اجرای طرح عملیاتی جهاد تبیین در کردستان با چهار محور راهبردی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از تدوین طرح عملیاتی جهاد تبیین متناسب با ظرفیت‌های بومی استان در چهار محور ایران قوی، تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، نقشه‌های شکست‌خورده دشمن و زیست عفیفانه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، علی‌اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، پیش از ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: جهاد تبیین در عصر دیجیتال، علاوه بر بیان حقیقت، به شناخت رسانه، تشخیص اطلاعات معتبر از غیرمعتبر و توانایی پاسخ‌گویی به شبهات نیاز دارد.وی با اشاره به ضرورت تقویت جریان تبیین در جامعه افزود: پس از صدور فرمان جهاد تبیین، مجموعه‌ها، نهادها و گروه‌های مردمی اقدامات مختلفی انجام داده‌اند، اما در برابر حجم گسترده فعالیت‌های دشمن، دستیابی به اثربخشی مطلوب نیازمند انسجام بیشتر، استمرار در تبیین و تولید محتوای جذاب و اثرگذار است.تدوین طرح عملیاتی جهاد تبیین در چهار محورمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به تدوین برنامه عملیاتی جهاد تبیین متناسب با شرایط و ظرفیت‌های استان گفت: این برنامه در چهار محور ایران قوی با تأکید بر هویت ایرانی ـ اسلامی، تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، معرفی نقشه‌های شکست‌خورده دشمن و ترویج زیست عفیفانه تنظیم شده است.دریایی ادامه داد: در تدوین این طرح تلاش شده است محتواهایی فاخر، جذاب و متناسب با گروه‌های سنی و اقشار مختلف جامعه تهیه شود تا امکان بهره‌برداری گسترده از آن‌ها فراهم باشد.وی با بیان اینکه موضوع تبیین در برنامه‌های فرهنگی و هنری استان مورد توجه قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد با همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، نهادها و مجموعه‌های فرهنگی، زمینه تحقق اهداف جهاد تبیین فراهم شود.
اربعین؛ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی کردستانمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری رویدادهای فرهنگی استان اشاره کرد و اربعین را فراتر از یک مناسک دینی و دارای ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دانست.وی گفت: رویداد اربعین علاوه بر آثار معنوی و تقویت فضایل اخلاقی و ایمان، می‌تواند در توسعه زیرساخت‌ها، جذب گردشگر و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی کردستان نقش مؤثری داشته باشد.دریایی با تأکید بر سابقه دیرینه محبت اهل سنت به اهل‌بیت پیامبر اسلام(ص) افزود: حضور مشترک برادران اهل سنت و تشیع در موکب‌های خدمت‌رسانی به زائران اربعین، پیام روشنی از وحدت و همبستگی مردم کردستان به کشور و دیگر ملت‌ها منتقل می‌کند.وی با اشاره به بازتاب جلوه‌های همدلی و همزیستی مذاهب در این رویداد اظهار کرد: وحدت در کردستان یک راهبرد است و همراهی مردم این استان در خدمت‌رسانی به زائران، جلوه‌ای از پیوندهای اعتقادی و فرهنگی میان اقوام و مذاهب مختلف به شمار می‌رود.فروش ۲۷ هزار جلد کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کردستاندریایی در ادامه به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب در استان اشاره کرد و گفت: در این رویداد، ۲۷۰ ناشر داخلی، ۱۲ ناشر از استان کردستان و ۹ ناشر خارجی حضور داشتند.وی افزود: در حاشیه نمایشگاه، برنامه‌های متنوعی از جمله روزهای فرهنگ و هنر شهرستان‌ها، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی، برنامه‌های مرتبط با تصویرگری و هوش مصنوعی و پنل‌های علمی با مشارکت دانشگاه‌های استان برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به استقبال مردم از این رویداد فرهنگی بیان کرد: با وجود برگزاری نمایشگاه در شهریورماه و تعطیلی دانشگاه‌ها و مدارس، نزدیک به ۲۰ هزار جلد کتاب از ناشران داخلی و حدود ۷ هزار جلد کتاب از ناشران خارجی به فروش رسید.وی این میزان فروش را نشانه‌ای از جایگاه کتاب در میان خانواده‌های کردستانی دانست و تأکید کرد: استمرار چنین رویدادهایی می‌تواند به تقویت فرهنگ مطالعه و معرفی توانمندی‌های فرهنگی استان کمک کند.
اجرای طرح چهارماهه جهاد تبیین با هدف رفع شبهات ۱۰ هزار نفر در کردستانکیامهر مسئول با تشریح برنامه عملیاتی جهاد تبیین در کردستان گفت: در این طرح، محتوای آموزشی در چهار محور هویت ایرانی اسلامی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، دشمن‌شناسی و سبک زندگی تدوین شده و تلاش می‌شود با برگزاری جلسات مستمر و گفت‌وگومحور، شبهات مخاطبان به‌ویژه اقشار خاکستری جامعه پاسخ داده شود.وی با اشاره به آماده‌سازی محتواهای متناسب با گروه‌های مختلف سنی و اجتماعی افزود: این برنامه با مشارکت حدود ۲۱ دستگاه و برگزاری جلسات ماهانه برای گروه‌های ثابت ۵۰ نفره طراحی شده است؛ به‌گونه‌ای که در صورت اجرای کامل، زمینه گفت‌وگو و تبیین مسائل برای ۱۰ هزار نفر در چهار ماه نخست فراهم می‌شود و هدف‌گذاری اجرای طرح، پوشش ۳۰ هزار نفر طی یک سال است.کیامهر با تأکید بر ضرورت فاصله گرفتن از برنامه‌های صرفاً تشریفاتی تصریح کرد: در این طرح، علاوه بر آموزش استادان و استفاده از محتوای آماده‌شده، عملکرد دستگاه‌ها و کیفیت برگزاری جلسات نیز ارزیابی می‌شود تا جهاد تبیین با هدف‌گذاری کمی و خروجی مشخص در سطح استان و شهرستان‌ها دنبال شود.
برگزاری ۳۰۰ عنوان برنامه در کنگره ملی شهدای کردستانسعید شعبانی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس کردستان، با اشاره به برنامه‌های جهاد تبیین در استان گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت هادیان سیاسی، نخبگان بسیج، هیئت‌های اندیشه‌ورز و پایگاه‌های بسیج، برنامه‌های متنوعی برای خانواده‌ها، کارکنان، سربازان و اقشار مختلف جامعه طراحی و اجرا شده است. به گفته وی، ترویج امیدآفرینی و مقابله با جنگ رسانه‌ای و شناختی دشمن از محورهای این برنامه‌هاست.وی همچنین با اشاره به برگزاری دومین کنگره ملی ۵ هزار و ۵۳۶ شهید کردستان اظهار کرد: در چارچوب این کنگره، ۳۰ کمیته با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلف تشکیل شده و ۳۰۰ عنوان برنامه و ۱۶ هزار ریزبرنامه برای اجرا پیش‌بینی شده است. شعبانی افزود: استفاده از ظرفیت هنرمندان و تولید محصولات ماندگار فرهنگی و هنری از ویژگی‌های این دوره کنگره است و اجلاسیه‌های شهرستانی، قشری و موضوعی، از جمله برنامه‌های مرتبط با شهدای ورزشکار، شهدای کودک غزه و شهدای میناب، در دستور کار قرار دارد.
حیدری: اجرای سند جهاد تبیین به ساختار و منابع مشخص نیاز داردمحمدامین حیدری، مدیرکل بازرسی استان کردستان، با تأکید بر ضرورت پیش‌بینی الزامات اجرایی سند جهاد تبیین گفت: این سند از ظرفیت مناسبی برای رفع مسائل و مشکلات این حوزه برخوردار است، اما برای تحقق اهداف آن باید مسئولیت اجرای هر بخش به‌صورت مشخص در ساختار اداری دستگاه‌ها تعریف شود.وی افزود: ابلاغ سند بدون تعیین متولی مشخص، ساختار اجرایی و منابع اعتباری مورد نیاز ممکن است به مغفول ماندن آن در میان سایر وظایف دستگاه‌ها منجر شود؛ بنابراین، لازم است هم‌زمان با ابلاغ سند، مسئولیت‌ها، منابع و الزامات مورد نیاز برای اجرای مؤثر آن نیز پیش‌بینی شود.
‌بمنظور دسترسی پایدار به اخبار و مطالب ما، آخرین نسخه اپلیکیشن خبرگزاری فارس را می‌توانید از اینجا و در فروشگاه‌های کافه بازار و مایکت دانلود و نصب کنید.#فرهنگ #فرهنگ_عمومی #سنندج #کردستان
08:48 - 26 مهر 1405
جامعه
فرهنگ
کردستان

1 بازنشر
520 بازدید