري شده در همين هفته افتتاح خواهد شد.
وزير اجرايي بزرگداشت شمس در باره اسناد و مدارك پيرامون منار شمس در خوي عنوان كرد. اين منار در دوره صفويه ساخته شده و اسناد متقني وجود دارد كه مقبره شمس هم در كنار اين منار است.
وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي به همراه فرهنگستان هنر و همچنين خانه سينما طرحهاي بسياري را به مناسبت بزرگداشت مقام شمس در نظر گرفتهاند و اين جشنواره نمادي از اتحاد ملي و انسجام اسلامي در سالي كه با اين نام نامگذاري شده است.
ايوبي در باره جزئيات برنامههاي جشواره شمس تبريزي اظهار داشت: در روز شنبه كه افتتاح اين جشنواره است نمايشگاه نقاشان كشور از طرف فرهنگستان هنر در خوي برگزار ميشود.
در همين روز يكي از نمايشهاي حسين مسافر آستانه روي صحنه ميرود و حسامالدين سراج نيز اجراي كنسرتي از كار جديد خود ميپردازد كه شامل سه تصنيف و يك آواز از ديوان شمس مولانا است.
وي با بيان اينكه مهمانها در روزهاي سه شنبه و چهارشنبه از تبريز ميآيند عنوان كرد: روز پنجشنبه با برگزاري مراسم اختتاميه مهمانها مجددا به خوي برميگردند و همزمان با مراسم اختتاميه كنسرت عبدالحسين مفتآباد با همكاري جليل اندليبي برگزار ميشود.
معاون اجتماعي وزارت كشور با بيان اينكه علاوه بر مهمانان داخلي مهمانان خارجي بسياري در اين مراسم حضور دارند گفت: روز جمعه اختتاميه جشنواره با حضور رئيس ميراث فرهنگي و مسوولان كشوري و محلي در ورزشگاه شهر خوي برگزار ميشود و خانه سينما هم برنامه خاصي براي اين روز در نظر دارد كه تعداد بسياري از سينماگران نيز در آن شركت ميكنند.
غلامرضا اعواني رئيس موسسه حكمت و فلسفه در باره مقالات ارائه شده پيرامون اين جشواره اعلام كرد: امسال به مناسبت هشتصدمين سال تولد مولانا بيش از 70 كشور مقام او را بزرگ داشتند و از همين رو شايسته بود كه در ايران هم مراسمي در خور او برگزار شود چرا كه زبان او فارسي است و ما وارثان واقعي او هستيم.
وي افزود: از دو سال پيش نامهاي به رئيس جمهور به منظور برگزاري بزرگداشت مولانا نوشتيم و ايشان هم از اين نامه استقبال كردند. جلساتي براي هماهنگيهاي علمي داشتيم و 16 نفر از مولوي شناسان گرد هم جمع شدند و راهكارها مشخص شد.
اعواني اضافه كرد: از ميان 12 پيش همايش كه قرار بود در 12 دانشگاه و فرهنگستان هنر برگزار شود تاكنون 6 همايش در دانشگاههاي تهران، فردوسي مشهد، شيراز، كرمان، بهشتي و سمنان با 6 موضوع متفاوت برگزار شده است. و همچنين سخنرانيها گردآوري و بصورت 6 دفتر مولانا پژوهي بزودي منتشر ميشود.
رئيس موسسه حكمت فلسفه ادامه داد: با 100 مولانا پژو مكاتبه شد تا مقاله ارائه دهند و طي فراخواني 450 مقاله به دست ما رسيد كه در نهايت 40 مقاله براي عرضه و انتشار انتخاب شد.
وي از هماهنگي و دعوت از 83 مهمان خارجي خبر داد و گفت: 120 مقاله در كنگره تهران ارائه شد كه 60 مقاله مخصوص كنفرانسها بود و بين 20 تا 25 مقاله نيز براي جشنواره شمس تبريزي در خوي در نظر گرفته شده است.
وي اضافه كرد: موسسه قراردادي با دانشگاه تهران براي چاپ آثار ناياب در باره مولانا بسته است كه در حدود 20 كتاب در اين زمينه بزودي منتشر ميشود.
عبدالحسين مختآباد نيز در باره قطعاتي كه در اين جشنواره اجرا ميكند صحبتهايي عنوان كرد و همچنين ناصري از فرهنگستان هنر در باره آثار تجسمي نقاشان ايراني مانند حبيبالله صادقي، مجيد قهرمان، مصطفي گودرزي،جليل رسولي و كيومرث قدرچيان توضيحاتي داد.
جشنواره شمس تبريزي از روز شنبه 5 آبان تا روز جمعه 11 آبان در شهرهاي خوي و تبريز با حضور اهالي فرهنگ و ادب و مسئولان كشوري و محلي برگزار ميشود.
انتهاي پيام/
17:45 - 1 آبان 1386