اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

وزیر امور خارجه ونزوئلا:

مدل حکومت‌داری آرژانتین بازگشت به عقب است/ حفظ اتحاد سیاسی چالش جدید مرکوسور

وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتقاد از مدل حکومت‌داری در آرژانتین گفت: مدل حکومتداری در آرژانتین بازگشت به عقب است و به سرمایه‌دارن بزرگ خدمت می‌کند.

مدل حکومت‌داری آرژانتین بازگشت به عقب است/ حفظ اتحاد سیاسی چالش جدید مرکوسور

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «سلاگ»، «مرکز راهبردی ژئوپولتیک آمریکای لاتین» (سلاگ) روز گذشته با «دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا درباره موضوعاتی همچون سیاست خارجی کنونی و اهمیت آن برای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب مصاحبه کرد.

در این مصاحبه «رودریگز» نسبت به موقعیت «سازمان کشورهای آمریکایی» و پیشرفت راستگرایان ابراز نگرانی کرد اما با توجه به دستاوردهای اخیر کشورهای منطقه نسبت به این رفع این مشکلات بسیار خوشبین و مطمئن صحبت کرد.

مصاحبه وزیر امور خارجه ونزوئلا و «سلاگ» به شرح زیر است:

«سلاگ»: استراتژی تهاجمی جدید آمریکا علیه ونزوئلا پس از پیروزی راستگرایان در مجلس ملی این کشور را چگونه توصیف می‌کنید؟

«رودریگز»: تهاجم آمریکا علیه ونزوئلا بسیار آزاد دهنده است؛ «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا تاکنون به مجامع بین‌المللی ثابت کرده است که این کشور چگونه از طریق موانع گوناگون حملات و برخوردهای نامناسب به دنبال نزدیکی به ونزوئلا و تحت تاثیر قرار دادن منطقه آمریکای لاتین است.

مطمئنا دلیل اصلی اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا به نقش امروز این کشور در منطقه و نقش انقلاب بولیواری ونزوئلا که با پیام صلح و ثبات برای تحقق بخشیدن به هرگونه برنامه همکاری در منطقه همچون سازمان «پتروکاریبه» مربوط می‌شود.

باید به تمام موضوعاتی معنا دار برای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب همچون دولت‌های که با بهره گیری از سیاست‌های نئولیبرالی اقدام به پیشبرد امور داخلی می‌کنند، در نظر بگیریم.

در حال حاضر همانطور که «رافائل کوره‌آ» رئیس جمهور اکوادور پیش‌تر اعلام کرده بود، معتقدیم که برای تجدید قوای راستگرایان در منطقه اقداماتی صورت گرفته است با وجود این‌که این اقدامات در برخی از کشورهای منطقه به پیشرفت‌هایی نایل آمده‌ است اما ما می‌دانیم که همچنان قدرتهای مترقی و قدرت‌هایی که بر پایه‌های هویت خود به دنبال ایجاد وحدت سیاسی هستند، مطلوب ترند.

«سلاگ»: پس از اعلام دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی مبنی بر این‌که پیش از اعلامیه اخیر دیوان عالی که اقدامات مجلس ونزوئلا را پوچ و بی اساس خوانده بود، وی به عنوان دبیر کل سازمان و طبق منشور بین المللی دموکراسی در ونزوئلا اختیار عمل دارد، چه پاسخی به وی دادید؟

«رودریگز»: من در این رابطه به وی پاسخی ندادم در چرا که وی به وضوح تمام قوانین داخلی که چارچوب اختیار عمل وی به عنوان دبیرکل را مشخص می‌کنند، نقض می‌کند.

وی تمام قوانین سازمان را نادیده گرفته و در جایگاه دشمن ونزوئلا قرار گرفته و به دشمنی با وسواسی شدید علیه ونزوئلا تبدیل شده است؛ منشوری که اخیرا منتشر شده است نشان دهنده نهایت بی توجهی به چارچوب حقوقی و قانونی ونزوئلاست؛ دلیل اصلی موضع وی نسبت به این موضوع چه بود؟ این موضع مختص دشمن سرسخت ونزوئلا یعنی آمریکاست و هستند کسانی که در خدمت منافع امپریالیستی این کشور هستند؛ من حتی تصور می‌کنم که حتی دستور کاری به خصوص برای موقعیت‌یابی نیز وجود دارد؛ به همین خاطر می‌گویند که در کشور خود منافع خاصی دارند؛ زمان و تاریخ به خوبی نیات اصلی این کشور به عنوان دشمن ونزوئلا را نشان می‌دهد.

«سلاگ»: جایگاه و چشم انداز سازمان آلبا در شرایط کنونی سخت منطقه آمریکای لاتین چیست؟

«رودریگز»: بسیار مهم است؛ «آلبا» با پیام تاریخی خود به معنای وحدت کشورهای منطقه است؛ آلبا یعنی اتحادی تلفیقی در سیاست، در ایدئولوژی و در روش‌های به نابودی کشاندن مراکز امپریالیستی؛ «آلبا» سیاست مقابله با تهاجم محافظه کاران را دنبال می‌کند، «آلبا» یعنی به نابودی کشاندن اتحاد محافظه کاران و شرایطی که هم اکنون در کشورهای ما اتفاق افتاده است چرا که «آلبا» مدلی برای پیشرفت مردم سرزمین ماست که منافع بسیاری را به همراه داشته است؛ اما در مجموع معنا و مفهوم «آلبا» اتحاد سیاسی کشورهایی است که از حاکمیت و استقلال خود دفاع می‌کنند.

«سلاگ»: اجلاس سازمان سلاک در 27 ژانویه سال جاری برگزار می‌شود؛ ونزوئلا به چه انتظاراتی در این اجلاس حضور خواهد یافت؟

«رودریگز»: در ابتدا با نگرش تاریخی خود و به همراه غروری آمریکای لاتینی به این اجلاس می‌رویم زیرا می‌دانیم که سازمان «سلاک» امروز به عنوان مکانیسم همکاری و یکپارچگی و همکاری بین کشورهای منطقه آمریکای لاتین و به لطف «هوگو چاوز» رئیس جمهور فقید ونزوئلا ایجاد شده است.

سپس با در نظر گرفتن چالش‌های موجود در منطقه آمریکای لاتین در اجلاس حضور می‌ابیم؛ ما گام‌های قابل توجهی را در مسیر کاهش فقر، کاهش نابرابری برداشته‌ایم اما هنوز هم چالش‌های بسیاری در منطقه وجود دارند که برای حل آن‌ها جلساتی را باید تشکیل بدهیم.

با توجه به این‌که بررسی نابرابری اجتماعی در منطقه موضوع اصلی ماست ما با چشم اندازی کلی از ونزوئلا که با بهره گیری از ماموریت‌های اجتماعی امروزه به عنوان تجربه بی سابقه‌ای در سراسر جهان به حساب می‌آید، در اجلاس شرکت خواهیم کرد.

دشمنان ما به دنبال نابود کردن اتحاد سیاسی ما در راستای جلوگیری از پیشرفت‌های اجتماعی ما هستند؛ آن‌ها در تلاشند تا از اقدامات ما در مسیر اعمال سیاست‌های اقتصادی خودمان که به نفع مردم سرزمین ما باشد، جلوگیری کنند؛ به همین دلیل این‌جا هستیم تا سهم خود را از مبارزه علیه دشمنان و مقاومت در برابر آزار و اذیت‌های امپریالیسم که به دنبال به نابودی کشاندن مدل اقتصادی ما نه تنها در ونزوئلا بلکه در دیگر کشورهای منطقه است، ادا کنیم.

«سلاگ»: پیروزی «مائوریسیو ماکری» رئیس جمهور آرژانتین در انتخابات ریاست جمهوری این کشور تنش‌های جدیدی را در «مرکوسور» ایجاد کرده است؛ اگر شرایط کنونی ادامه یابد آینده «مرکوسور» چگونه خواهد بود؟ موضع ونزوئلا در برابر توافق اقتصادی احتمالی «مرکوسور» با اتحادیه اروپا و یا چرخش احتمالی به سمت اتحاد پاسیفیک چگونه خواهد بود؟

«رودریگز»: ما در توافق «مرکوسور» با اتحادیه اروپا حضور نخواهیم یافت چرا که عمیقا معتقدیم که در ابتدا باید اتحاد کشورهای منطقه در زمینه تولیدات را تحکیم کنیم سپس راه‌های دیگری را امتحان کنیم؛ ما هنوز حرف‌های بسیاری داریم و راه‌های بسیاری برای اتحاد در بین کشورهای منطقه وجود دارد برای مثال می‌توانیم ارتباطاتی را با کشورهای منطقه کارائیب، دیگر مناطق اقتصادی منطقه و به خصوص در میان مرکوسور و کارائیب ایجاد کنیم؛ ما عمیقا به این نوع اتحاد اعتقاد داریم که به دنبال حفظ اتحاد در بین کشورهای منطقه آمریکای لاتین باشد.

چالش جدید و امروز «مرکوسور» حفظ اتحاد سیاسی برای عدم نابودی و از بین رفتن اقدامات و تلاش‌ها در مسیر اتحاد ماتریس مولد ملی کشورهای منطقه است؛ با این وجود من خوشبین هستم؛ همه ما اتفاقهایی را که در آرژانتین می‌افتند به خوبی می‌بینیم؛ همه واقفیم که هم اکنون چه بلایی بر سر پیشرفت‌های چشمگیر سال‌های اخیر این کشور در زمینه‌های حقوق بشر، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و آزادی بیان آمده است؛ علاوه بر این که ما شاهد این اتفاقات در آرژانتین هستیم، مردم این کشور نیز تمام این ماجراها را به خوبی می‌بینند؛ مدل حکومت‌داری در آرژانتین به دنبال بازگشت به عقب است و به سرمایه‌دارن بزرگ خدمت می‌کند علاوه بر این در خدمت ارتباطات فراملی و سرمایه‌های مالی نیز قرار گرفته است.

این کشور به قیمت از دست حاکمیت و استقلال خود در خدمت منافع امپریالیستی و مراکز سیاسی قرار گرفته است؛ تناقض و برخورد در حال حاضر دو مدل سیاسی حاکم در آرژانتین هستند البته ما به این موضوع که مردم این کشور برای حفظ وحدت سیاسی در کشور تلاش کنند، خوشبین هستیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول