طالبان اندازه آب شرب ایران رود همسایه را خالی کرد

در حالی که بحران آب در منطقه تشدید شده، وزیر صنعت طالبان اعلام کرد که بزرگترین طرح آبی افغانستان بر روی رودخانه آمودریا اجرا شده است.
سایت افغانستان خبرگزاری فارس، وزیر صنعت طالبان نورالدین عزیزی، امروز پنجشنبه گفته است که «برای انحراف آب به داخل افغانستان» کانال بزرگ قوش تپه بر روی رودخانه مرزی آمودریا احداث شده است.
رودخانه آمودریا یا جیحون میان افغانستان، ازبکستان و ترکمنستان مشترک است.
ایده ساخت کانال قوش‌تپه به دهه ۱۹۷۰ برمی‌گردد، اما سالها جنگ‌ها و بی‌ثباتی سیاسی مانع اجرای آن شد. اشرف غنی تلاش کرد با حمایت مالی آمریکا اجرای آن را به اسم خود ثبت کند، اما در نهایت ساخت عملی کانال تا بازگشت طالبان به قدرت متوقف ماند و سرانجام در سال ۲۰۲۲ عملیات ساخت آن شروع شد.
روزنامه اطلاعات روز می‌نویسد که کانال قوش‌تپه با ۳۰۰ کیلومتر طول و ۱۵ متر عرض، می‌تواند سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب از آب رودخانه آمودریا را به داخل خاک افغانستان منحرف کند، که این معادل کل مصرف آب یک سال مردم ایران است.#افغانستان#طالبان #قوش_تپه
16:17 - 22 مرداد 1405

0 بازدید