آمريكا در قبال ايران دچار ضعف شده است

خبرگزاري فارس: با افزايش نشانه‌ها مبني بر اينكه بسياري از اعضاي شوراي امنيت ممكن است جلوي تلاش آمريكا براي تحريم ايران را درباره مسئله هسته‌ايش بگيرند، مقامات دولتي اعلام كردند آماده ايجاد يك ائتلاف مستقل براي مسدود كردن دارايي‌هاي ايران و محدود كردن تجارت با آن هستند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمريكايي «لس‌آنجلس تايمز»، تحليلگران مي‌گويند اين راهبرد نه تنها نشان‌دهنده خشم واشنگتن از تعلل شوراي امنيت در اقدام عليه ايران است بلكه ضعف كنوني موضع آمريكا را نيز نشان مي‌دهد زيرا اين كشور درگير بحران خاورميانه از جمله لبنان بود. عليرغم تضمين‌ها از سوي روسيه و چين در ماه جولاي كه از تحريم‌هاي اوليه عليه ايران در صورت عدم تعليق غني‌سازي حمايت مي‌كنند، به نظر مي‌رسد روسيه پس از آنكه تهران براي ادامه مذاكرات اعلام آمادگي كرد، از موضع خود برگشت. روسيه در واكنش به پاسخ ايران به پيشنهادهاي هسته‌اي غرب اعلام كرد هنوز صحبت از تحريم‌ها عليه ايران زود است. «ميخائيل كامينين»، سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه روز گذشته تصريح كرد: «صحبت از هرگونه تحريم در رابطه با ايران هنوز زود است.» وي افزود: «ما بررسي دقيق پاسخ طرف ايراني را آغاز كرديم. اين سند شامل 20 صفحه است. ما بايد نكات ظريف آن را دريابيم تا ببينيم آيا چيز جديد و سازنده‌اي در آن وجود دارد يا خير.» كامينين گفت: «مهمترين مسئله اين است كه تصميم بگيريم آيا بر اساس بسته پيشنهادي كار با ايران هنوز ممكن است يا خير.» اين در حالي است كه شوراي امنيت سازمان ملل به ايران فرصت داده است تا پايان ماه آگوست غني‌سازي اورانيوم را به حال تعليق درآورد. جان بولتون، سفير آمريكا در سازمان ملل در مصاحبه‌اي اعلام كرد واشنگتن قصد دارد قطعنامه‌اي را تصويب كند كه تحريم‌هايي مانند ممنوعيت سفر و مسدود كردن دارايي‌ها را شامل مي‌شود.
وي ابراز اميدواري كرد روسيه و چين هنگامي كه متن قطعنامه را ببينند با آن موافقت خواهند كرد. به نوشته اين روزنامه به نقل از بولتون، در صورتي كه روسيه و چين با اين مسئله موافقت نكنند، آمريكا به كار ديپلماتيك خارج از سازمان ملل مي‌پردازد. وي افزود، واشنگتن ممكن است به تحريم‌هاي خود متوسل شود كه مي‌تواند شامل رهگيري مواد موشكي و هسته‌اي هنگام ارسال به ايران و اعمال محدوديت‌هاي اقتصادي عليه ايران بر اساس قوانين تروريسم موجود و تشويق ديگر كشورها به انجام اين كار باشد. در حالي كه مقامات آمريكايي مي‌گويند پيگيري راه موازي «يك مسئله عادي» است و ناكارآمدي شوراي امنيت را نشان مي‌دهد، برخي تحليلگران مي‌گويند اين اقدام نشان‌دهنده عدم توانايي واشنگتن در برابر شوراي امنيت و فقدان گزينه‌ها عليه ايران است. انتهاي پيام/2
15:40 - 4 شهریور 1385

0 بازدید




1 پاسخ