اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

متخصص زنان و زایمان:

علائم بیماری «آندومتریوز» چیست/ درد‌های خطرناک در ناحیه لگن را بشناسید

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به جزئیات بیماری آندومتریوز،گفـت: این بیماری یکی از علل عمده درد لگن در زنان در سنین باروری است، اما گاهی نوجوانان را نیز درگیر می‌کند.

علائم بیماری «آندومتریوز» چیست/ درد‌های خطرناک در ناحیه لگن را بشناسید

گوه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ علیرضا وهاب‌زاده:‌ عاطفه گرگین متخصص زنان و زایمان در خصوص «بیماری آندومتریوز»، اظهار داشت: آندومتریوز یکی از علل عمده درد لگن در زنان سنین باروری است، اما گاهی نوجوانان را نیز درگیر می‌کند.

وی ادامه داد: این بیماری است که سلول‌های پوشاننده جدار داخلی رحم (آندومتر)، در جای دیگر، معمولاً در لگن و اطراف رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های رحمی یافت می‌شوند و در تمام طول دوران باروری و در تمامی سنین، زنان را از هر طبقه اجتماعی و نژادی تحت تأثیر قرار می‌دهد.  

گرگین خاطرنشان کرد: علائم مهم آندومتریوز عبارتند از درد لگنی، قاعدگی‌های دردناک، درد در حین اجابت مزاج، خون ریزی زیاد قاعدگی و یا خون ریزی‌های همراه لکه بینی،  درد حین دفع ادرار و مدفوع در زمان قاعدگی، کیست‌های ناحیه لگنی مقاوم به درمان‌های طبی و در برخی زنان ناباروری است.

این متخصص زنان و زایمان افزود: هرچند در بسیاری از زنان ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد؛ البته درد علامت شایع آندومتریوز است و ممکن است به صورت مبهم در پایین شکم، لگن یا پایین کمر باشد؛ ضمن اینکه درد در زنان متفاوت است و مکان درد، زمان و میزان درد فرق نیز می‌کند.

وی بیان داشت: آندومتریوز ممکن است بسیاری از جنبه‌های زندگی زنان مثل سلامت کلی، احساسی، و زندگی روزمره و کیفیت زندگی آنها را تحت تأثیر قرار دهد.

گرگین متذکر شد: اندومتریوز بر روی تخمدان‌ها می‌تواند ایجاد کیست کند و اغلب به عنوان «کیست شکلاتی» نامیده می‌شود و در درون یا روی لوله‌های رحمی، رحم، دیواره‌های لگن، روده، مثانه باشد؛ ضمن اینکه اندومتریوز به صورت نسبی یک بیماری ژنتیک است.

این متخصص زنان وزایمان عنوان کرد: ابتلاء بستگان درجه اول در اندومتریوز 8 برابر برآورد شده است؛ ضمن اینکه «لاپاراسکوپی»، آزمایش استاندارد طلایی تشخیص اندومتریوز است.

وی ابراز داشت: گزینه‌‌های درمانی شامل درمان‌های دارویی و جراحی لاپاراسکوپی است. درمان این بیماری با توجه به سن بیمار، نوع، شدت، طول مدت علائم و در‌گیری ارگان‌های دیگر تعیین می‌شود.

گرگین خاطرنشان کرد: داروهای مسکن برای کاهش درد و دارو‌های کاهنده واکنش اندومتر نسبت به نوسانات هورمونی پیشنهاد می‌شوند؛ در صورتی که بیمار نابارور باشد، روش‌های کمک باروری برای وی در نظر گرفته می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان یادآور شد: درمان انتخابی اندومتریوز، جراحی به روش لاپاراسکوپی است که ضایعات اندومتریوزی از روی ارگان‌ها بر داشته می‌شود و این اقدام روش تشخیصی و درمانی اندومتریوز محسوب می‌شود .

وی افزود: در صورتی که اقدام مقتضی در زمان مناسب صورت نگیرد، در مواردی بیماری پیشرفت می‌کند و گستردگی و عمق بیشتری می‌یابد که به مراتب درمان را دشوارتر می‌کند و اقدام تهاجمی‌تری برای از بین بردن آن باید اتخاذ شود.

گرگین ادامه داد: گاهی قابلیت باروری بیمار با خطر جدی مواجه می‌شود. هدف جراجی برداشتن تمام ضایعات قابل رؤیت اندومتریوز و چسبندگی‌ها، کیست‌های تخمدانی اندومتریوز و ضایعات عمیق لگن و نهایتاً بر گرداندن ساختمان طبیعی لگن است؛ ضمن اینکه میزان کلی عود اندومتریوز در مطالعات با مدت پیگیری طولانی تر از 2 سال 5 تا 25 درصد  بوده است.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول