تورم يك رقمي امكان پذير است
خبرگزاري فارس- عضو هيات علمي دانشكده علوم اقتصاد و دارايي گفت: با كنترل نقدينگي و ثبات در بازارهاي پولي و فضاي عمومي كشور، امكان تورم يك رقمي وجود دارد.
مرتضي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس گفت: مهمترين عاملي كه موجب تورم و افزايش آن ميشود، افزايش پايه پولي و كسري بودجه پنهان و آشكار است كه با حداقل كردن اين دو ميتوان به تورم يك رقمي اميدوار بود.
وي اضافه كرد: در كشور ما، كسر بودجه به اين دليل اتفاق ميافتد كه پيشبينيهاي درستي از درآمد كشور صورت نميگيرد.
وي افزود: اگر پيشبيني از درآمد نفت، مالياتها و يا فروش داراييهاي دولت يا همان خصوصي سازي صورت نگيرد، به قطع با كسر بودجه و در نهايت تورم مواجه خواهيم شد.
وي تاكيد كرد: با پيشبيني علمي و دقيق بودجه، ميتوانيم تورم يك رقمي را انتظار داشته باشيم.
وي با اشاره به ثبات متغيرهاي اقتصادي و تاثير آن به كاهش تورم گفت: افزايش ناگهاني در قيمتها و تزلزل در متغيرهاي مختلف اقتصادي، انتظاراتي در جامعه از جمله انتظارات تورمي را موجب شده كه همين موضوع در تورم موثر بوده است.
وي اضافه كرد: بايد با طرح مسائل و آگاهي يخشي به كاهش انتظارات تورمي كمك كنيم.
انتهاي پيام/
11:11 - 16 مهر 1382