سجادي: بسياري از منافع ايران در نگاه به شرق نهفته است
خبرگزاري فارس: سفير سابق ايران در ويتنام گفت: بسياري از منافع سياسي، اقتصادي و فرهنگي ايران در نگاه به شرق نهفته است.
سيدكمال سجادي در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، نگاه به شرق را يكي از اولويتهاي سابق سياست خارجي ايران دانست و با اشاره به سنخيتها و مشتركات ما با كشورهاي آسيايي اعم از اسلامي بودن و روحيات و ارزشهاي شرقي مشترك، گفت: علاوه بر اين، اغلب كشورهاي آسيايي از جمله هند، اندونزي، ويتنام و... طعم استعمار غربي را به نوعي چشيدهاند و يك سابقه فرهنگي ضد استعماري وجود دارد.
وي با اشاره به تلقيهاي غرب از حقوق بشر و انرژي هستهاي اين موارد را منجر به احساس سنخيت و اشتراك بيشتر ما با كشورهاي آسيايي عنوان كرد و گفت: بسياري از منافع سياسي، اقتصادي و فرهنگي ما در نگاه به شرق نهفته است.
رئيس انجمن دوستي ايران و ويتنام، كشورهايي چون چين، ژاپن و جنوب شرقي آسيا را داراي فاكتورهاي زيادي براي همكاريهاي علمي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي خواند و با اشاره به اظهارات اخير سفير ويتنام در ايران در حمايت از برنامه هستهاي كشورمان، خاطرنشان كرد: اگر ايران بتواند حقوق حقه خود را در ارتباط با انرژي هستهاي و در مقابل فشار غرب به دست آورد يك خوشنامي براي ايران خواهد بود و از سوي ديگر جلوي پيشرفت هستهاي اين كشورها گرفته نميشود.
سجادي نگاه به شرق را باعث آن دانست كه ما با اين كشورها نزديكتر شده و همكاري بيشتري داشته باشيم و آنها نيز در سطح جهاني به ويژه آژانس حامي ما باشند.
سفير سابق ايران در ويتنام، با بيان اينكه نگاه به شرق منافع سياسي، فرهنگي و اقتصادي به همراه دارد، اظهار داشت: اين سياستي مبارك است كه ميتواند بركات زيادي براي ايران به همراه داشته و منافع و امنيت ملي كشور را تامين كند.
وي در ارتباط با زمينههاي گسترش همكاري با كشورهاي شرق، به رابطه استراتژيك ايران با چين و ارتباط ايران با هند در قضيه خط لوله گاز اشاره كرد و گفت: كشورهاي جنوب شرق آسيا بازار خوبي براي محصولات ايران هستند و بالعكس.
سجادي همچنين با اشاره به خط لوله گاز آن را خط لوله صلح ناميد كه از طريق آن حتي اختلاف تاريخي هند و پاكستان تعديل ميشود.
انتهاي پيام/.
10:32 - 18 شهریور 1384