قيمت بالاي خودرو رضايتبخش نيست
خبرگزاري فارس: سيدحسين هاشمي گفت: نسبت به بالا بودن قيمت خودرو در كشور انتقاد دارم، زيرا اين قيمت رضايتبخش نيست.
رييس كميسيون صنايع و معادن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس تاكيد كرد: خودروسازان بايد مكانيزمي به كار گيرند كه قيمت خودرو در كشور كاهش يابد.
وي، روند كاهش قيمت خودرو در چند سال اخير را مثبت ارزيابي كرد و يادآور شد: وقتي عرضه و تقاضا متعادل نباشد، قيمتها افزايش مييابد و صنعت خودرو در ايران بايد با توليد هر چه بيشتر، در بازار اين محصول تعادل ايجاد كند.
وي همچنين در ارتباط با گزارش هيات تحقيق و تفحص از صنعت خودرو در مجلس ششم، اظهارداشت: اين گزارش ديگر در كميسيون صنايع و معادن مجلس مطرح نخواهد شد و در صحن مجلس نيز بعيد است تا شش ماه آينده مطرح شود.
وي گفت: معمولا وقتي يك طرح در مجلس رد ميشود و يا به نتيجه ميرسد، تا شش ماه نميتوان آن موضوع را مجددا مطرح كرد، مگر اين كه بحث جديدي در مورد آن مطرح شده باشد.
نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه گزارش تحقيق و تفحص به معناي مچگيري نيست، خاطرنشان كرد: در گزارش تحقيق و تفحص معمولا نقاط ضعف و قوت يك بخش مطرح ميشود و اميدوارم كه صنعت خودرو نيز در جهت اصلاح تذكرات اين گزارش اقدام كند.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: اگر در گزارش هيات تحقيق و تفحص بحث سوء استفاده خاصي در يك بخش مطرح شده باشد، اين وظيفه هيات رييسه مجلس است كه آن را به مراجع قضايي ارايه كند، اما اين در صورتي است كه اسناد و مدارك لازم براي ارايه به مراجع قضايي وجود داشته باشد و در غير اين صورت، اين گزارش تحقيق و تفحص خواهد بود كه زير سوال ميرود.
هاشمي با بيان اين كه نميتوانيم با اطلاعات ناقص به ارگان يا دستگاهي تهمت و افترا بزنيم، گفت: از نظر من گزارش تحقيق و تفحص بيشتر براي اين است كه دستگاهها بيشتر به عيوب خود آشنا شوند. ضمن اين كه در گزارش تحقيق و تفحص، اسناد و مدارك كافي براي ارسال به مراجع قضايي وجود ندارد.
وي در عين حال نظارت، پرسش، تذكر و تحقيق و تفحص را حق اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي دانست.
نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود در مورد پروژه l90 گفت: تا پيش از اين گفته ميشد كه چرا خودروسازان نميروند، براي مدلهاي جديد قرارداد ببندند، هماكنون خودروسازان اقدام به سرمايهگذاري و توليد مشترك با شركتهاي خارجي كردهاند، اما هنوز انتقادها ادامه دارد.
وي بر لزوم احترام به انتقادهاي كارشناسان و صاحبنظران تاكيد كرد و افزود: روندي كه خودروسازان در حال طي كردن آن هستند، روند مثبتي است.
رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس، صدور 300 ميليون دلار قطعات خودرو به خارج و يا ايجاد خط مونتاژ سمند در كشورهاي ديگر را از موفقيتهاي صنعت خودروسازي و قطعهسازي ايران برشمرد و افزود: اينها نكات مثبتي است و در عين حال بايد كيفيت خودروهاي داخلي نيز مورد توجه قرار گيرد و علل و عوامل دروني و بيروني پايين بودن كيفيت خودروهاي ساخت داخل بررسي شود.
وي، ايمني، كيفيت و راحتي، سوخت و قيمت را چهار فاكتور اصلي و تعيينكننده در مورد يك خودرو ذكر كرد و گفت: بايد سرعت شركتهاي خودروسازي براي جلب رضايت مردم در اين فاكتورها افزايش يابد.
انتهاي پيام/
10:25 - 7 تیر 1383